香港長跑網 - 長跑長友

標題: 請問有無平嘅GPS跑步錶介紹... [打印本頁]

作者: yiuwai95    時間: 2010-6-13 02:22
標題: 請問有無平嘅GPS跑步錶介紹...
小弟通常跑街,但係跑完都唔知跑咗幾多K.
作者: econecon    時間: 2010-6-13 14:24
點都要過千啦
作者: yiuwai95    時間: 2010-6-13 15:34
標題: 回復 2# 的帖子
有無介紹??
作者: Power42195    時間: 2010-7-3 21:00
便宜的GPS手表,可以考虑garmin的forerunners205,国内人民币网购价格在700至800元。
有更加便宜的,人民币300元至400元都有,是forerunners201或者301,但是块体稍大,检测卫星时间比较长。

建议你考虑305,大约1000元左右,若最新款又不贵的,就是garmin110了
作者: clerkb    時間: 2010-7-3 23:02
原帖由 Power42195 於 2010-7-3 21:00 發表
便宜的GPS手表,可以考虑garmin的forerunners205,国内人民币网购价格在700至800元。
有更加便宜的,人民币300元至400元都有,是forerunners201或者301,但是块体稍大, ...

不知國內的 forerunner 110 要多少塊錢 呢 ?
作者: WalkBreaks    時間: 2010-7-4 00:11
想問其實iphone gps表現跟手錶比較,除體積/重量外,功能相差大嗎? 做到基本測距.記錄我已夠用.
自己未用過iphone. 見gps watch起碼成千, 如果將$用在電話上可能更好...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2