香港長跑網 - 長跑長友

標題: 苗圃行動挑戰12小時 2010 (現已開始接受報名) [打印本頁]

作者: 花子阿DEE    時間: 2010-4-29 10:03
標題: 苗圃行動挑戰12小時 2010 (現已開始接受報名)
http://www.challenging12hours.org/b5_index.html

[attach]12344[/attach]
[attach]12343[/attach]

作者: 亞平    時間: 2010-4-29 10:19
原帖由 花子阿DEE 於 2010-4-29 10:03 發表
日期11月7,仲遲多少少,詳情稍後公報~~

殺到來啦~~
作者: kopo1128    時間: 2010-4-29 10:27
好野!  冇撞ITU期! 又有得玩!!!
作者: loudspeaker    時間: 2010-4-29 10:41
今年我又玩
作者: kopo1128    時間: 2010-4-29 10:51
原帖由 loudspeaker 於 2010-4-29 10:41 發表
今年我又玩

呢個路程短D. 大約40KM左右. 比TW容易好多. 所以唔使太花時間準備, 啱我地呢D守行為人仕. 我通常搵星期六一早(~6:30AM)搭277X去藍田, 之後由魔鬼山開始慢跑, 如無意外, 應該2:00KM左右到大埔, 仲有力就再跑埋番粉嶺上水. 3:00PM 番到屋企. 練兩三次就OK, 唔太花時間!!
作者: loudspeaker    時間: 2010-4-29 11:00
原帖由 kopo1128 於 2010-4-29 10:51 發表

呢個路程短D. 大約40KM左右. 比TW容易好多. 所以唔使太花時間準備, 啱我地呢D守行為人仕. 我通常搵星期六一早(~6:30AM)搭277X去藍田, 之後由魔鬼山開始慢跑, 如無意外, 應該2:00KM左右到大埔, 仲有力就再跑 ...

啱曬, 我揾 1, 2 個星期六 , 一齊去操下, 真係啱曬我地 d 趕到趕命 d 人
作者: kito807    時間: 2010-4-29 11:04
如果無得玩毅行, 玩呢個頂下癮都好
作者: kopo1128    時間: 2010-4-29 11:08
原帖由 loudspeaker 於 2010-4-29 11:00 發表

啱曬, 我揾 1, 2 個星期六 , 一齊去操下, 真係啱曬我地 d 趕到趕命 d 人

如果星期六唔得, 星期日都可以!! 阿傑兄有冇興趣一齊練呀? 不過, 我覺得苗圃同毅行比係小學同中學之別. 完全兩回事.
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-4-29 11:12
原帖由 kopo1128 於 2010-4-29 10:51 發表

呢個路程短D. 大約40KM左右. 比TW容易好多. 所以唔使太花時間準備, 啱我地呢D守行為人仕. 我通常搵星期六一早(~6:30AM)搭277X去藍田, 之後由魔鬼山開始慢跑, 如無意外, 應該2:00KM左右到大埔, 仲有力就再跑 ...

Kopo 兄係我見到極少數苗圃發揮得唔好,但TW 又玩得幾好既朋友~~
今年係咪要報仇呢?target 幾多?
作者: kopo1128    時間: 2010-4-29 11:23
原帖由 花子阿DEE 於 2010-4-29 11:12 發表

Kopo 兄係我見到極少數苗圃發揮得唔好,但TW 又玩得幾好既朋友~~hgjD115" />" />hj
今年係咪要報仇呢?target 幾多?

DEE兄, 唔好瘀我啦!!! 上年玩苗圃果日比較熱, 我一熱就出事GALA, 今年渣馬一樣!!同時比我一齊的朋友扯爆左, 所以表現差勁. 今年目標是7小時內.
作者: kito807    時間: 2010-4-29 11:40
興趣梗係有啦, 但我得星期日得閒, 不過要過左五月先得, 五月d 星期日好爆

你地操住先
作者: loudspeaker    時間: 2010-4-29 11:47
原帖由 kito807 於 2010-4-29 11:40 發表
興趣梗係有啦, 但我得星期日得閒, 不過要過左五月先得, 五月d 星期日好爆

你地操住先

11 月跑 , 我估應該唔使咁快操住, 不過如果當練耐力, 一個日操都可以。
作者: vivianip    時間: 2010-4-29 12:43
e, 都好喎~~我未玩過~~不過, 我想玩毅行多d, 如果真係玩唔到就玩這個比賽, 呵呵~~
作者: hkyen    時間: 2010-4-29 19:41
有12個鐘咁多
合乎我慢慢挑戰

作者: tyler    時間: 2010-5-1 13:36
未有料玩毅行
這個可以試試
作者: stanwong    時間: 2010-5-3 22:37
原帖由 loudspeaker 於 2010-4-29 11:47 發表

11 月跑 , 我估應該唔使咁快操住, 不過如果當練耐力, 一個日操都可以。
如果我傷好番的話, 預埋小弟
作者: franklcf    時間: 2010-5-4 14:51
loud 兄, kopo兄, kito兄.
你地幾時操呀? 叫吓我去都好喎. 上兩年我都有玩(點解吾覺起步見到你地?), 當係毅行前長課.
一到5月就好忙...吾係工作, 係玩.
水, 車, 跑, 山...真係分吾倒身.
苗圃我覺得比毅行辛苦, 一條氣跑哂42km山 冇得break真係好難頂, 但又好過癮.
作者: loudspeaker    時間: 2010-5-4 17:32
原帖由 franklcf 於 2010-5-4 14:51 發表
loud 兄, kopo兄, kito兄.
你地幾時操呀? 叫吓我去都好喎. 上兩年我都有玩(點解吾覺起步見到你地?), 當係毅行前長課.
一到5月就好忙...吾係工作, 係玩.
水, 車, 跑, 山...真係分吾倒身.
苗圃我覺得比毅行辛 ...

frank, 我一次都未玩過呀, 行山對于我泥講好陌生 ( 麥徑 1 段都好似未行過)
今年由 BB 班起步, 跟下 d 老手 遊下山水, 如果佢地去我 call 一定埋你
作者: tyler    時間: 2010-5-6 22:14
唔知報名難唔難抽中
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-7 10:00
原帖由 tyler 於 2010-5-6 22:14 發表
唔知報名難唔難抽中

唔駛抽,咁多年未試過full~~
作者: daiichi    時間: 2010-5-14 19:16
see u that day
作者: sleung2002hk    時間: 2010-5-14 21:41
今年應該都玩下
作者: feifanchun    時間: 2010-5-25 22:14
今年小弟又玩
作者: 三水豆腐    時間: 2010-5-26 23:10
舊年付咯囉到第13,今年一定再玩啦
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-27 12:31
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-26 23:10 發表

原來佐冶都係快山腳~~
作者: franklcf    時間: 2010-5-27 12:47
上年比賽同 sleung2002hk hing 係金山一段hea 住吹左一陣, 今年如果我又係早起步(elite),  sleung2002hk 又係遲起步(open), 睇怕係畢架山引水道就要比佢界.

作者: 上水馬王    時間: 2010-5-27 13:27
原帖由 三水豆腐 於 2010-5-26 23:10 發表

原來佐治係高手,失敬失敬
作者: sleung2002hk    時間: 2010-5-29 01:17
原帖由 franklcf 於 2010-5-27 12:47 發表
上年比賽同 sleung2002hk hing 係金山一段hea 住吹左一陣, 今年如果我又係早起步(elite),  sleung2002hk 又係遲起步(open), 睇怕係畢架山引水道就要比佢界.

今年我唔會遲起步喇~~~仲玩公開組俾人笑~~
上年賽前拗完柴完全冇得練~~~跑完條引水道都爆晒......希望今年唔得閒再吹水
作者: 馬神    時間: 2010-5-30 23:03
DEE 今年用自己名義出戰啦WOO??? 唔係TEAM??
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-5-30 23:32
原帖由 馬神 於 2010-5-30 23:03 發表
DEE 今年用自己名義出戰啦WOO??? 唔係TEAM??

除非11月前無啦啦轉左工,如果唔係都會玩公司team~~
馬神今年玩唔玩??
作者: adios    時間: 2010-6-27 11:22
我都抽唔到毅行...呢個好唔好玩??
作者: allanccl    時間: 2010-6-27 22:08
原帖由 adios 於 2010-6-27 11:22 發表
我都抽唔到毅行...呢個好唔好玩??

小弟玩過毅行,未玩過苗圃,不過,昨日試行過衛徑3-6段(苗圃的其中一段),好好玩,會經過樹林,又上山,又落山,又有引水道跑,昨日還要經過好多條湍急既溪,跑到引水道近尾,突然有成千隻馬騮迎面擦身而過,驚險得黎好有挑戰性。小弟抽唔抽到毅行,都會報這個,但係師兄要留意,苗圃同毅行完全唔同玩法架! 42K有d人(例如-R-校長)5個鐘頭跑晒架啦!
作者: allanccl    時間: 2010-6-27 22:15
原帖由 franklcf 於 2010-5-4 14:51 發表
苗圃我覺得比毅行辛苦, 一條氣跑哂42km山 冇得break真係好難頂, 但又好過癮.

琴日試行過後,非常同意!
作者: tyler    時間: 2010-6-28 20:38
我仲諗住Hea住12個鐘攪掂佢
作者: franklcf    時間: 2010-6-29 11:23
報左42公里 - 精英盃 (個人) 目標係 sub 4:45
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-29 11:36
原帖由 allanccl 於 2010-6-27 22:15 發表

琴日試行過後,非常同意!

衛4真係好好玩呀~~
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-29 11:38
原帖由 franklcf 於 2010-6-29 11:23 發表
報左42公里 - 精英盃 (個人) 目標係 sub 4:45

好在Frankie 兄報elite...我個名次可以推前一名...
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-29 11:39
原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-29 11:36 發表

衛4真係好好玩呀~~

一段都未行過, 真係好鄉里
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-29 11:40
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-29 11:39 發表

一段都未行過, 真係好鄉里
Loud 兄腳仔今年適唔適宜走山呢?
作者: loudspeaker    時間: 2010-6-29 11:46
原帖由 花子阿DEE 於 2010-6-29 11:40 發表
Loud 兄腳仔今年適唔適宜走山呢?

等呀 kopo 帶下, 慢慢黎應該可以,
作者: franklcf    時間: 2010-6-29 11:48
標題: 回復 37# 的帖子
HAHA, 你就錯啦...上年頭10名open 平均係快過elite 除左頭3名.
睇吓.
有些精英中既精英由上年精英攞線玩open, 頭3名有coupon ma.
http://www.challenging12hours.org/b5_competition_result.html

作者: franklcf    時間: 2010-6-29 11:49
原帖由 loudspeaker 於 2010-6-29 11:46 發表

等呀 kopo 帶下, 慢慢黎應該可以,

叫我叫我...馬王都話join
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-6-29 12:30
原帖由 franklcf 於 2010-6-29 11:48 發表
HAHA, 你就錯啦...上年頭10名open 平均係快過elite 除左頭3名.
睇吓.
有些精英中既精英由上年精英攞線玩open, 頭3名有coupon ma.
http://www.challenging12hours.org/b5_competition_result.html

苗圃因為分組無限制,年年D 人都走到亂晒籠,時間好未必有獎,時間唔好未必有獎~~
頭三獎品係幾吸引,上年起公開組第四就要同第一百二十名同一個牌...
作者: 馬神    時間: 2010-6-30 12:12
原帖由 花子阿DEE 於 30-5-2010 23:32 發表

除非11月前無啦啦轉左工,如果唔係都會玩公司team~~
馬神今年玩唔玩??

今年我會玩呀, 不過要自己俾錢......>.< , 冇你咁好, 有TEAM
到時見啦~!!!
作者: tyler    時間: 2010-6-30 20:25
點解有比賽日期但係其它報名資料仲係上年????
作者: 麥麥    時間: 2010-6-30 21:30
原來咁多年都冇人破到球哥既紀錄...仲記得我結婚時他也有來觀禮...真係好懷念佢..
作者: 上水馬王    時間: 2010-6-30 22:35
原帖由 麥麥 於 2010-6-30 21:30 發表
原來咁多年都冇人破到球哥既紀錄...仲記得我結婚時他也有來觀禮...真係好懷念佢..  

請問紀錄係咩時間完成呢?呢個紀錄保持左幾耐?
作者: 麥麥    時間: 2010-6-30 22:49
好似係3小時46分...仲記得球哥跑完呢個時間,就去買左兩盒差燒飯同佢老婆一齊食...哈..
但後來小強操起左..唔知佢有冇破左呢個時間我就唔知喇...
p.s我資質就差得多喇..操練20次中只有3次係4:30以下..其餘的都4:30以上..慢足球哥每公里一分多...

作者: sleung2002hk    時間: 2010-6-30 23:08
原帖由 麥麥 於 2010-6-30 22:49 發表
好似係3小時46分...仲記得球哥跑完呢個時間,就去買左兩盒差燒飯同佢老婆一齊食...哈..
但後來小強操起左..唔知佢有冇破左呢個時間我就唔知喇...
p.s我資質就差得多喇..操練20次中只有3次係4:30以下..其餘的都4:30以 ...

呢個紀錄都幾難破~~~聽人講過球哥呢位世外高人~~~佢以前點練架
小強係呢場都好似未盡力~~~佢好似同家偉都係跑過3"5x~3"46真係好快........
作者: 麥麥    時間: 2010-6-30 23:26
原帖由 sleung2002hk 於 2010-6-30 23:08 發表

呢個紀錄都幾難破~~~聽人講過球哥呢位世外高人~~~佢以前點練架
小強係呢場都好似未盡力~~~佢好似同家偉都係跑過3"5x~3"46真係好快........

佢...?佢跑公路既時間平平無奇..但一落到山路..你講得出既勁人都唔係佢個皮..(我都唔明)
但..佢練呢條線好神奇的..我曾經問佢:我練左最近20次的時間..已經見底,點都進步唔到,你究竟點練呀?
佢話:我住沙田的..會坐車去到運頭塘村起步逆走到油塘(比較慢的時間),跟住先用比賽時間由油塘至運頭塘,之後由大埔慢跑
番沙田cooldown...我就話..你做消防真得閒...

作者: sleung2002hk    時間: 2010-6-30 23:36
原帖由 麥麥 於 2010-6-30 23:26 發表

佢...?佢跑公路既時間平平無奇..但一落到山路..你講得出既勁人都唔係佢個皮..(我都唔明)
但..佢練呢條線好神奇的..我曾經問佢:我練左最近20次的時間..已經見底,點都進步唔到,你究竟點練呀?
佢話:我住沙田的..會 ...

哇~~成100km woo
你話佢山路快~~~但苗圃呢條線~都好多平路下~~
作者: 麥麥    時間: 2010-6-30 23:41
原帖由 sleung2002hk 於 2010-6-30 23:36 發表

哇~~成100km woo
你話佢山路快~~~但苗圃呢條線~都好多平路下~~

佢全馬都3:0x既..係山度好好用喇...
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-7-3 09:21
起錨啦!!!

http://www.challenging12hours.org/b5_index.html
作者: kopo1128    時間: 2010-7-3 10:18
已報!!
作者: 馬神    時間: 2010-7-3 12:08
已報!! x 2
作者: jshho    時間: 2010-7-16 13:46
那個年代我覺得球兄簡直係奇人 ... 佢可以戒低晒 d 鬼 ...

但我成日諗, 一個人谷到咁盡係咪咁好呢 ??? !!! 平凡終有平凡的好 ... ^_^
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-9-1 14:17
溫馨提示 : 早雀仔今日最後一天~~
作者: feifanchun    時間: 2010-10-22 00:17
標題: 最新消息
最後召集及物資派發的安排

在下述惡劣天氣情況影響下,最後召集及物資派發的安排如下:

2010年10月23日(星期六),中午12時前:

天文台懸掛三號強風訊號 / 黃色暴色雨警告,活動如期舉行。
天文台懸掛八號強風訊號或以上 / 紅色或黑色暴雨警告,活動取消,派發物資安排容後公布。
作者: 花子阿DEE    時間: 2010-10-22 09:24
原帖由 feifanchun 於 2010-10-22 00:17 發表
最後召集及物資派發的安排

在下述惡劣天氣情況影響下,最後召集及物資派發的安排如下:

2010年10月23日(星期六),中午12時前:

天文台懸掛三號強風訊號 / 黃色暴色雨警告,活動如期舉行。
天文台懸掛八 ...

THX 俊兄資料~~

作者: feifanchun    時間: 2010-11-6 12:30
各位師兄/師姊 : 午安, 明早見, 加油, 加油..........

記得帶參賽號碼布及條碼手帶.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2