Glad222 發表於 2014-4-16 04:41:14

澳門馬拉松 ── 試過你就知!

http://thehousenews.com/personal/澳門馬拉松試過你就知/"................追逐結果之外有跑手認為這次比賽失誤引致跑不出理想時間成績而極之不快。亦有跑手因為多跑了比賽距離而覺得委屈。但我個人認為一場馬拉松比賽,跑手所得的又豈止是一個時間記錄、一個名次、甚至一座獎杯?回望這幾小時的過程,經歷,才真的是回味無窮,我已找出真諦。總覺得一個懂得欣賞過程的人,極可能比一個只懂追逐結果的人,可以得到更多美好。願大家都可以擁抱世界,包涵更多在人生路上的不順意!

Glad222 發表於 2014-4-16 04:42:10

有冇師兄參加過這個比賽?

bunbun 發表於 2014-4-16 05:35:09

安排, 至今未算理想

而在澳門住一晚, 花費太貴了

Glad222 發表於 2014-4-16 07:08:33

在安排方面,師兄可有甚麼意見?

colonelbruce 發表於 2014-4-16 09:11:56

請問可唔可以當天起跑前先拿號碼布?謝謝!

Glad222 發表於 2014-4-16 10:20:21

我覺得全文寫得最好就是這一段。

wlau 發表於 2014-4-16 11:12:20

住一晚加埋船飛, 連埋報名費, 過二千以上..
去台灣跑墾丁, 報名加埋機票酒店(四日三夜) 都係三千多少少..
台灣跑隻馬仔都抵過佢..
唔訓去又無精神..
不過見佢近近地.睇下今年有無FRIEND 可以借宿一宵.. 如果唔係, 都係等港珠澳通車, 之後先去跑..

炒炒 發表於 2014-4-16 15:07:08

wlau 發表於 2014-4-16 11:12
住一晚加埋船飛, 連埋報名費, 過二千以上..
去台灣跑墾丁, 報名加埋機票酒店(四日三夜) 都係三千多少少..
...

同意, 澳門跑一轉洗費好貴. 所以我今年都打算過台北跑

PiTA 發表於 2014-4-16 19:53:50

物非所值,高使費但係路線唔算好 & 沿途無乜人打氣 & 大會提供俾跑手嘅支援不足/多甩漏 & 5am起跑 & 人車爭路 & ... 除非你喺澳門有地方住,或者你好鐘意過大海,否則澳門馬拉松跑一次就夠!

Glad222 發表於 2014-4-16 20:01:32

依樓上師兄所言,濠江那邊須改善的地方也不少。
頁: [1]
查看完整版本: 澳門馬拉松 ── 試過你就知!

香港長跑網