香港長跑網 - 長跑長友

標題: 鞋有相似 ?? [打印本頁]

作者: luhui    時間: 2010-8-27 23:38
標題: 鞋有相似 ??
上周五在旺角體x城買咗美記的Wave Ekinden,覺得佢布料,設計都幾似屋企對老虎鞋,唔知大家有否同感?!
不過價錢平咗D,重量又輕D.好唔好跑?聽日至知.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: TerrySze    時間: 2010-8-28 09:14
布料就唔知.....我覺得設計/外形就唔似老虎鞋
作者: 方包仔    時間: 2010-8-28 12:31
我覺得嗰啲因為鞋個樣去買嗰啲人好傻...
因為對對個樣差唔多- -
睇$$同埋實用就最實際
作者: gforce    時間: 2010-8-28 12:56
Ekiden薄底好多, 只適合跑運動場或比賽用
Tarther保護性強好多
如果要比, Ekiden應該同Tiger Sortie Magic系列比
作者: wayne1409    時間: 2010-8-29 23:56
標題: 回復 1# 的帖子
非同意orce c-hing講法, 因為早前都買咗Tarther,後來亦試過Ekiden, 感覺Ekiden十分輕, 輕到好似冇著鞋咁.  但個人對Tarther 亦有一點意見, 覺得鞋頭包得唔夠貼(前腳掌有虛位, 跑起來好似唔自然咁), 呢方面我覺得Spacer比較啱我, 佢夠fit 又夠 light.
作者: clerkb    時間: 2010-9-21 11:03
日版來嗎?  大約多少塊錢?

萬謝 !!
作者: miller    時間: 2010-9-21 12:00
原帖由 clerkb 於 2010-9-21 11:03 發表
日版來嗎?  大約多少塊錢?

萬謝 !!

ekiden都係made in china架!
作者: cavin001    時間: 2010-9-21 18:15
師兄你覺得感覺如何?
作者: 柔詠    時間: 2010-9-21 21:37
原帖由 orce 於 2010-8-28 12:56 發表
Ekiden薄底好多, 只適合跑運動場或比賽用
Tarther保護性強好多
如果要比, Ekiden應該同Tiger Sortie Magic系列比

師兄好見地......
作者: gforce    時間: 2010-9-22 13:17
原帖由 柔詠 於 2010-9-21 21:37 發表

師兄好見地......

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2