香港長跑網 - 長跑長友

標題: 最大攝氧量及體能項目測試計劃 [打印本頁]

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-5-5 17:14
標題: 最大攝氧量及體能項目測試計劃
最大攝氧量及體能項目測試計劃

香港大學運動及潛力發展研究所

敬啟者,

香港大學運動及潛力發展研究所現正為一項關於成人最大攝氧量能力的研究計劃招募測試者。我們希望藉著研究受試者在測試過程中身體的反應,進一步了解心肺功能與運動能力的關係;
對受試者而言,了解本身的攝氧量對其運動訓練及比賽表演的提升均大有幫助。

現我們誠邀閣下參加我們的研究。  我們的研究分為三個階段:

一. 健康篩檢
參加者需到我們的實驗室進行健康評估。檢查內容包括:靜態心電圖、血壓、身高、體重及脂肪比例、健康問卷等),我們會把參加者的心電圖送往心臟專科醫生檢查,以確保參加者的心臟情況能安全作大運動量的體能測試。所有參加者需完成及通過健康篩檢方可進行測試.

二.最大攝氧量能力測試
此部份會在跑步機上進行,跑步機的速度和斜度會漸漸增加,參加者會帶上面罩和心跳帶,以收集其於全過程中呼出的氣體及心跳情況作分析。測試會於參加者運動至力竭時結束。(有少部份參加者可能會被邀請再到我們的實驗室作另2次於不同攝氧量強度下進行跑步的測試)

三. 適體能測試 - 跟最大攝氧量能力測試作比對。
所有參加者隨後會被安排到我們的運動場地進行適體能(項目例如仰臥起坐、掌上壓、3哩跑等)測試。

最大攝氧量研究計劃小組
香港大學運動及潛力發展研究所

2008年5月

註:附件為本研究的簡要說明

「參加與否,全屬個人決定,本網站只限於協助轉載有關訊息,其他事項與本網站無涉。」
作者: Alfred    時間: 2008-5-5 18:23
標題: 回復 1# 的帖子
係唔係邀請哂呢個網嘅師兄師姐參加?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-5-5 19:04
原帖由 Alfred 於 2008-5-5 18:23 發表

應該係有limit,不過我就咪搞,要咭手指呀!

作者: blurmax    時間: 2008-5-5 20:07

Upstairs,

A little pain only and you can bear it with no doubt.

I've interest in attending this test myself.
作者: ckleung    時間: 2008-5-5 21:14
原帖由 Alfred 於 2008-5-5 18:23 發表

這是香港大學致電郵給本網站,表示需要一批志願者參加上述研究,本網站的管理員及版主經商討後,決定可以協助轉載有關消息,其後我們聯絡該大學的負責人,要求提供更詳盡的資料,有關資料請參閱上述電郵及附件。
至於參加人數,最終是由該大學決定,凡有興趣參加者,只要符合條件,便可根據來函的聯絡方式向該大學提出申請。
惟在參加之前,各位;必須詳細閱讀該電郵的內容及夾附的檔案資料,敬請各位注意,該項研究會有一定風險,各位應在審慎評估自身狀況後,才決定是否參加。如有任何查詢,請按照上述電郵所列的方式,與該項研究的負責人聯絡。
在此先預祝各位參加的師兄、師姐,順利完成,人人有好成績。
作者: tkytea    時間: 2008-5-5 22:31
我有興趣耶
作者: drsoeasy    時間: 2008-5-5 23:22
拮手指有少少痛la, 好似用手指彈自己咁la
不過做完個test D 數據會好有用
作者: spmho    時間: 2008-5-6 13:29
I have sent the email la......see whether I can join.....

It's quite interesting for this topic
作者: blurmax    時間: 2008-5-8 20:59

I was contacted to attend a preliminary test on the coming Saturday.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-5-8 21:28
原帖由 blurmax 於 2008-5-8 20:59 發表

I was contacted to attend a preliminary test on the coming Saturday.

吓咁快,昨日我改變主意sent email,應沒份了。
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-5-9 13:23
原帖由 慢速小子 於 2008-5-8 21:28 發表

吓咁快,昨日我改變主意sent email,應沒份了。

我雖然昨日才 apply,但亦剛收到通知!
See you torromow !

作者: blurmax    時間: 2008-5-9 13:34

我雖然昨日才 apply,但亦剛收到通知!
See you torromow !

See U then!

作者: philomena    時間: 2008-5-9 14:29
我剛剛send 左 email, 唔知得唔得.
作者: miller    時間: 2008-5-9 14:56
我都係聽朝做個prelim test…
作者: blurmax    時間: 2008-5-10 00:25

I failed to open the attachment in my e-mail.
Anyone knows how to get to 10 Sha Wan Rd by PLB?
作者: tkytea    時間: 2008-5-10 10:49
標題: 回復 15# 的帖子
你知道大口環有個運動場嗎?
就在隔壁而已!
我是13:00到的那批.
可查pm我的手提聯絡吧!
作者: blurmax    時間: 2008-5-10 13:05

I completed the test at 1145 hrs already.
Thx for the tips anyway.
作者: drsoeasy    時間: 2008-5-10 13:15
結果如何呢?
作者: blurmax    時間: 2008-5-10 13:37

The test results will be studied by a doctor and inform the participants later.
作者: miller    時間: 2008-5-10 15:01
大鑊,心跳慢得滯,做心電圖時我得31... 我自己之後再用手check都得42....
作者: blurmax    時間: 2008-5-10 18:05

大鑊,心跳慢得滯,做心電圖時我得31... 我自己之後再用手check都得42....

Your heart beat is similar to those super marathoner - congratulations
作者: miller    時間: 2008-5-13 11:55
原帖由 blurmax 於 2008-5-10 18:05 發表

Your heart beat is similar to those super marathoner - congratulations

唔係fit,個學生係話我真係唔正常…
作者: blurmax    時間: 2008-5-13 12:52

唔係fit,個學生係話我真係唔正常…

I guess those students have no knowledge of the heart beat rate of a super marathoner mah.
作者: blurmax    時間: 2008-6-25 12:10

Just received a call from HKU that I have been accepted to attend the VO2 Max test on 2008/7/5 (Sat)

Anyone else?
作者: spmho    時間: 2008-6-27 10:25
原帖由 blurmax 於 2008-6-25 12:10 發表

Just received a call from HKU that I have been accepted to attend the VO2 Max test on 2008/7/5 (Sat)

Anyone else?

It seems that you are the only one who get the test for Sat.
作者: blurmax    時間: 2008-6-27 10:39

It seems that you are the only one who get the test for Sat.

Really?  The staff phoned me soon after the hoisting down of the typhoon 8 to 3.  It surprised me too.
作者: spmho    時間: 2008-7-3 15:15
前一兩日有同事打俾我,約我12號做test
我唔得,要推到26號先

我估應該有其他師兄都有收到電話
作者: ram    時間: 2008-7-3 17:43
無聲氣,睇怕都冇行~
作者: spmho    時間: 2008-7-3 22:50
原帖由 ram 於 2008-7-3 17:43 發表
無聲氣,睇怕都冇行~" />  

未必,因為佢可能一日唔可以做到好多個,所以慢慢再約

我12號唔得,一去就要去到26號,都可以估到一二啦
等blurmax做完黎講d故仔俾我地聽啦先
作者: ram    時間: 2008-7-3 23:10
標題: 回復 29# 的帖子
更樣唯有等下啦
作者: blurmax    時間: 2008-7-5 15:49

Completed the test in the morning today.  The max speed of 13.6 Km/hr proved to be difficult to me.  (A piece of cake to Gills, Miller, Pak Tau Lo & Coach Ken of course).  The adding of gradient cut short my test in a short time.

By the way it's uncomfortable to wear the mask to run, and the air conditioning was too cold.  I only sweated a little, but I found other runner sweated like hell.  May be I did not try my best (has to race tmw ah).

作者: ram    時間: 2008-7-5 16:45
speed 13.6 with adding gradient is certanily not a piece of cake to me la
Blurmax hing has reserved a lot for the race tmr~

原帖由 blurmax 於 2008-7-5 15:49 發表

Completed the test in the morning today.  The max speed of 13.6 Km/hr proved to be difficult to me.  (A piece of cake to Gills, Miller, Pak Tau Lo & Coach Ken of course).  The adding of gradi ...

作者: blurmax    時間: 2008-7-5 16:51

Blurmax hing has reserved a lot for the race tmr~

Not very much lah.  I slept like a pig on the way home on the bus ah.

作者: desmond    時間: 2008-7-6 21:49
very happy that I got the call from HKU yesterday on the body check. I will do it this coming Sat.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-7 00:58
原帖由 yungwai 於 2008-7-6 21:49 發表
very happy that I got the call from HKU yesterday on the body check. I will do it this coming Sat.

Me too!
個多月前,本來約了做初檢,可惜有事做趕不及去,
負責人話會遲些來電再約,但一直音訊全無,以為冇份了.
昨天,意外地收到通知星期六做.
作者: pwong5618    時間: 2008-7-7 12:08
標題: 2nd Test
本周六(12/7) 獲通知做第二次test,
可能有機會見到 叮叮噹 Ctse 及Yungwai Ching,
但時間尚未確定通知給我。
作者: blurmax    時間: 2008-7-7 12:21

U will receive a e-mail later
作者: pwong5618    時間: 2008-7-7 12:49
標題: 回復 37# 的帖子
Blurmax 兄,

Thank you !  
作者: desmond    時間: 2008-7-8 10:11
原帖由 pwong5618 於 2008-7-7 12:08 發表
本周六(12/7) 獲通知做第二次test,
可能有機會見到 叮叮噹 Ctse 及Yungwai Ching,
但時間尚未確定通知給我。
received an e-mail to do the prelim test 10am this Sat~~how about 叮叮噹 Ctse  & pwong5618 c-hing?
作者: pwong5618    時間: 2008-7-9 12:02
標題: 回復 39# 的帖子
Yungwai Ching,

我接到電話confirmed 在星期六 11:00am,
我會早一些到可能碰到你。
作者: desmond    時間: 2008-7-9 13:58
原帖由 pwong5618 於 2008-7-9 12:02 發表
Yungwai Ching,

我接到電話confirmed 在星期六 11:00am,
我會早一些到可能碰到你。
好呀,到時同你打招呼啦!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-9 23:36
救命呀!
明明在電話小妹已經告知唔要太早的時間,
因為家住新界要山長水遠,左轉右轉再左轉車才能到達,
竟然安排我9:00am,想死!

今天給我另一個時間10:30am,到時可以見兩位ching.
作者: desmond    時間: 2008-7-11 16:14
原帖由 叮叮噹 於 2008-7-9 23:36 發表
救命呀!

今天給我另一個時間10:30am,到時可以見兩位ching.
原來可以改晏o的?又好喎
作者: desmond    時間: 2008-7-12 13:17
原帖由 叮叮噹 於 2008-7-9 23:36 發表
救命呀!

went to HKU for the prelimn test today, did not see C-hing & C-tse ar
By the way, it's really really far away......I need more than 2 hr to go from Tuen Mun  Hope I can be accepted for the VO2 max test.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-12 17:18
原帖由 yungwai 於 2008-7-12 13:17 發表
went to HKU for the prelimn test today, did not see C-hing & C-tse ar
By the way, it's really really far away......I need more than 2 hr to go from Tuen Mun  Hope I can be accepted for the VO2 m ...

Yes, it's really really far away.....I need 1:45 to go from Tuen Mun.
西鐵,南昌轉地鐵東涌線,中環轉港島線,金鐘轉小巴,只差東鐵,否則三項鐵人.
搭車,轉來轉去 轉到想
幸好,等車很快,很順利.
因為早上太大雨,紅雨下了再等一會才準備出門,遲了許多.
等多三至四個星期才知道結果,祝君當選.
作者: desmond    時間: 2008-7-12 18:51
原帖由 叮叮噹 於 2008-7-12 17:18 發表

Yes, it's really really far away.....I need 1:45 to go from Tuen Mun.
西鐵,南昌轉地鐵東涌線,中環轉港島線,金鐘轉小巴,只差東鐵,否則三項鐵人.
搭車,轉來轉去 轉到想" />jhk" /> !
幸好 ...
Thank you Ctse, wish you got the call too
作者: pwong5618    時間: 2008-7-14 17:29
12號 早上 9:30am 已到金鐘 係大家樂慢慢食完個早餐,10:00am 才去搭10號 小巴,10:30am 已到 何鴻燊體育館,當時已有一批人在做跑步测試,換好運動裝備便在Gym 房內做準備,因要熱身,帶测心跳帶,拮手指等,所以都好忙,沒有時間去與Yungwai Ching &叮叮噹 Ctse 打招呼,另外最重大家未見過面
唔知邊個至係,唔好意思!

個過程係要求運動員在自已能力的時間內做到自已最高極限,中心設定的跑步速度是由開始每小時 8m/hr 至 13.6m/hr 時間8分鐘,完成8分鐘後便加一級斜度,最高三級斜度,如無問題便繼續跑下去,直至你要求停止,期間會問你的感覺辛苦度有多大 中間級數 - 一般辛苦 13級 跟若著是15級 , 17級 ,20級最高是23級
(過程及數字是自已進行所得的另有部份靠觀察,可能有誤,請指正)
第一分鐘           行
第二分鐘           8m/hr
第三分鐘           8m/hr
第四分鐘           10m/hr
第五分鐘           12m/hr
第六分鐘           13.6m/hr
第七分鐘           13.6m/hr
第八分鐘           13.6m/hr
第九分鐘            13.6m/hr      加一级斜度
第十分鐘            13.6m/hr      加二級斜度
第11分鐘            13.6m/hr      加三級斜度

開始前有5分鐘在其它跑步機上熱身,因為自已甚少在跑步機上跑,所以開始不是太習慣,自已熟身跑了7分鐘才停,開始在跑步機上是先行一分鐘,等各方面準備好了才開始,開始時,我感覺跑得颇快,但只8km/hr 即10k 跑75分鐘應該不是太快,可能係跑唔惯跑步機感覺與地上跑唔同,跑跑下又慣了但此時要調快速度一級,這時那位哥哥問我有几辛苦,我用手指在中間 13級 一般,跑了一回又加快一級,這時D汗已開始流了,那哥 哥讚我 "好嘢" 又問我可唔可再加快一級,有人讚下,實開心格,我即時比手勢佢O.K. 上啦!跑了一回佢又問我有几辛苦我指下一個級數 15級(因無帶眼鏡跑睇唔清楚),這時候速度是最高的13.6m/hr 我只係大步大步走都唔理 3721 ,那位哥哥不時又讚我"好嘢"不 時又叫我"撑住" ,我心內想,係米我跑得好狼狽呢!剛才我都有觀看過几位跑手地走,佢都有感對佢地講,但係好似對我講多咗D,莫非我真係禁叻!
好彩自已係度亂想嘢,好快又過了 3 分鐘,個哥哥問我而家加上一級斜可唔可以,我見仲有D力 -- 呢吧!加上一級斜度好像無咩感覺,同剛才差唔多,這時位哥哥又查辛苦度,我指下 17 級 字應該是寫颇辛苦,跑完一分鐘(這分鐘好似好長感),個哥哥問我可唔可以再加一級斜度,我見剛才都應付倒,打個手勢 O.K. up! 這一級開始呢料啦,同剛才完全唔同了,自已只能集中精神跑下去,心想一定要捱多兩分鐘先完,差唔多跑完這分鐘,那哥哥又問可唔可以再加一級斜度,
吓 !? Mum 重有咩 ! 死 La,唔記得添重有一級,唔好 La !比個手勢佢 No !
心想我捱多兩分鐘算 la,啊!啊!啊!Mum 你停機! 你問可唔可嗎?我 No !
即係唔可以嗎? 做咩停機?! Oh ! 算啦!可能大家有誤會,就禁我跑了 10 分鐘,跑完才發覺自已係好夸張地流汗。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-14 19:15
謝師兄詳細描述測試過程.
開始的速度是他們定還是自己定呢?
作者: ram    時間: 2008-8-1 23:27
明天輪到小弟,有沒有其他ching?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-2 09:42
原帖由 ram 於 2008-8-1 23:27 發表
明天輪到小弟,有沒有其他ching?  

點解還未通知我?

唔通...........

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-3 14:51
原帖由 慢速小子 於 2008-8-2 09:42 發表

點解還未通知我?

唔通...........

通知了下星期六才做  
作者: desmond    時間: 2008-8-4 16:29
唉,我仲未收到電話呀,,,,,,,,
作者: ram    時間: 2008-8-4 19:29
慢子兄,要"篤"手指架,起碼兩次
應該不痛既...........如果手勢好的話~

原帖由 慢速小子 於 2008-8-3 14:51 發表

通知了下星期六才做  

作者: datoe    時間: 2008-8-5 14:49
看到一篇有意思的文章

停止訓練對人體的影響

停止訓練 84 天之後,VO2max(最大攝氧量)會退步20%
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-13 17:36
原帖由 ram 於 2008-8-4 19:29 發表
慢子兄,要"篤"手指架,起碼兩次
應該不痛既...........如果手勢好的話~

Ram 兄,小弟今星期六才做,

想問要跑幾耐和多少 Km 呀?

作者: ram    時間: 2008-8-13 22:44
慢子兄: 其實見工作人員主要計時間
最先由8.8速度開始,每一分鐘加速一次直至13.6 (大概7-8分鐘)
跟住開始加斜度,加到你頂不順為止
(這裡要小心,因為中快速再加斜度好易落樓,見開始腳軟即示意停止)
另外要注意跑前較好心跳帶和面罩的位置
祝順利

原帖由 慢速小子 於 2008-8-13 17:36 發表
Ram 兄,小弟今星期六才做,
想問要跑幾耐和多少 Km 呀?

作者: 卓卓    時間: 2008-8-13 23:37
原帖由 ram 於 2008-8-13 22:44 發表
最先由8.8速度開始,每一分鐘加速一次直至13.6 (大概7-8分鐘)
(這裡要小心,因為中快速再加斜度好易落樓,見開始腳軟即示意停止)
另外要注意跑 ...

個速度好像有少少似考消防體測既計法 ....
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-14 08:56
原帖由 ram 於 2008-8-13 22:44 發表
另外要注意跑 ...

多謝 ram 兄的提點。
作者: desmond    時間: 2008-8-14 09:25
我仲未收到通知,唔知係唔係無份第二round 。想問下同日接受初步則試的叮o當c-tse收到通知未?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-8-16 03:11
沒有通知!
當日工作人員說要等個多月,慢慢等待吧!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-16 16:35
原帖由 叮叮噹 於 2008-8-16 03:11 發表
沒有通知!
當日工作人員說要等個多月,慢慢等待吧!

各位 ching ctse 慢慢等待吧!

今早12點輪到小弟做,
好在咭針時不覺痛,

待兩位 ching 做完才到我,

過程可以話十分暢順,

跑到 12多分鐘就投降了。

不過自已覺得只跑了約八成狀態罷了!

[attach]1601[/attach]

[attach]1602[/attach]

作者: 叮叮噹    時間: 2008-8-16 21:56
今晚收到電話通知,初檢o.k.
約月尾去做測試,有點緊張啊!
作者: desmond    時間: 2008-8-25 17:33
原帖由 叮叮噹 於 2008-8-16 21:56 發表
今晚收到電話通知,初檢o.k.
約月尾去做測試,有點緊張啊!h" />
我前天做完了測試,最辛苦唔係跑,係個面罩!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-6 23:49
原帖由 yungwai 於 2008-8-25 17:33 發表
我前天做完了測試,最辛苦唔係跑,係個面罩!

我也做了,帶面罩真係辛苦 ,未跑已經呼吸困難,跑步時吸氣困難.
小妹入房間開始打了十幾個呵欠.
跑完回程頭痛,唔知道是否缺氧.
作者: lvrunner    時間: 2008-9-8 02:03
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-6 07:49 發表
我也做了,帶面罩真係辛苦,未跑已經呼吸困難,跑步時吸氣困難.
小妹入房間開始打了十幾個呵欠.
跑完回程頭痛,唔知道是否缺氧.

叮叮噹姐 ~ 妳不是缺氧, 多數係hay fever (花粉敏感症) / allergy attack 咋.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-8 21:10
原帖由 lvrunner 於 2008-9-8 02:03 發表

叮叮噹姐 ~ 妳不是缺氧, 多數係hay fever (花粉敏感症) / allergy attack 咋.

空內跑步也會HF/AA?
只是打呵欠和頭痛,沒有打噴嚏啊!
作者: lvrunner    時間: 2008-9-8 22:57
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-8 05:10 發表
空內跑步也會HF/AA?
只是打呵欠頭痛,沒有打噴嚏啊!

ding dong tse, excuse my poor Chinese, I got mixed up these words.  Yes, it might be a hypoxic condition.  Like when a person inhales a large amount of carbon monoxide.  First starts to yawn then comes the headache then faint out.  So did you feel dizzy?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-8 23:19
幸好,小妹沒有頭暈.
離開冷氣運動房時沒有異樣,坐冷氣車離開時才感到非常頭痛,
後來步行片刻再坐開放式渡輪過海,才慢慢好轉.
回想,懷疑自己可能是缺氧現象,因為打從進入運動房打了許多次呵欠,
又發現其他跑手打呵欠,懷疑房間通風不足,留下跑手測試時呼出的二氧化碳.
作者: lvrunner    時間: 2008-9-8 23:36
Good to hear that you didn't have any dizziness.  They should have better circulation inside the room and at least have some windows opened.  Breathing in others carbon dioxide?!?.......YUCKY YUCKY!!!!!!!
作者: blurmax    時間: 2008-10-23 22:54
I was invited by HKU to attend a further 4.8 Km running test at Kowloon Tsai Park in the morning on 2008/11/1 (Saturday).  Anyone else?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: desmond    時間: 2008-10-24 13:24
原帖由 blurmax 於 2008-10-23 22:54 發表
I was invited by HKU to attend a further 4.8 Km running test at Kowloon Tsai Park in the morning on 2008/11/1 (Saturday).  Anyone else?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
Cool Blurmax! That probably means you do well in the 1st one. Btw, Kowloon Tsai Park is good ar~~~
作者: blurmax    時間: 2008-10-24 14:40
Cool Blurmax! That probably means you do well in the 1st one

Desmond,

Probably no lah.  I did not push myself hard in the running test indeed.

By the way I have not ran in Kln Tsai Park before!

作者: pwong5618    時間: 2008-10-24 14:42
I selected the 2nd round time at 11:00am
on Nov 1 2008 the same place.

Blurmax,
See you there !
作者: blurmax    時間: 2008-10-24 14:48
pwong,

That's great!  I choose the test at 1100 hrs too. See you then.  By the way will U run the Coke Run 08?

作者: spmho    時間: 2008-10-24 15:46
佢地約我8NOV跑機.......15NOV跑TRACK
作者: blurmax    時間: 2008-10-24 15:56
Stanley,  I ran on the treadmill 2 mths ago, and is still waiting for the result.

作者: desmond    時間: 2008-10-24 16:17
原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-24 15:46 發表
佢地約我8NOV跑機.......15NOV跑TRACK
佢一約已經約晒你跑兩樣?我估我真係跑得太差喇.............
作者: blurmax    時間: 2008-10-24 17:17
佢一約已經約晒你跑兩樣?我估我真係跑得太差喇.............

Me too.  Have to learn from Stanley Ching how to run better later

作者: spmho    時間: 2008-10-24 17:22
原帖由 blurmax 於 2008-10-24 17:17 發表

Me too.  Have to learn from Stanley Ching how to run better later

唔關事....佢一開始問都唔知我跑左機未
佢都仲想搵人跑機.....佢都問我有無做左BODY CHECK又未跑機既朋友

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-10-24 17:24
原帖由 blurmax 於 2008-10-23 22:54 發表

點解仍無我份呢?
作者: ram    時間: 2008-10-24 23:21
今晚HKU都約左小弟十點幾做4.8K測試
SEE U ALL ON 1 NOV
作者: blurmax    時間: 2008-10-24 23:24
Ram Ching,  See U then!

作者: MJ576    時間: 2008-10-25 01:36
[quote]原帖由 blurmax 於 2008-10-23 22:54 發表

登錄/註冊後可看大圖

Congradulation to your being invited again for the 2nd test,
That mean U did a good job
作者: Alfred    時間: 2008-10-25 11:11
原帖由 stanleyhpm 於 24/10/2008 17:22 發表

佢都仲想搵人跑機.....佢都問我有無做左BODY CHECK又未跑機既朋友

作者: Alfred    時間: 2008-10-25 11:12
原帖由 stanleyhpm 於 24/10/2008 17:22 發表

hgjD092" />" />hj

我乜都無做唔知有無得驗呢?
作者: blurmax    時間: 2008-10-25 12:07
我乜都無做唔知有無得驗呢?

The prelimary body check should be a must

作者: blurmax    時間: 2008-10-25 12:08
MJ,

Have U joined the programme?

作者: MJ576    時間: 2008-10-25 18:21
[quote]原帖由 blurmax 於 2008-10-25 12:08 發表

登錄/註冊後可看大圖

MJ,
Have U joined the programme?

No la,               Hope U have a good result in the coming test

作者: blurmax    時間: 2008-10-25 18:25
Mj, I see.  See U in the HKDRC Half Marathon tmw!

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-10-25 21:19
原帖由 ram 於 2008-10-24 23:21 發表
今晚HKU都約左小弟十點幾做4.8K測試
SEE U ALL ON 1 NOV

嘻嘻! 小弟同你時間一樣,到時見!
作者: blurmax    時間: 2008-10-25 21:29
Wilson,  See U on the testing day!

作者: leefs    時間: 2008-10-27 12:11
今天收到"香港大學"通知,
將於11月1日星期六上午,
地點在九龍仔運動場進行4.8公里跑步測試(即是12個內圈),
時間可選擇08:30/09:15/10:15,
大學聯絡人 - 彭先生表示﹕
如果本網會員有意集中安排,於同一時段進行測試,
可以提供各會員全名及選取時間即可!
如早前已經確認時間的均可以更改。
我建議選08:30進行測試,各師兄可聯絡我報名!

作者: blurmax    時間: 2008-10-27 12:45
我建議選08:30進行測試,各師兄可聯絡我報名!

Alan,

I've chosen the last session already coz 0830 hrs is too early to me.

作者: leefs    時間: 2008-10-27 12:49
原帖由 blurmax 於 2008-10-27 12:45 發表
hgjD115" />" />hj

Alan,

I've chosen the last session already coz 0830 hrs is too early to me.

師兄﹕想己點?我幾多點都有問題!

作者: blurmax    時間: 2008-10-27 13:11
師兄﹕想己點?我幾多點都有問題!

Alan,

U mean U've no problem on the timing mah?

I prefer 1015 hrs wor.  How about rams and wilson?

作者: leefs    時間: 2008-10-27 13:18
原帖由 blurmax 於 2008-10-27 13:11 發表
hgjD121" />" />hj

Alan,

U mean U've no problem on the timing mah?
I prefer 1015 hrs wor.  How about rams and wilson?

OK !冇問題10:15,

重有無其他人加入?

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-10-27 13:28
原帖由 leefs 於 2008-10-27 13:18 發表

重有無其他人加入?
" />" />

yes , I also at 10:15
作者: ram    時間: 2008-10-27 13:33
原帖由 blurmax 於 2008-10-27 13:11 發表
Alan,

原帖由 leefs 於 2008-10-27 13:18 發表
重有無其他人加入?

小弟都係10:15果輪,到時見~
作者: leefs    時間: 2008-10-27 13:34
原帖由 慢子 Wilson 於 2008-10-27 13:28 發表

yes , I also at 10:15 " />" />" />" />

慢子﹕RAM﹕
收到!

作者: pwong5618    時間: 2008-10-27 13:49
標題: 回復 96# 的帖子
I selected the 2nd round time at 11:00am
on Nov 1 2008 the same place.

Blurmax,
See you there !

之前約係 11:00am 的 ?!
如果改咗時間我也 O.K. !  join10:15am
要唔要著長跑網衫呀?
我無形仔橙衭喎!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2