香港長跑網 - 長跑長友

標題: 減肥小手報到 [打印本頁]

作者: 天天跑    時間: 2010-6-18 16:20
標題: 減肥小手報到
各位ching/ctse 大家好, 我其實join左長跑網半年, 自小係肥仔一名, 家人都偏肥, 飲食唔健康, 自從家父上年無端端發現心臟病, 即刻入深切治療部, 日日收工趕去, 見到佢成身插喉, 又見到附近床的家人在彌留之際於旁哭叫他們的父親不要掛心, 真是感到生命好脆弱, 當想到將來不想和家父一樣的話, 就得要減肥了, 於是開始跑步, 效果真的很好, 亦愛上了長跑, 由上年十月開始參加長跑比賽, 已經減了二十磅, 為自己為家人, 我決心由今日起到九月初由182磅再減20磅, 請支持我, 多謝各位ching/ctse抽時間看我留言, 謝謝!

作者: 街坊鄭    時間: 2010-6-18 18:11
天天跑c兄.開始時,跑步減肥為健康.跑跑下成了習慣,反而不跑不舒服.你都好好野,咁短時間已去掉20磅.加油再達指標減多20磅,我跑了都有12年時間,只係減了15,6磅. 現時只可keep住唔肥.
膽固醇已回落到健康水平.祝大家長跑長有,身體健康.
作者: lorena    時間: 2010-6-19 00:34
加油呀師兄, 大家一齊努力!
作者: 撲殺兔    時間: 2010-6-19 08:25
樓上+1呀唔該~ C hing真係好犀利呀,我岩岩先開始減,大家一齊努力呀!!長跑長勝
作者: kenken    時間: 2010-6-20 09:55
加油
我都係上年開始減肥
到現在仲減緊
一齊努力啦
作者: 叮叮噹    時間: 2010-6-20 16:48
加油! 努力!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2