forget 發表於 2011-1-18 19:35:48

加多條,起步前請先綁好鞋帶,唔知點解次次都見到啲跑手,起步無耐就要綁鞋帶

cb34 發表於 2011-1-19 00:07:05

多謝ching分享
不過入得這個網的都是會跑下步的朋友,相信大家都會好守紀律,反而是近年有很多去揍熱鬧及準備不足的參賽人仕,過了西隧就會開出現無力及頂住人的情況。之後上橋大部份人都係行,你跑出去,又比人趕返你入去,真係無辨法。其實最好係大會工作人員叫D跑唔到的人行埋一邊,唔好阻住真係跑的人(即使是跑得慢的人)。一字排開的那些人真的非常討厭。最後幾K仲要人不停變速跑(左穿右插過人),其實真係變咗百萬行。:@

cubachan 發表於 2011-1-23 17:14:22

謝謝分享!!!

Frankie7 發表於 2012-1-7 21:31:04

星期一美記半馬又比兩位C-Hing Cut 我線.要踩Break. 有D衝動想踩佢鞋踭.

zenhoho 發表於 2012-1-8 18:57:55

Ching 寫得好hgonion_icon_107ghgh

拉包仔 發表於 2012-1-8 23:31:16

推推推........

野田 發表於 2012-1-9 14:51:34

多謝分享及支持 ~~

Primart 發表於 2012-1-12 14:15:05

:handshake:handshake:handshake支持!!

Frankie7 發表於 2013-2-19 21:21:53

:)又係時候提示下.

coolmanlai 發表於 2013-2-19 23:21:44

good idea!

LMF 發表於 2013-2-20 19:46:00

應該將呢個post置頂

Frankie7 發表於 2014-2-11 21:36:12

Friendly Reminder!

meimei 發表於 2014-2-12 08:23:29

我覺得最唔好係舉高雙手搏影相, 剛好跑在他後面的人就慘了,我試過很多次俾人遮曬成塊面

doracrap 發表於 2014-2-12 09:54:45

good!
其實我會用渣車的方式,同前方保持距離,轉線要先回頭望, 同大家都要禮讓~

kiwong1800 發表於 2014-2-12 12:14:56

唔喺左邊是慢線?

qaz.201309 發表於 2014-2-12 13:09:13

多謝分享同提醒!

馬交餅 發表於 2014-2-13 09:46:07

stephensuen 發表於 2011-1-11 23:56
我唔介意其他人過我頭CUT我線,不過好像ching所講,可唔可以前D先CUT或者唔好CUT完就減慢 ...

真係好怕啲人正正響你面前cut線, 又或者cut完就減慢.
如果係駕車一早撞左啦.

大家都應該企響別人既角度諗下, 每做一件事都要預計下會唔會對其他人做成影響甚至危害到他人和自己.

dunulovebt 發表於 2014-2-13 12:51:03

doracrap 發表於 2014-2-12 09:54
good!
其實我會用渣車的方式,同前方保持距離,轉線要先回頭望, 同大家都要禮讓~
...

用揸車方式, 想cut人線 或者 cut咗人線都舉舉手!

wingotse 發表於 2014-2-14 09:31:42

kiwong1800 發表於 2014-2-12 12:14
唔喺左邊是慢線?

我以前學回來都係過人頭要在右邊,左邊過頭係犯規,在運動場内比賽會被取消資格。

Frankie7 發表於 2014-2-14 12:35:23

其實在賽道上, 左灣就左面快線, 右灣就右面快線 (同賽車或單車都係). 跑得慢最好留番D位比人過. 如果有任何原因不能跑而需要步行, 如在左灣就靠最右行. 預祝各位馬上順利!
頁: 1 [2]
查看完整版本: 跑道規條

香港長跑網