tammytse 發表於 2013-6-18 22:38:12

跑步App最想見到什麼功能?

跑步App有什麼功能你最想見到?又有什麼功能雖然見過但不夠好用?希望各位跑手提供一些意見。謝謝!

keithlky 發表於 2013-6-19 00:06:53

我用runkeeper , free apps, 足可應付.

kokyan_lam 發表於 2013-6-19 08:54:43

好似用開既Nike+咁, 在free app的情況下show到準確度ok既跑距, 地圖, 分段時間等已經唔錯, 另外的訓練模式設定, 用鞋記錄, 加朋友, 排名榜, 簡單的訓練情況分析等都做得唔錯, 十分好用. 未諗到有咩唔好既地方.

allmyfriend 發表於 2013-6-19 09:41:37

real time pacing:lol

kokyan_lam 發表於 2013-6-19 10:34:55

kokyan_lam 發表於 2013-6-19 08:54 static/image/common/back.gif
好似用開既Nike+咁, 在free app的情況下show到準確度ok既跑距, 地圖, 分段時間等已經唔錯, 另外的訓練模式 ...

free app, ok喇, 就算長左都唔差好多既, 就算跑步錶都未做唔到100%準, 所以呢一樣我接受得到. 不過個d资料就真係成日亂左

vcbid 發表於 2013-6-19 10:45:05

online battle mode

好似玩ONLINE GAME咁, 可以約幾個朋友連線比賽, 出到實時既速度, 同埋大家跑左既距離, 應該幾刺激

keithlky 發表於 2013-6-19 20:57:29

vcbid 發表於 2013-6-19 10:45 static/image/common/back.gif
online battle mode

好似玩ONLINE GAME咁, 可以約幾個朋友連線比賽, 出到實時既速度, 同埋大家跑左既距離, ...

Runkeeper Pro la.
But need pay money

Alan123 發表於 2013-6-20 10:07:29

講加油 , 打氣 :lol

tammytse 發表於 2013-6-22 08:29:08

謝謝意見。我自己也在想。例如,
讓跑手提供跑線和locker, 沿途水機,補給站的位置。供其他跑手參考,方便設計路線,並根據所在位置顯示附近的設施。不限香港,方便出門時去鬆鬆腳。其實這些資訊在網上也可找到。不過不是太有系統、handy

nothize 發表於 2013-6-22 10:50:52

tammytse 發表於 2013-6-22 08:29 static/image/common/back.gif
謝謝意見。我自己也在想。例如,
讓跑手提供跑線和locker, 沿途水機,補給站的位置。供其他跑手參考,方便 ...

如果可以將唔同人既跑步路線整合, 做到好似螞蟻軌跡既效果, 就可以搵出最多人鍾意既熱門路線.

dunkel 發表於 2013-7-11 16:37:12

小生目前在用NIKE+
免費嘛……
如果有APP有以下功能,一定立即轉APP
1.免費
2.準確GPS
3.清晰數據
4.SHOW到每公里速率
5.音樂播放
6.ADD唔識既朋友仔
7.可SEARCH跟自己跑速或距離差不多的跑友(有肋相互相影響)
8.可尋找附近用相同APP的跑友,邀請一起跑

最後兩項目前未見到這樣的APP
頁: [1]
查看完整版本: 跑步App最想見到什麼功能?

香港長跑網