Thales 發表於 2013-2-28 13:58:15

發現跑手偷用人家號碼布... 官方網站搵到2個同號碼既跑手.

我發現有跑手偷用人家的號碼布, 我認為此事極度嚴重!!!

當我們打入跑手號碼20224在官方相片時, 發現有兩位跑手. (請尊重個人私隱權!)

一位是穿灰色背心, 一位是穿紅色短袖的跑手.

睇番個晶片時間, 我都幾肯定穿灰色背心那位是冒認的.

透過渣馬官方網的衝線錄像可以睇到紅色衫那位跑手才是用正確號碼布那位. (完成時間應為5小時14分12秒(net time))

另外, 經其他網站, 看到灰色背心跑手衝線時間應該是大約3小時11分. 呢度都有佢既相: 請尊重個人私隱權!

Sportsoho就搵唔到紅 色跑手既相, 或者因為佢較慢啦 (請尊重個人私隱權!)

相信以下應為冒認跑手之Facebook (請尊重個人私隱權!)

由於在官方網站可找到另一人用正確號碼布衝線, 代表此灰色跑手乃冒認兼未得其他人允許冒認他人出賽.

本人認為灰色跑手之行為很不正確.

大家點睇呢單野?

water 發表於 2013-2-28 14:11:23

似乎灰色衫張號碼布係假既… 咁都比係搵到!

龜兔競跑 發表於 2013-2-28 14:11:24

估吳到香港都有 ' 馬拉松海盜 '

little-fish 發表於 2013-2-28 14:18:40

天主教徒咁高尚,點會做此事,一定是誤會••••••

kinchu 發表於 2013-2-28 14:20:17

:L咁都得 係咪上年個塊布呀

晴朗 發表於 2013-2-28 14:31:06

過咗終點後,見佢趕住拆塊號碼布,身有屎。

Thales 發表於 2013-2-28 14:46:50

se人 發表於 2013-2-28 15:25:48

會唔會兩個人認識,影印張號碼布,分開起步,咁咪一個人價錢二人同行囉!!!!!

suniebo 發表於 2013-2-28 15:43:57

若是實情行為太可恥,報唔到未下次囉,
灰衣跑手是教徒外,還是NIKE TEAM 呢!
:@

molly 發表於 2013-2-28 16:19:59

估唔到會有人咁樣做:L... 跑霸王馬拉松:@... 沿途唔單止飲食大會提供既飲品和食物, 最後仲拎埋塊牌和禮品包, 大過份了!:Q

suniebo 發表於 2013-2-28 16:23:30

little-fish 發表於 2013-2-28 14:18 static/image/common/back.gif
天主教徒咁高尚,點會做此事,一定是誤會••••••
當然是誤會佢可不是天主教徒. ;P   CHIRSTAN, 基督徒致真,:loveliness:

bigtiger 發表於 2013-2-28 16:32:32

呢D應該罰佢錢 :@:@:@:@

eric798 發表於 2013-2-28 16:42:42

有沒有向田總舉報?

得得地 發表於 2013-2-28 16:43:11

其實我哋長跑網本身咁多會員, 有冇/會唔會主動提供意見/投訴/舉報俾有關當局組織 ?
因為我哋集合咗相當人數, 意見算比較顯著/中肯/有影響力.
與其只喺度討論, 不如再做多少少, 希望將來會有所改善.

(純粹意見)

little-fish 發表於 2013-2-28 16:44:53

suniebo 發表於 2013-2-28 16:23 static/image/common/back.gif
當然是誤會佢可不是天主教徒.

Facebook 有寫是教徒,教徒是唔講大話的,就像前樞機一樣,收二千萬黑金,雖然自己落咗格,但我相信一定是拿來做善事

Thales 發表於 2013-2-28 16:49:00

Thales 發表於 2013-2-28 16:56:12

coolmanlai 發表於 2013-2-28 17:00:57

年青人做出咁嘅行為,太愚不可及.亦多得大會和其他有心人仕沿途影相,起了監察作用.除非佢係深山隱士,無人認識,可惜唔係.還要將完成牌上載至facebook,顏面何存!佢應該耍向大會自首,而大會亦要向正式號碼布持有人傾計啦!

little-fish 發表於 2013-2-28 17:04:50

報唔到名又想跑步?

stephensuen 發表於 2013-2-28 17:05:39

天網灰灰,咁都比CHING發現,最好係先問下佢本人,然後叫佢自首
頁: [1] 2
查看完整版本: 發現跑手偷用人家號碼布... 官方網站搵到2個同號碼既跑手.

香港長跑網