ah_teng 發表於 2013-11-19 15:59:12

tabio ,唔好話我運吉,我喺日本買…… (sorry )

bladerunner 發表於 2013-11-19 17:21:01

ah_teng 發表於 2013-11-19 15:59
tabio ,唔好話我運吉,我喺日本買…… (sorry )

上網搵到原來香港都有專門店,一間喺希慎廣場CxU内,一間喺屯門市廣場CxU内。

ah_teng 發表於 2013-11-19 17:53:28

哦,香港有專門店就好,過兩日去八下。

馬交餅 發表於 2013-11-19 21:41:08

makiofai 發表於 2013-11-18 16:07
咁請教其實同普通運動襪有咩分別呢?
前掌同腳踭位都厚啲, 個人而言, 著住跑長課暫時都唔怕起水泡.

sourcer 發表於 2013-11-22 19:59:05

compressport at All Weather, only 120

nothize 發表於 2013-11-27 13:22:40

JoJoYip 發表於 2013-11-18 23:41
我覺得係鞋問題大啲
有對鞋我唔著五趾袜佢實磨到甩皮
其他鞋無論跑幾多幾遠幾耐都係無事。。。。 ...

啱鞋難求 :'(

luckystrike 發表於 2013-11-30 00:38:08

我買左好多對唔同系列 WrightSock, 在 RacingThePlanet 買, 約一百蚊一對

全部係Double Layer襪, 有防Blister保證, 我以前跑4-5K就起水泡, 而家著左 WrightSock 跑25K 都冇問題 :lol

Nike 都有出 Double Layer 襪亦有同樣 Anti-Blister效果, 我買左兩對, 但佢的double layer只係頭同踭位有, 同埋著得唔係咁舒服

makiofai 發表於 2013-12-4 14:39:09

多謝各位熱心回復, 基本上己完全解決了水泡問題, 剛跑完馬仔, 都沒有什麽大礙了, 從鞋到襪到綁鞋帶加埋花士令, 根本就係一環扣一環嘅, 配合衣褲, 飲食, 仲有操練時間, 要做好一件事, 對一個唔係天生有資質嘅人嚟講係一啲都唔容易.
頁: 1 [2]
查看完整版本: 請問有沒有好用的馬拉松襪子介紹, 不想要出水泡了....謝謝

香港長跑網