Hudson21 發表於 2016-1-21 11:59:28

留名等報名跑半馬:victory:

14372528 發表於 2016-1-22 10:08:15

留名等報名跑半馬:victory::victory:+1

eric798 發表於 2016-1-22 10:11:36

14372528 發表於 2016-1-22 10:08
留名等報名跑半馬+1

留名等報名跑半馬:victory:+2

yuenlt 發表於 2016-1-22 18:54:24

留名等報名跑半馬+3

qebaby 發表於 2016-1-22 22:36:46

留名等報名跑半馬+4

leevilla 發表於 2016-1-23 08:51:46

仲未有得報既.....??

bunbun 發表於 2016-1-23 09:26:01

leevilla 發表於 2016-1-23 08:51
仲未有得報既.....??

應大約 2月1日

dannyktf 發表於 2016-1-25 13:07:15

留名等二月一日! :)

eric798 發表於 2016-1-28 10:34:57

賽事日期:2016年4月10日(星期日)
起跑時間:早上0830
賽事起點及終點:啓德郵輪碼頭
比賽路段:
10公里 – 途經觀塘海濱長廊、觀塘工貿區及九龍灣住宅區
21公里半馬拉松 – 10公里的賽道,加上觀塘繞道(麗港城至麗晶花園路段)

報名日期:2月1日早上11時開始接受報名
報名網址:http://STREETATHON.hk/ke2016/
報名費:$350(個人)/$1400(4人隊際)

大會更在終點啟德郵輪碼頭舉辦「香港街馬嘉年華」及Give Me Five音樂會,搜羅了各式各樣的遊戲、音樂、表演和美食等給讓一眾跑手、街坊以及親朋好友共度一個熱鬧歡愉的星期天。

秉承玩轉街馬、玩轉九龍東的「玩嘢」傳統,賽事將結合街跑與藝術以體現共融,一眾展能藝術家將會為大會補給站的義工作面部彩繪,屆時亦將在賽道旁作不同的藝術表演,沿途為一眾跑手加油打氣。跑步與藝術創作的背後,都是一種發掘及表現自我的過程。因此,大會特設「最玩嘢扮相大獎」,鼓勵跑手發揮無限創意,扮鬼扮馬,一起炮製充滿創意和最具玩味的裝束,盡情享受街跑樂趣。

今年「AXA安盛香港街馬@九龍東2016」是為香港展能藝術會及RunOurCity Foundation的「街跑少年」計劃籌款。

eric798 發表於 2016-2-1 16:14:07

RunOurCity 全城街馬已於1600在FB專頁正式宣佈,《AXA安盛香港街馬@九龍東2016》全數名額已滿!

nz333 發表於 2016-2-2 03:13:27

not in Hong Kong :'(:'(:'(

imrunner 發表於 2016-3-1 00:14:51

join 了,但奇怪係報名時揀衣服SIZE已無得揀~
恕我無知,請問咁大型的比賽,唔係收齊報名後先制作衣服嗎>?
點解一個都係代表盛事,會有呢D咁差既安排?

awolswat 發表於 2016-3-1 09:11:18

我都覺得好神奇, 報既時候有選Tee size, 但個email 就話我Tee選None.
:L:L

eric798 發表於 2016-3-8 09:07:09

今年「AXA香港街馬@九龍東」原來是政府「欣賞香港」節目之一

來源:「欣賞香港」官方網站 - 2016年4月活動表
http://www.appreciatehk.gov.hk/chi/pdf/Calendar_201604.pdf

yee820 發表於 2016-3-11 00:20:02

啱啱收到 email
大會放左一部份餘下名額比往年參賽者

有興趣可以上網登記

swing 發表於 2016-3-12 13:09:23

頂,2月報名時爭崩頭,點知又有VIP 位俾上年參賽者,好彩個日無浪費時間登記
不同同當日報名後估計一樣,呢間野真係hold 左好多位俾人,而家用唔哂先放出來

而家對呢間野即時扣分,太唔專重跑手

yee820 發表於 2016-3-12 18:36:54

swing 發表於 2016-3-12 13:09
頂,2月報名時爭崩頭,點知又有VIP 位俾上年參賽者,好彩個日無浪費時間登記
不同同當日報名後估計一樣, ...

舊年我自己跑左 4個半馬賽事
另外 3個的確係比較平,但係沿途氣氛真係麻麻,飲品都只係得清水
呢幾個賽事既 Support 有待改進,當然一心要破 PB (路其實都比較難跑),覺得平平地,
對氣氛無要求,只為求有一個官方紀錄嘅賽事會係不二之選

但係綜合賽道、氣氛,自訂號碼布名,甚至起跑時間,沿途水站等等街馬都答係數一數二
雖然咁樣唔等如可以唔尊重跑手
但我始終認為響香港嘅比賽體驗到跑步嘅樂趣,街馬仍然係不二之選,相信跑過唔同半馬賽事嘅跑手都會感受得到
我自己下年都未必會參加,但係如果跑步年資大概係一兩年,或者未參加過街馬,的確係直得一跑嘅賽事

利申:收到 Email 後報到名,但略嫌貴(Overall 勉強可接受)
下年參賽與否視乎今年賽事質素
老老實實,我會秤呢個賽事先過渣打半馬

awolswat 發表於 2016-3-22 15:18:53

今日開始會收到取跑手包email.
(我未收到:L)

poifull 發表於 2016-3-22 20:24:10

awolswat 發表於 2016-3-22 15:18
今日開始會收到取跑手包email.
(我未收到)

試下去垃圾電郵個 folder 度搵下,我個選手包通知俾 gmail 當咗係垃圾電郵。

hei.911 發表於 2016-3-23 10:21:43

:victory::victory:已收到email.
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 2016.04.10 AXA安盛香港街馬@九龍東

香港長跑網