香港長跑網 - 長跑長友

標題: 七月十四 夜上梅子林 [打印本頁]

作者: 停雲    時間: 2010-8-19 10:20
標題: 七月十四 夜上梅子林
七月十四  夜上梅子林

日期     :8月23日星期一晚
        起步時間:8:00 pm
        集合地點:馬鞍山運動場  

事後特訓 : 暫定 頌安邨稻香

1. 停雲    [跑+晚飯]

作者: kf    時間: 2010-8-19 10:23
七月十四 夜上梅子林 七月十四  夜上梅子林

2. kf       [跑+晚飯]

作者: 狗哥    時間: 2010-8-19 10:30

3. 狗
       [跑+晚飯]

作者: hkyen    時間: 2010-8-19 10:34

3. 狗
       [跑+晚飯]
4. 人仔
    [跑+晚飯]
作者: kito807    時間: 2010-8-19 10:36
大哥年年都要慶祝 七月十四!
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-19 11:07
七月十四 夜上梅子林" />" /> 七月十四  夜上梅子林 " />" />

事後特訓 : 暫定 頌安
         停雲有香港字,我加唔到名呀,請幫我加名, 街坊 and 大大 (跑+晚飯)

作者: shogikin    時間: 2010-8-19 11:18
星期一....
我都好像來
再想想先

Kin in Running

作者: 停雲    時間: 2010-8-19 11:20
七月十四  夜上梅子林

1. 停雲          [跑+晚飯]
2. kf             [跑+晚飯]
3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]
5. 街坊鄭伉儷  [跑+晚飯]

作者: imchristy    時間: 2010-8-19 11:46
七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]
6. imchristy   [跑+晚飯]

作者: shogikin    時間: 2010-8-19 12:52
七月十四  夜上梅子林

事後特訓 : 暫定 頌安--稻香

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]
7. Kin           [跑+晚飯]
8. Vileung     [跑+晚飯]
9.

作者: runrun    時間: 2010-8-19 13:56
七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]
9. runrun       [晚飯]

作者: 停雲    時間: 2010-8-19 14:12
runrun 麻煩您星期一訂位吃飯.......
作者: runrun    時間: 2010-8-19 14:14
原帖由 停雲 於 2010-8-19 14:12 發表
runrun 麻煩您星期一訂位吃飯.......

芧問題!
作者: laputa99    時間: 2010-8-19 16:20
七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]
10. laputa99  [跑+晚飯]

作者: 麥麥    時間: 2010-8-19 23:42
好想泥..但係...唉..隨緣啦..
作者: 大圍新跑手    時間: 2010-8-20 00:29
要返學來唔到呀, 真係可惜~
作者: lorena    時間: 2010-8-20 01:48
七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]

11. 露露         [跑+晚飯]
作者: kk52    時間: 2010-8-20 11:35
馬鞍山運動場係o係馬鞍山公園, 定係近渡輪碼頭o個個呀? 路痴呀~
作者: runrun    時間: 2010-8-20 11:43
原帖由 kk52 於 2010-8-20 11:35 發表
馬鞍山運動場係o係馬鞍山公園, 定係近渡輪碼頭o個個呀? 路痴呀~ hgjD092" />" />hj

你講果兩度地方都唔係呀!

應該係近聽濤雅宛、頌安邨、耀安村、恆安村,搭馬鐵就恆安站落車行約5分鐘到!
作者: cc    時間: 2010-8-20 11:50
作者: 停雲    時間: 2010-8-20 11:53
原帖由 runrun 於 2010-8-20 11:43 發表

你講果兩度地方都唔係呀!

應該係近聽濤雅宛、頌安邨、耀安村、恆安村,搭馬鐵就恆安站落車行約5分鐘到!

[attach]13606[/attach]
作者: kk52    時間: 2010-8-20 14:18
原帖由 停雲 於 2010-8-20 11:53 發表

Thank you ching ctse.
原來係呢度
恆安站 C出口.
作者: Daniel    時間: 2010-8-20 14:31
七月十四  夜上梅子林

3. 狗             [跑+晚飯]
4. 人仔          [跑+晚飯]
12. cc [露露去,我又去~~ 跑+晚飯]
13. Daniel      (齋跑唔食)

作者: 阿聰    時間: 2010-8-20 23:01
咁夜麻麻先跑上山, 會唔會.............?!?
作者: imchristy    時間: 2010-8-20 23:30
原帖由 阿聰 於 2010-8-20 23:01 發表

驚咩o者...? 一齊黎玩啦...
作者: 阿聰    時間: 2010-8-20 23:56
原帖由 imchristy 於 2010-8-20 23:30 發表

驚咩o者...? 一齊黎玩啦...  

如果唔係夜麻麻去上山既話, 或者我都想考慮 .......
作者: imchristy    時間: 2010-8-21 00:02
原帖由 阿聰 於 2010-8-20 23:56 發表

我都未跑過喎... 越多人越好玩呀... 咪試o下law
作者: 呀招    時間: 2010-8-21 00:06
原帖由 imchristy 於 2010-8-21 00:02 發表

我都未跑過喎... 越多人越好玩呀... 咪試o下law  

oh...shxx
約左人地BBQ啦..

好想跑下, 未上過去
作者: imchristy    時間: 2010-8-21 00:16
原帖由 呀招 於 2010-8-21 00:06 發表

oh...shxx
約左人地BBQ啦..

好想跑下, 未上過去

好簡單o者... 放佢地飛機咪得囉
想來就來... 唔洗咁多理由架... hehe...
作者: imchristy    時間: 2010-8-21 00:22
想問下呢.....路線如何架??? 大約有幾多K???
作者: imchristy    時間: 2010-8-21 00:43
原帖由 於 2010-8-21 00:32 發表

跑入引水道果邊小心d唔好周圍望喎
可能有小倩姐姐坐響果個超肉酸的休息亭度向你揮手哩~ " />" />

唔怕... 我又近視又散光... 夜晚連人都睇唔清...更何況...
我地路過o者
作者: kf    時間: 2010-8-21 00:54
會架! 一齊啦!!
作者: shogikin    時間: 2010-8-21 09:02

會好好玩架! 一齊啦!!

作者: 零下十度    時間: 2010-8-21 13:24
[quote]原帖由 Daniel 於 2010-8-20 14:31 發表

登錄/註冊後可看大圖

七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]

13.daniel
14.路路 [CC去,我又去~~跑+晚飯)
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-21 13:47
多謝lu lu 姐,一番黎就join我地馬鞍山七月十四勇闖梅子林.
作者: 零下十度    時間: 2010-8-21 16:19
原帖由 街坊鄭 於 2010-8-21 13:47 發表
多謝lu lu 姐,一番黎就join我地馬鞍山七月十四勇闖梅子林.

寶貝鄭:我沒跑成個月啦,系時候要做下功課喇,呵呵~~
作者: runrun    時間: 2010-8-21 21:57
七月十四 夜上梅子林 日期 :8月23日星期一晚 起步時間:8:00 pm 集合地點:馬鞍山運動場 事後特訓 : 暫定 頌安--稻香 1. 停雲 [跑+晚飯] 2. kf [跑+晚飯] 3. 狗 [跑+晚飯] 4. 人仔 [跑+晚飯] 5. 街坊鄭伉儷 [跑+晚飯] 6. imchristy [跑+晚飯] 7. Kin [跑+晚飯] 8. Vileung [跑+晚飯] 9. runrun [晚飯] 10. laputa99 [跑+晚飯] 11. 露露 [跑+晚飯] 12. cc [露露去,我又去~~ 跑+晚飯] 13.daniel 14.路路 [CC去,我又去~~跑+晚飯) 5. ET
作者: runrun    時間: 2010-8-21 21:58
七月十四  夜上梅子林

3. 狗
             [跑+晚飯]
4. 人仔
          [跑+晚飯]

13.daniel
14.路路 [CC去,我又去~~跑+晚飯)
15. ET [跑+晚飯]

作者: imchristy    時間: 2010-8-21 22:50
原帖由 麥麥 於 2010-8-19 23:42 發表
好想泥..但係...唉..隨緣啦..  

叫埋你老婆黎囉... 多d人熱鬧d呀!

原帖由 大圍新跑手 於 2010-8-20 00:29 發表
要返學來唔到呀, 真係可惜~" />" />

好耐無見你喇大圍...

原帖由 零下十度 於 2010-8-21 16:19 發表

寶貝鄭:我沒跑成個月啦,系時候要做下功課喇,呵呵~~hgjD115" />" />hj

lulu姐... 我都好耐無見你喇... 玩得開心嗎??
作者: monsterjoe    時間: 2010-8-21 23:23
原帖由 阿聰 於 2010/8/20 23:56 發表

Christy, 試邀你都唔去, 你上之又話唔請人飲檸檬茶....., 將軍澳都係夜麻麻啦, 馬鞍山仲咁近, 試下跑啦
作者: 阿聰    時間: 2010-8-21 23:32
原帖由 monsterjoe 於 2010-8-21 23:23 發表

Christy, 試邀你都唔去, 你上之又話唔請人飲檸檬茶....., 將軍澳都係夜麻麻啦, 馬鞍山仲咁近, 試下跑啦

唔係咁既意思
但你都知逄星期一我同Stephen , 阿招係大埔練跑啦?
烏拉今日都仲問我是否星期一去練跑, 佢到時都可能會黎

咁除非黎緊星期一取消左, 我先至 join 佢地上去梅子林見識見識 lu...
作者: 馬神    時間: 2010-8-21 23:45
原帖由 kk52 於 20-8-2010 11:35 發表
馬鞍山運動場係o係馬鞍山公園, 定係近渡輪碼頭o個個呀? 路痴呀~ hgjD092" />" />hj

kk 你都黎?? 我都想黎
作者: 馬神    時間: 2010-8-21 23:47
原帖由 runrun 於 21-8-2010 21:58 發表
七月十四  夜上梅子林 " />" />

1. 停雲          [跑+晚飯] ...

runrun 唔跑都咁支持特訓, 勁呀 !!!
作者: 馬神    時間: 2010-8-21 23:49
原帖由 imchristy 於 21-8-2010 00:22 發表
想問下呢.....路線如何架??? 大約有幾多K???

x 2, 想知下條路線同距離, thx !!
作者: imchristy    時間: 2010-8-21 23:50
馬鞍山運動場<--->梅子林來回 似乎都有十幾K喎...
9點半開唔開到飯呀????
作者: 馬神    時間: 2010-8-21 23:53
原帖由 imchristy 於 21-8-2010 23:50 發表
馬鞍山運動場梅子林來回 似乎都有十幾K喎...

係woo, 真係快腳先可以玩到.....  
如果黎到(齋跑唔食)
作者: monsterjoe    時間: 2010-8-22 00:01
原帖由 imchristy 於 2010/8/21 23:50 發表
馬鞍山運動場梅子林來回 似乎都有十幾K喎...

你有帶八達通嘛...
作者: imchristy    時間: 2010-8-22 00:05
原來去梅子林路口來回6k多d咋...  唔怕....
9點半前一定可以開得飯!
作者: hkyen    時間: 2010-8-22 10:51
原帖由 馬神 於 2010-8-21 23:53 發表

係woo, 真係快腳先可以玩到.....  " />" />
如果黎到(齋跑唔食)" />" />

黎啦黎啦 條路好e時 我呢d水皮都跑到
時運高就唔驚[attach]13621[/attach]
作者: hkyen    時間: 2010-8-22 10:59
原帖由 阿聰 於 2010-8-21 23:32 發表

唔係咁既意思
但你都知逄星期一我同Stephen , 阿招係大埔練跑啦?
烏拉今日都仲問我是否星期一去練跑, 佢到時都可能會黎

咁除非黎緊星期一取消左, 我先至 join 佢地上去梅子林見識見識 lu...

黎啦黎啦  大埔跑過黎
作者: 馬神    時間: 2010-8-22 20:16
原帖由 hkyen 於 22-8-2010 10:51 發表

黎啦黎啦 條路好e時 我呢d水皮都跑到
時運高就唔驚13621

仁仔你唔好玩野woo .... 你都話水皮, 咁我呢d 唔洗跑啦

但我想知條路線先woo
作者: 馬神    時間: 2010-8-22 20:17
原帖由 imchristy 於 22-8-2010 00:05 發表
原來去梅子林路口來回6k多d咋...  唔怕....
9點半前一定可以開得飯!

咁係咪即係聽日條路線得6k 多d ? 去到路口咁我地係咪要跑埋上去? 定去到路口就走?

如果唔係跑太遠, 我都想黎
作者: 馬神    時間: 2010-8-22 21:19
七月十四  夜上梅子林

13.daniel
14.路路  [CC去,我又去~~跑+晚飯)
16. 馬神 [跑]
17. Edith [跑]
作者: kk52    時間: 2010-8-22 21:37
唔知o個度有冇locker呢?
作者: 阿聰    時間: 2010-8-22 22:08
七月十四  夜上梅子林

13.daniel
16. 馬神 [跑]
18. 阿聰 [跑]  (但我會儘趕, 我又唔識黎, 希望唔會遲到啦....?! )

作者: 馬神    時間: 2010-8-22 22:21
原帖由 kk52 於 22-8-2010 21:37 發表
唔知o個度有冇locker呢?

我都想知WOO .... 係咪都係借LOCKER KEY ? 洗唔洗自己帶PAD LOCK?
作者: kk52    時間: 2010-8-22 22:47
原帖由 馬神 於 2010-8-22 22:21 發表

我都想知WOO .... 係咪都係借LOCKER KEY ? 洗唔洗自己帶PAD LOCK?

應該係去office 借鎖匙的.
作者: kk52    時間: 2010-8-22 22:48
七月十四  夜上梅子林

13.daniel
16. 馬神 [跑]
18. 阿聰 [跑]  (但我會儘趕, 我又唔識黎, 希望唔會遲到啦....?! )
19. KK [跑]
20. 豬豬 [跑]
21. 向南車 [跑]
作者: vileung    時間: 2010-8-22 23:21
標題: 回復 59# 的帖子
LOCKER 有雙重LOCK。LOCKER鎖 加 鎖仔。

有貴重物品,可以自備鎖仔。
作者: hkyen    時間: 2010-8-23 09:52
7月14日

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V5RAKGpBw7g[/youtube]
作者: runrun    時間: 2010-8-23 10:04
原帖由 馬神 於 2010-8-21 23:47 發表

runrun 唔跑都咁支持特訓, 勁呀 !!!" />" />

我係街坊,家住梅子林附近,未跛腳前成日都會跑嗰度
作者: 超人阿四    時間: 2010-8-23 10:20
今晚食飯可以預埋我嗎?至於跑5跑到就……隨緣la!
作者: runrun    時間: 2010-8-23 10:25
原帖由 超人阿四 於 2010-8-23 10:20 發表
今晚食飯可以預埋我嗎?至於跑5跑到就……隨緣la!

梗預埋你啦四哥!
作者: 狗哥    時間: 2010-8-23 11:10
原帖由 runrun 於 2010-8-23 10:25 發表

梗預埋你特訓埋單啦四哥!

x9  
作者: 狗哥    時間: 2010-8-23 11:12
七月十四  夜上梅子林

14. 路路  [CC去,我又去~~跑+晚飯)
16. 馬神 [跑]
19. KK [跑]
20. 豬豬 [跑]
21. 向南車 [跑]
22. 超人阿四 [跑!? + 特訓]

作者: imchristy    時間: 2010-8-23 11:18
嘩~ 好多人呀!!!
作者: runrun    時間: 2010-8-23 11:38
剩話打去稻香想book枱,但因為九點後係特價時段,冇得book !

咁我九點鐘去攞枱等大家啦!
作者: kf    時間: 2010-8-23 11:41
原帖由 runrun 於 2010-8-23 11:38 發表
剩話打去稻香想book枱,但因為九點後係特價時段,冇得book !

咁我九點鐘去攞枱等大家啦!
  唔該哂runrun
作者: 狗哥    時間: 2010-8-23 11:50
原帖由 kf 於 2010-8-23 11:41 發表
  唔該哂runrun

唔該哂runrun x9
作者: 超人阿四    時間: 2010-8-23 12:09
原帖由 狗哥 於 2010-8-23 11:10 發表

x9  

狗哥,呢個特訓好甘wor!隨時爆到9彩!
作者: 馬神    時間: 2010-8-23 12:21
[quote]原帖由 runrun 於 23-8-2010 10:04 發表

登錄/註冊後可看大圖

我係街坊,家住梅子林附近,未跛腳前成日都會跑
作者: 馬神    時間: 2010-8-23 12:21
原帖由 imchristy 於 23-8-2010 11:18 發表
嘩~ 好多人呀!!!

今晚一齊跑啦, 咁多人唔洗驚啦
作者: runrun    時間: 2010-8-23 12:32
原帖由 馬神 於 2010-8-23 12:21 發表

今晚一齊跑啦, 咁多人唔洗驚啦

馬神,見你同Edith, KK, 豬豬剩係報名跑,冇寫特訓,咁係唔係唔一齊食飯啦?
作者: shogikin    時間: 2010-8-23 12:34
七月十四  夜上梅子林

16. 馬神 [跑]
19. KK [跑]
20. 豬豬 [跑]
21. 向南車 [跑]
23. 荃灣華 [跑+晚飯]

作者: 馬拉    時間: 2010-8-23 13:48
阿聰咁難得來跑,我也想來報名!
24.馬拉.( 跑)
作者: mill    時間: 2010-8-23 13:50
七月十四  夜上梅子林

16. 馬神 [跑]
19. KK [跑]
20. 豬豬 [跑]
21. 向南車 [跑]
23. 荃灣華 [跑+晚飯]
24. 馬拉 [跑]

作者: 馬拉    時間: 2010-8-23 13:55
收工後會係大埔元洲仔跑來馬鞍山運動場參加。
特唔特訓到時睇情況!
作者: 馬拉    時間: 2010-8-23 13:57
唔該令mill幫手!
作者: mill    時間: 2010-8-23 14:03
原帖由 馬拉 於 2010-8-23 13:57 發表
唔該令mill幫手!

見係你咋馬拉~
作者: kk52    時間: 2010-8-23 14:23
原帖由 runrun 於 2010-8-23 12:32 發表

馬神,見你同Edith, KK, 豬豬剩係報名跑,冇寫特訓,咁係唔係唔一齊食飯啦?

runrun 師姐~ 我地唔特訓呀~ 路途遙遠, 下次先再特訓~
作者: runrun    時間: 2010-8-23 14:32
原帖由 kk52 於 2010-8-23 14:23 發表

runrun 師姐~ 我地唔特訓呀~ 路途遙遠, 下次先再特訓~

明白,下次方便先啦!
作者: kk52    時間: 2010-8-23 17:25
原來有680 來到的!!! 正!!!
作者: hkyen    時間: 2010-8-23 17:53
原帖由 kk52 於 2010-8-23 17:25 發表
原來有680 來到的!!! 正!!!

洗唔洗我黎摺你
作者: kk52    時間: 2010-8-23 17:58
原帖由 hkyen 於 2010-8-23 17:53 發表

洗唔洗我黎摺你

我諗 okay 掛~ 唔該你呀,  人仔~
作者: 阿聰    時間: 2010-8-23 18:06
原帖由 馬拉 於 2010-8-23 13:48 發表
阿聰咁難得來跑,我也想來報名!
24.馬拉.( 跑)

嘩...咪擺我上Table 喎?!

我呢d"跑步特慢份子", 人地唔介意我黎參加已經好好了.....

作者: monsterjoe    時間: 2010-8-23 18:22
聰...唔好咁在意是否俾人擺上檯, 大家當你係朋友先講...明白嘛?
我都好鍾意俾烏拉擺我上檯架
作者: 阿聰    時間: 2010-8-23 18:26
原帖由 monsterjoe 於 2010-8-23 18:22 發表
聰...唔好咁在意是否俾人擺上檯, 大家當你係朋友先講...明白嘛?
我都好鍾意俾烏拉擺我上檯架j" />" />" />" />jk

哈哈...我講下笑, 唔駛太在意
多d人參加, 反而仲好.....

反正我都希望睇下梅子林是一個甚麼的地方....

作者: 馬神    時間: 2010-8-23 19:02
原帖由 runrun 於 23-8-2010 12:32 發表

係呀, 我地唔特訓啦, THX RUNRUN, 星期3見呀
專登入黎同D 街坊應下節, HEHE
作者: 阿聰    時間: 2010-8-24 00:02
今晚終於首次跟跑友們夜跑沙田, 也首次跑上梅子林,
雖則中途下大雨, 但仍然可以一氣呵成跑完全程;

不過唯一可惜的是, 我跟他們似乎不太熟絡....
作者: hkyen    時間: 2010-8-24 00:34
原帖由 阿聰 於 2010-8-24 00:02 發表

你好
作者: 零下十度    時間: 2010-8-24 00:36

聰聰你又唔來特訓~~
訓多幾次就會熟絡啦~~
作者: imchristy    時間: 2010-8-24 00:38

我住馬鞍山咁耐都係第一次跑梅子林,
你好叻呀!一氣呵成~所以話唔好睇少自己啦..你做得到喎~
可惜咩o者....?? 而家唔熟遲d咪會熟囉....
呢個世界... 真正要可惜既事唔係呢d呀!!!你話係咪???
作者: laputa99    時間: 2010-8-24 00:52

阿聰, 你做到la
作者: 狗哥    時間: 2010-8-24 00:54

已跑得好好啦~ 呢d有咩可唔可惜,一齊跑多d咪熟囉
作者: kk52    時間: 2010-8-24 00:58
原帖由 狗哥 於 2010-8-24 00:54 發表

已跑得好好啦~ 呢d有咩可唔可惜,一齊跑多d咪熟囉

最緊要係飲多杯啦~
作者: runrun    時間: 2010-8-24 11:18

嚟多幾次就熟絡架啦!
作者: shogikin    時間: 2010-8-24 12:28
昨晚玩完,828大家仲來不來 (沙田運動場)

828梅子林連環發易發
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12501

作者: 馬拉    時間: 2010-8-24 12:54
第一次在馬鞍山運動埸跟各位C兄C姐跑梅子林,感覺很好,都有20多位出席,一路跟住久休復出嫁路路姐跑,只見佢火氣十足,真係跟到我C下C下,跑到路頂5K仲唔夠喉,
作者: 馬神    時間: 2010-8-24 14:00
原帖由 馬拉 於 24-8-2010 12:54 發表
第一次在馬鞍山運動埸跟各位C兄C姐跑梅子林,感覺很好,都有20多位出席,一路跟住久休復出嫁路路姐跑,只見佢火氣十足,真係跟到我C下C下,跑到路頂5K仲唔夠喉,

第一次在馬鞍山運動埸跟各位C兄C姐跑梅子林,感覺很好, X2
作者: 街坊鄭    時間: 2010-8-24 17:33
多謝各位...山長水遠走入黎馬鞍捧場應節.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2