angkso 發表於 2013-12-27 10:01:32

TKO 新海濱長廊

新海濱長廊啟用後,連接日出康城,個人跑了多次,感覺良好,少汽車廢氣。
今天某地區報刊登臭味長廊,各TKO跑友又點睇?

http://dp.stheadline.com/weeklypdf/0908_main.php?date=2013-12-27&l=L4

minibt 發表於 2013-12-27 10:15:48

我又唔覺有臭味喎!
希望報紙冇根據就唔好亂寫,每次寫親 TKO 就話好臭,嬲!

angkso 發表於 2013-12-27 10:20:30

minibt 發表於 2013-12-27 10:15
我又唔覺有臭味喎!
希望報紙冇根據就唔好亂寫,每次寫親 TKO 就話好臭,嬲! ...

Agreed and that why I bring it up.

allanccl 發表於 2013-12-27 10:35:06

我也不覺有任何臭味,個人認為這是偏見及老作。
講多無謂,我們可以多搞約跑,由大家親身去感受,便可知誰是誰非。
我明天早上八時會由運動場出發,跑這條長廊後上華永,上三、四次斜路後沿這長廊回運動場,有興趣歡迎也來一齊親身感受佢臭不臭。

ampm6170 發表於 2013-12-27 11:23:40

呢排無咩臭...
其他季節就難講...

fatwoon 發表於 2013-12-27 16:00:53

allanccl 發表於 2013-12-27 10:35
我也不覺有任何臭味,個人認為這是偏見及老作。
講多無謂,我們可以多搞約跑,由大家親身去感受,便可知誰 ...

呢度我主場,可惜明天要返工.冇緣跟亮哥走一轉!

大力 發表於 2013-12-27 16:12:55

在TKO住了十多年, 日出康城也住了兩年, 除非下大雨後出猛太陽, 否則毫無異味。

最近也特意跑了一次新海濱長廊, 景靚空氣好! 過兩天取 Mizuno 半馬選手包後會再跑多次, 欣賞下海景!

allanccl 發表於 2013-12-27 16:18:25

fatwoon 發表於 2013-12-27 16:00
呢度我主場,可惜明天要返工.冇緣跟亮哥走一轉!

哈哈哈! 總有機會的! 明早我係帶一視障跑友,這條路好正,好適合我地兩人平排跑,又有斜路可跑,是不可多得的理想操練地方!
我明了! 一定係地區報唔想非居民用,所以唱臭佢。

大力 發表於 2013-12-27 16:41:17

亮哥咩時間跑, 就到跟你走一轉丫 :lol

allanccl 發表於 2013-12-27 17:01:35

大力 發表於 2013-12-27 16:41
亮哥咩時間跑, 就到跟你走一轉丫

約了明天早上八時,將軍澳運動場出發。

大力 發表於 2013-12-27 17:12:42

八點? 巧早丫 .... :L

tkorunner 發表於 2013-12-27 17:23:19

我跑了十多次,早午晚,好天雨天都試過,未試個有臭味。我估報紙想當然,老作居多。

hksis8888 發表於 2013-12-27 21:45:06

小弟住果頭 , 又成日跑呢條路
我好彩未遇過臭味 , 不過我就預左隨時會有 , 同堆填區咁近 , 有都正常

angkso 發表於 2013-12-27 22:04:08

allanccl 發表於 2013-12-27 17:01
約了明天早上八時,將軍澳運動場出發。

亮哥,明天可能黎到跟你哋跑一

tammytse 發表於 2013-12-27 22:38:00

來往坑口-康城海濱長廊開放年半以來常常跑,只試過一次大雨後太陽出來有少許異味。新長廊十一月開放以來跑過六、七次,也沒問題。我也間中跑尖東海傍,我覺得將軍澳海濱的空氣比尖東海傍清新。

allanccl 發表於 2013-12-27 22:53:22

angkso 發表於 2013-12-27 22:04
亮哥,明天可能黎到跟你哋跑一

好啊!明天見!

allanccl 發表於 2013-12-27 23:01:36

大力 發表於 2013-12-27 17:12
八點? 巧早丫 ....
唔早架啦! 我平時六點幾跑則魚涌不假山,如果八點跑兩個鐘頭,沖完涼都十點半有多,帶完這朋友練半馬後,我還想趕12點前入到元朗,join我的朋友行山映紅葉啊! 我明天的節目好豐富。

kylouis2002 發表於 2013-12-27 23:55:12

我剛搬到呢區,都跑過好多次,早晚都跑過,完全無臭味。

stenic 發表於 2013-12-28 02:06:19

跑左有十多次, 好天落雨都有, 唔覺有味喎:(

大力 發表於 2013-12-28 06:25:45

我以前住日出二座,較近堆田區,放假周時同老虎跑工業區,所以對個區環境算熟。

不過個東港城時就真係一d味都無。
頁: [1] 2
查看完整版本: TKO 新海濱長廊

香港長跑網