bunbun 發表於 2013-9-5 05:44:43

7成路跑新手撐不過3個月便放棄

http://www.appledaily.com.tw/mobile/rnewsarticle/artid/253480/issueid/20130904
7成路跑新手撐不過3個月便放棄

【邱俊吉/台北報導】調查顯示,路跑在最近這幾年人氣雖旺,今年便高達243場,但其中7成新手撐不過3個月便會放棄。醫師認為,若要減重、健身,這種無法持續的運動行為無法產生效果。營養師建議,多喝富含兒茶素的綠茶有助脂肪代謝,若能在運動前、後飲用,配合減重,效果更好,也可增強運動耐力。

GO! 發表於 2013-9-5 06:27:23

成篇完全係廣告,我跑了四年,怎麼特效飲料也無用,
由170變成而家125

kylo1935 發表於 2013-9-5 09:08:02

GO! 發表於 2013-9-5 06:27
成篇完全係廣告,我跑了四年,怎麼特效飲料也無用,
由170變成而家125

Go!師兄又是一個通過運動減重的成功例子,簡直是“示範單位”!

wowodog 發表於 2013-9-5 09:33:10

師兄好利害:victory:

awolswat 發表於 2013-9-5 11:48:40

我跑前跑後減左8磅左右!

marcoyip 發表於 2013-9-5 12:16:19

From last year summer at 147lb to now 135lb. Nothing change in eating habit, just run a bit harder, a bit longer than before. Keep running folks, let's kick fat out!

tinospecial 發表於 2013-9-6 00:37:14

你有心跑,咩都減到....我之前買西褲32都唔岩,而家買29 SLIM CUT....
唔好講笑,追車都易D啦

GO! 發表於 2013-9-6 13:24:41

tinospecial 發表於 2013-9-6 00:37
你有心跑,咩都減到....我之前買西褲32都唔岩,而家買29 SLIM CUT....
唔好講笑,追車都易D啦 ...

完全同意,我果時34漆,而家都係29搞掂,
何況跑步係會上隱

CY1 發表於 2013-9-6 13:41:50

agree
頁: [1]
查看完整版本: 7成路跑新手撐不過3個月便放棄

香港長跑網