Oscarynk 發表於 2010-10-11 14:24:28

原帖由 烏拉 於 2010-10-11 12:42 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

btw. 我既official 10k時間. 都係未sub60到架 ...

烏拉兄,你只不過跑親都長過10k,所以你冇offical 10k time....
我係未參加過fgyhgjm

Oscarynk 發表於 2010-11-3 12:48:34

今日原本預備跑兩小時,但係跑跑下唔係好想跑咁長,頭5K比較慢,要32分鐘,諗下不如試下10K要sub-60,後5K所以加左速,最終完成左10K sub-60的目標,其實都只係少左幾秒,不過取尾一百米心跳去到94%....

MatthewTse 發表於 2010-11-3 15:47:47

原帖由 Oscarynk 於 2010-11-3 12:48 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
今日原本預備跑兩小時,但係跑跑下唔係好想跑咁長,頭5K比較慢,要32分鐘,諗下不如試下10K要sub-60,後5K所以加左速,最終完成左10K sub-60的目標,其實都只係少左幾秒,不過取尾一百米心跳去到94%....

肯定好愉快!fgfgtk_41fgfg

Oscarynk 發表於 2010-11-3 18:04:27

回覆兩位師兄,國際田總的計分表中10k要51分46秒先有1分,要再快10分鐘我諗仲要努力多一年,所以都只係零分,係開心,不過只可以算係踏出一小步。不過唔算太累,都唔使休息,反而昨日跑樓梯上上落落都未夠1公里已經要休息1個鐘。

我估用這個10k的pace跑到半馬先敢出泥同各位師兄見面。

MatthewTse 發表於 2010-11-3 21:02:23

回復 51# 的帖子

Oscar ~~我愛長跑因為可以忠誠面對自己身心,吾駛同人比的。

Oscarynk 發表於 2010-11-3 22:06:51

回復 52# 的帖子

就係要忠實面對自己,所以唔可以同大家相差太遠,連尾燈都見唔到又點算一齊跑呢?所以要努力先做好自己的本份,E兩個月,我其實冇偷懶。fghgfhgfh

山海赤子 發表於 2010-11-3 22:41:26

你係咪我識o既 Oscar?

恭喜你係樹記低你ge 跑步歷程

Oscarynk 發表於 2010-11-3 22:57:53

回復 54# 的帖子

咁都比你發覺....

Oscarynk 發表於 2010-11-5 09:42:36

烏拉兄:其實我有留意你的留言,當然知道你有時快有時慢咁,最近果次跑青公仲話好慢添。不過我係跑到死下死下先有sub-60完成10km平路的記錄,如果跑青公,好明顯我死得更快,在自己未夠班之前,真係享受唔到同大家一齊的開心,都係再練下先,雖然見你地d report真係好羡慕,相信好快可以join你地的。

另外,其實時間是一個大問題,目前我練跑都在平日的早上居多,每星期有一晚出動的,但這晚是要留給在西貢同太太和狗狗一起跑。由於你們的約跑都在晚上或假日居多,我暫未能安排時間。

MatthewTse 發表於 2010-11-5 10:09:09

原帖由 烏拉 於 2010-11-4 00:30 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

oscar兄. 老老實實話過你知. 如果你有留意我個blog. 我既時間怕且同你一樣的. 甚至隨時慢過你. 我講真. 唔信自己去睇.

同埋呢. 我鍾意join長跑網既活動. 最主要既原因就係從來都無人介意過我慢.
join左大半年啦 ...

"半句嫌棄我既說話從來無聽過" ~~ 這句子我有保留~~yuiyuiyuiyuity" />" />

MatthewTse 發表於 2010-11-5 18:10:56

回復 61# 的帖子

烏拉~~都係難抽時間law,我住培正附近,工作在湾仔,所以Tko 屯門兩邊都遠,放工跑真係難,放假又要陪女兒温書送呢度果度,所以跑了近兩年都係一個人。

Oscarynk 發表於 2010-11-11 09:00:18

原帖由 MatthewTse 於 2010-11-5 18:10 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
烏拉~~都係難抽時間law,我住培正附近,工作在湾仔,所以Tko 屯門兩邊都遠,放工跑真係難,放假又要陪女兒温書送呢度果度,所以跑了近兩年都係一個人。
放假都係有好多其他野做,目前最開心係搵到太太同班狗狗放假抽時間一齊跑下步。

Oscarynk 發表於 2010-11-11 09:20:50

開跑三個月,有些資料放在電腦,有些放了上Garmin Connect,有時又忘了帶310XT跑,有時甚至乎按錯掣,不過怎樣也好,或多或少也沒有問題,有個大概而已。

以下是放在Garmin Connect的資料的總計:

MatthewTse 發表於 2010-11-11 13:22:26

回復 64# 的帖子

oscar ~~可以和家人狗狗一起行行走走跑下步,真是最幸福愉快光陰!

ericlam 發表於 2010-11-15 15:55:55

原帖由 Oscarynk 於 2010-11-11 09:20 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
開跑三個月,有些資料放在電腦,有些放了上Garmin Connect,有時又忘了帶310XT跑,有時甚至乎按錯掣,不過怎樣也好,或多或少也沒有問題,有個大概而已。

以下是放在Garmin Connect的資料的總計:

just read your blog..

our background is similar (in some senses).   keep it up..and i admire your determination to run 1'45" in a running track as I often find it so boring. I find running outside a track (on the road) is more interesting...:P

Oscarynk 發表於 2010-11-17 13:00:06

原帖由 ericlam 於 2010-11-15 15:55 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
just read your blog..

our background is similar (in some senses).   keep it up..and i admire your determination to run 1'45" in a running track as I often find it so boring. I find running ou ...
Yes, it is really boring for running in the track for such a long time.I always meet people who run very fast but at the same time finish their workout in a short time.All people like to do their LSD in the road.I would like to do that too but have to wait till my wife's permission for running on the road.If she is OK, I can run from Sai Kung Town Centre to my home at Tai Tan where the road distance is more than 15km with some rolling ground and a mountain pass measures about 120m height.It would be a very good workout.

Concerning the boring track running, I have complete my first 21km run today in the sportsground.Though it is slow, at least I have done it.5km 31min, 10km 62km, 15km 94min, 20km 127min, 21km 133min.

Oscarynk 發表於 2010-11-17 14:52:52

回復 70# 的帖子

咁慢的20k,都唔知講乜好,我最少希望最後6k都仲keep得住開頭的pace,比D時間我改進下...

MatthewTse 發表於 2010-11-17 16:36:51

Oscar ~~~ 駕車去兜風大灘需要 permit 可?

嘩!! 跑 21k 賽徑, 環繞52圈.....ghjghjfghft

Oscarynk 發表於 2010-11-17 16:46:55

原帖由 MatthewTse 於 2010-11-17 16:36 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif
Oscar ~~~ 駕車去兜風大灘需要 permit 可?

嘩!! 跑 21k 賽徑, 環繞52圈.....ghjg" />" />hjfghft
入左禁區要permit的,我好多朋友都會問E樣野,其實可以開架車入禁區係我當日搬入西貢,仲要係入埋禁區的其中一個原因。

我跑外圈,所以唔使52圈,一圈已經有460到470米,四十幾個圈就可以收工,我通常都冇數第幾個圈,只係set個表有距離警告,逐個圈數會悶死人。

MatthewTse 發表於 2010-11-17 17:08:54

原帖由 Oscarynk 於 2010-11-17 16:46 發表 https://www.longrun.hk/forum/images/common/back.gif

入左禁區要permit的,我好多朋友都會問E樣野,其實可以開架車入禁區係我當日搬入西貢,仲要係入埋禁區的其中一個原因。

我跑外圈,所以唔使52圈,一圈已經有460到470米,四十幾個圈就可以收工,我通常都冇數第幾 ...

現在 Sat 北潭涌停車場11:00 am 已經 full la.ghjhgkjfhfg
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 西貢 Oscarynk 緩跑天地

香港長跑網