jchip 發表於 2013-11-18 15:30:41

其實壓力褲剩穿真係無問題嗎?

當然長跑2~3個鐘,無人得閒睇你/妳,但前日毅行成廿個鐘,去到CP,想坐低休息,見到現哂型嘅有,打橫嘅有,係到行來行去,唔該着番條面褲啦!

kiuly 發表於 2013-11-18 17:06:07

我自己著壓力褲就會加多條田徑褲。的確係有用架,束實左你d肌肉,行/跑起上黎都無咁酸。
前日毅行者果時,好多男女山友都只著壓力褲,我覺得無問題喎,唔通人地現哂型你就要睇?

luiseem 發表於 2013-11-19 11:31:21

joeychan 發表於 2013-11-18 15:52
見到現哂型嘅有,打橫嘅有,係到行來行去,唔該着番條面褲啦!
非常認同以上的說話 ...

其實同喺泳池或沙灘見到嘅有咩分別?
游水係運動,
跑步都係運動~
運動場合著運動裝衷,有咩問題呢?

tank1438 發表於 2013-11-18 22:57:26

勁唔勁同著長梯有咩關係,長梯短梯都好,根本係面褲黎,做咩要再箸短褲,一般我會裡面加條底褲添!

亞邊個 發表於 2013-11-18 15:44:10

話時話, 其實著長梯係咪真係咁有用, 我全程都只係短跑褲

joeychan 發表於 2013-11-18 15:52:02

見到現哂型嘅有,打橫嘅有,係到行來行去,唔該着番條面褲啦!
非常認同以上的說話

jchip 發表於 2013-11-18 20:05:06

問題係,你著阻長梯可能好勁,咁唔好過來休息區休息啦,咁一直跑落去挑戰尼泊爾人啦!咁我係休息區梗係坐低休息啦,視線就無辦法係低D架啦,咁你咁勁就唔好走埋來啦!

Kinson 發表於 2013-11-18 23:12:48

根本係面褲,做咩要再箸短褲 x2

tinospecial 發表於 2013-11-19 00:13:35

我想問下其實本身設計係唔係FOR就咁著唔洗著底褲同面褲
本身如果係FOR排汗,你入面著底其實冇左個意義

chankerokero 發表於 2013-11-19 08:31:42

本身個設計係唔預你著底褲,面褲就純粹美觀問題。

kiwong1800 發表於 2013-11-19 09:23:14

思想淫穢。
你有無叫喲女人唔好突出來,妨礙男人睇東西自由。

kiuly 發表於 2013-11-19 11:05:02

tank1438 發表於 2013-11-18 22:57
勁唔勁同著長梯有咩關係,長梯短梯都好,根本係面褲黎,做咩要再箸短褲,一般我會裡面加條底褲添! ...

講得好!其實都係個人喜好姐,無可能符合到每個人既要求。
完全唔關勁唔勁事,係保護肌肉,令自己做運動做得更好!

luiseem 發表於 2013-11-19 11:27:22

jchip 發表於 2013-11-18 20:05
問題係,你著阻長梯可能好勁,咁唔好過來休息區休息啦,咁一直跑落去挑戰尼泊爾人啦!咁我係休息區梗係坐低 ...

唔同意喎~
著長壓力褲同勁唔勁無關係,亦都唔等於唔駛休息。
我有著長壓力褲,
但目的係為排汗同預防脛骨同膝蓋受傷。

小叻 發表於 2013-11-19 12:12:03

我反而覺得著底褲的人仲現~ 著面褲又不倫不類, 外國好少人咁著...
不過跑步和著衫都好個人, 鍾意點就點囉!

TerenceLeung 發表於 2013-11-19 12:23:02

其實"泳衣"淨穿真係無問題嗎?
;P;P;P

believew 發表於 2013-11-19 12:43:58

之前有CHING 話佢條長tights 試過一爆全tights爆. 其實我個人(初用者中)覺得外加褲其中重要一環係 反而跑前跑後時間(回家坐車果D時間). 因為跑跑下好少機會比野括or cut到 (跑山唔計). 但坐車就有可能比其他野整到, 例如迫車行街...比人摸摸, 比熱飲淥到..oh..諗到都想死

jchip 發表於 2013-11-19 12:54:20

Asics 新一季的style, 邊有人唔著面褲架!

老羊有話說 發表於 2013-11-19 16:55:10

Runner's World 有篇關於跑步衣著打扮的文章,幾攪鬼,同各位分享一下。 文中亦有談到著tight應不應該套條短褲的問題:
http://www.runnersworld.com/photos/top-10-running-fashion-faux-pas

dustin33 發表於 2013-11-19 17:16:57

係適合地方著適合衣著有咩問題?
會唔會係你目光有問題

hammerunner 發表於 2013-11-20 17:27:41

jchip 發表於 2013-11-19 12:54
Asics 新一季的style, 邊有人唔著面褲架!

在商言商,梗係想你買多兩件,唔著晒出嚟,邊引到你地買。
頁: [1] 2
查看完整版本: 其實壓力褲剩穿真係無問題嗎?

香港長跑網