香港長跑網 - 長跑長友

標題: 天氣15度以下,各位ching會著什麼跑步? [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2008-1-16 12:09
作者: kenneth    時間: 2008-1-16 12:10
作者: blurmax    時間: 2008-1-16 13:01

Long sleeves running tee + running shorts
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-1-16 14:08
就算得幾度都是穿短衫短褲的。
作者: tkytea    時間: 2008-1-16 16:08
短袖T短褲+件運動外套,走到1-2K個人開始熱後便脫去外套放入腰包內繼續跑!腰包內還要放件乾棉質T以便跑完後能更換, 不要冷親嗎
其實個人走起了就不冷了,還是那樣流汗的 分別只是停下來時快點停止流汗而已.
所以冬天我是要負重跑的
我選了短衫短褲;如需改善的話便有勞版主吧!
作者: philomena    時間: 2008-1-16 20:43
長衫短褲 ,習慣了短褲,而且無長褲.
作者: blackfty    時間: 2008-1-16 21:48
短衫短褲加外套
今日o係運動場跑左18個圈都只係出左少少汗
作者: ChARsoN    時間: 2008-1-17 21:47
我一直都短衫短褲(除非有long tights)
太凍的話先會著外套
作者: =chairman=    時間: 2008-1-19 00:33
就算天氣凍 , 我都係著住短衫短褲跑步 , 不過就會著番件厚d既 t-shirt 咁囉 ~
作者: 跑得慢    時間: 2008-1-26 14:40
睇跑咩
interval 就短 tee , 短褲
中速跑就長 tee , 短褲
jog 就短 tee + 風褸 , 短褲
作者: michaelyw    時間: 2008-1-27 18:16
我點都一定會著短褲,上衫就視情況而定。
平時會著背心,但跑之前如果個身好凍,我會選擇著有袖,必要時甚至會加件外套。
到跑興左個身先至會除外套。
作者: kaevin    時間: 2008-1-30 16:53
短衫短褲 +  手套
作者: ericy-3    時間: 2008-2-16 21:39
會著薄身長衫長褲
作者: uncleyuet    時間: 2008-2-17 12:18
薄身長衫+長褲
作者: ram    時間: 2008-2-26 23:36
係gym跑機,都係背心短褲~
作者: oscar    時間: 2008-2-27 11:43
作者: ckleung    時間: 2008-2-27 14:53
今晚相信會低過15度,我準備跑九龍灣運動場,都係打算著短衫褲。出門時會加穿外套,到熱身後就會除外套,不過頭過幾圈都幾凍,因為個場一邊大風、另一邊無風。

另外,我諗如果可以穿上印有長跑網名稱和網址的運動衫練習,一來可收宣傳效果,又可以讓大家在運動場相認,唔知大家有乜意見呢?也請各負責人考慮考慮。
作者: Alfred    時間: 2008-2-27 18:42
贊成!!
作者: hogay    時間: 2008-2-27 20:32
多數都係穿背心,頂唔順先至著簿長衫,褲就一定係短褲。
作者: thomasleung    時間: 2008-2-27 20:53
原帖由 ckleung 於 2008-2-27 14:53 發表
今晚相信會低過15度,我準備跑九龍灣運動場,都係打算著短衫褲。出門時會加穿外套,到熱身後就會除外套,不過頭過幾圈都幾凍,因為個場一邊大風、另一邊無風。

另外,我諗如果可以穿上印有長跑網名稱和網址的運動 ...

GOOD IDEA
作者: Erica    時間: 2008-2-29 13:57
薄身長衫+長褲
作者: lvrunner    時間: 2008-2-29 14:47
I live in the 沙漠, my rule of thumb is if below 5C, I will wear long sleeve t shirts and running pants. If below freezing point, complete winter gear.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2