香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.1.16 龐蓓好心情慈善跑2011 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-9-15 12:14
標題: 2011.1.16 龐蓓好心情慈善跑2011
賽事網站:
http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/index.html
http://www.regonline.com.au/builder/site/Default.aspx?eventid=894088

主辦機構網站
http://www.jmhf.org

表格下載:
http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/_src/enroll.pdf

網上報名:
http://regonline.activeglobal.com/register/checkin.aspx?eventid=893878

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構 : 心晴行動慈善基金
協辦機構 : 華人運動員協會
日期       : 2011年1月16日 (星期日)
時間       : 8:00 a.m.
地點       : 東涌文東路公園
路線       : 由東涌文東路公園出發(起點)→文東路→迎禧路→東涌海濱路→順東路→裕東路→松仁路→東涌道→裕東路→翔東路→達東路→東涌海濱路→迎禧路→文東路→東涌文東路公園(即終點)(詳情請請参閱路線圖)
距離        : 10.00公里/4.00公里 (親子組)
時限        : 2小時
組別        :  10.00公里
                   個人男子 - 先進組 (46+), 壯年組 (22-45), 青年組 (15-21)
                   個人女子 - 先進組 (46+), 壯年組 (22-45), 青年組 (15-21)
                   隊際       - 團體組, 中學組 (每組3人)
                   工商盃    - 須以集團/企業/公司之名義參賽 (最多每組5人)
                 4.00公里
                   親子組    - 最多限3人參加,10歲 或 以下的參賽者需由成人陪同參與。
名額         : 有待公佈
費用         : $0.00
最低籌款額: 10.00公里
                   個人     - $190
                   隊際     - $540 (每隊)
                   工商盃  - $5,000 (每隊)
                 4.00公里
                    親子組   - $490 (每隊)
截止日期  : 2010年12月11日 (星期六)
查詢        : 3520 1926 / [email protected]

過往賽後投票
2010  共4票, 3.25分 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=8357&extra=page%3D3

作者: saki    時間: 2010-9-15 12:14
reserved
reserved
作者: saki    時間: 2010-9-15 12:55
又提示一下,  是日 (2011年1月16日)會有下列賽事

1. 中國沿岸馬拉松
2. 先進運動會長跑賽
3. 好心情慈善跑2011

據聞大埔體育會10公里賽亦在同日舉行
作者: 得得地    時間: 2010-9-15 13:00
原帖由 得得地 於 2010-9-15 10:57 發表
心晴行動撞正大賽   
點算......   
2011年1月16日中國海岸馬拉松及半馬拉松
原帖由 purejoey 於 2010-9-15 11:16 發表
改左唔經奧運徑,挑戰性大減,又無得抺走舊年劣績,好失望。" />" />hj" />" />

係喎...

反而平路, 近近哋主場, 想睇吓可唔可以做到成績.
但係又想試沿岸半馬......     
作者: 丁蟹    時間: 2010-9-15 13:20
reserved

作者: vileung    時間: 2010-9-15 13:35
I like 慈善跑。。 一定會參加
作者: amos    時間: 2010-9-15 13:38
今年支持唔到大姐 MING 了, 因為報咗 CCM.
作者: LL3578    時間: 2010-9-15 20:15
呢場我可能會跑  
唔知有冇人想組埋隊跑隊際呢?
作者: 得得地    時間: 2010-9-17 13:30
原帖由 chisuet 於 2010-9-15 13:29 發表
我都心大心細中.....因為打算報美津濃半馬 (9/1/2011), 驚得一個禮拜未回到氣.

呢個比賽好多sponsor, 去年好多紀念品 (各位ctse留意了: 大部份都係比較岩女士用的.) , 而且件衫真係好靚.

9/1/11 ~ Mizuno HM ?
即係或者, 我自己或者會放棄沿岸(半)馬拉松
近近哋, 想跑吓東涌多啲啲.   

chisuet 兄, 一個星期, 跑多 10km, 唔過份 !   

原帖由 LL3578 於 2010-9-15 20:15 發表
呢場我可能會跑  
唔知有冇人想組埋隊跑隊際呢?

最低捐款額: 十公里 個人HK$190 / 十公里 隊制HK$540
各隊制組別的冠、亞、季軍,可獲得獎盃、獎牌

由AQUALABEL送出之護膚產品乙份,

另外冠軍可獲得王家沙或ZeLo送出之餐飲現金劵HK$3,000,而第四至第十名可獲獎牌乙個。

chisuet 兄, LL3578 兄,

有冇興趣隊際 ?!
報隊際唔知駛唔駛一齊報呢 ??
報隊際反而平 $10, 而且隊際都有十個獎項.   

哩日咁多賽事, 報隊際唔知有冇得偷雞呢 ??   

LL3578 師兄, 係高手.

不過, 我跑得慢.   
唔知有冇隊友師兄姐收留我呢 ??   
作者: blurmax    時間: 2010-9-18 13:29

Same day as CCM - otherwise I will join!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: LL3578    時間: 2010-9-19 18:54
原帖由 得得地 於 2010-9-17 13:30 發表

9/1/11 ~ Mizuno HM ?
即係或者, 我自己或者會放棄沿岸(半)馬拉松
近近哋, 想跑吓東涌多啲啲.   

chisuet 兄, 一個星期, 跑多 10km, 唔過份 !   

最低捐款額: 十 ...

我有自知自明既
我跑D 高低起伏比較大既賽道會把握大少少
跑番平路賽,我唔係唔掂,只不過講爆炸力我唔夠人黎
我跑均速既
作者: purejoey    時間: 2010-9-23 21:20
本想玩沿岸半馬,但之前已報沙田半馬,mizuno 半馬亦打算玩,再玩沿岸半馬太辛苦了。

雖然無得跑奧運徑,跑東涌街道都算新鮮。

Enrolled
作者: 得得地    時間: 2010-10-25 17:56
原帖由 chisuet 於 2010-10-24 18:28 發表
係喎, 而家除了LL3578及得得地兩位ching外, 有無其他朋友有興趣玩隊際?
如果想拎限量紀念品既話, 10月底前要報了.

*凡於10月30日前報名人仕或單位,均可獲贈『心晴吉祥物』笑爺仔&笑奶妹 及 絕版名人勵志書籍乙份,數量有限先到先得!(主辦機構保留最終決定權。)

有冇其他師兄師姐唔打算跑沿岸馬拉松跑哩個呢 ?
今個星期報名, 了結咗個心願, 早報有著數.   

LL3578 兄, 哩個係咪會報呢 ??
如果係, 就報隊際玩吓囉... 有機會呀 ! ~   
作者: LL3578    時間: 2010-10-25 21:32
原帖由 得得地 於 2010-10-25 17:56 發表

*凡於10月30日前報名人仕或單位,均可獲贈『心晴吉祥物』笑爺仔&笑奶妹 及 絕版名人勵志書籍乙份,數量有限先到先得!(主辦機構保留最終決定權。)

有冇其他師兄師姐唔打算跑沿岸馬拉松跑哩個呢 ?
今個星 ...

呢場我實會報
其實我好多比賽都想試下
但因我既個性問題所以一年真係會去跑既比賽大約係10次到

我想試下玩隊際好耐
但玩隊際我唔係care拎唔拎到獎呢樣野
只係希望一班人一齊跑,實會有個推動力去想達到一個目標既

*隊際果度要諗埋個隊名 tim~~
唔知你地有冇idea 呢
作者: 得得地    時間: 2010-10-25 23:12
原帖由 LL3578 於 2010-10-25 21:32 發表
我想試下玩隊際好耐
但玩隊際我唔係care拎唔拎到獎呢樣野
只係希望一班人一齊跑,實會有個推動力去想達到一個目標既

*隊際果度要諗埋個隊名 tim~~

其實, 好似係我想搏偷雞攞獎......   
記得舊年跑哩個賽, 又係有好多獎, 有人話我有機,
不過我自知自己跑山好差, 所以真係得個諗字.

講真, 就算今次話報隊際, 我都唔係跑得快, 都係要靠人先睇吓有冇機會.
但係, 自己就好想真係 [有啲嘢俾人睇],
咁樣好似有啲自己呃自己, 但係我自己好明白自己乜嘢料,
其實係要嚟 [呃人] 多啲, 等人哋睇到自己跑步真係算幾認真吓, 有啲成績俾人睇吓......
(都想攞到個獎, 俾賢妻睇吓, 等我有藉口繼續跑步......)   
(始終唔跑步嘅外人, 唔知你乜嘢叫 PB, 有幾努力有幾辛苦, 有獎睇吓最實際.)   

不過, 就算真係係咪跑成隊際, 係咪真係攞到獎, 都唔緊要,
太易攞到獎, 太易 PB, 太易跑到全馬, 一齊嚟得太易, 亦都唔係一件好事...... 心情或諗法, 有啲矛盾 !   

我有興趣跑沿岸, 不過東涌主場又實在太吸引,
而且今年又轉咗少少路線, 所以我都係會跑哩個賽.
沿岸太辛苦, 等多一兩年先跑都冇緊要嘅.

隊名... 都係叫 長跑網xx 長跑網乜乜咁囉....   
作者: LL3578    時間: 2010-10-26 20:50
原帖由 chisuet 於 2010-10-26 13:44 發表

如果隊際暫時只得你兩個, 而你們又不介意我慢的話, 就預埋我吧.
因為我跑步心態有些少轉變(有時間講俾你地知), 再加上以半馬為目標, 可能10k的速度會比年初時慢.
(我上個禮拜五走了一轉10k tempo, 54分 ...

呢行我當然無任歡迎
至於隊名既話,我初步都有D構思
e.g. " Jelly Collection" , " 夢璃粉絲會" etc....
當然名義就以長跑網身份去報la~~~
作者: 得得地    時間: 2010-10-27 10:33
原帖由 chisuet 於 2010-10-26 13:44 發表
如果隊際暫時只得你兩個, 而你們又不介意我慢的話, 就預埋我吧.
因為我跑步心態有些少轉變(有時間講俾你地知), 再加上以半馬為目標, 可能10k的速度會比年初時慢.
(我上個禮拜五走了一轉10k tempo, 54分左右.)
亦正如我之前所講, 若參加了美津濃半馬或者比需一些時間復原, 未必去得番最fit的狀態)

我今晚或明早會pm你們我的e-mail, 及所報名所需資料, 我收到資料後會在網上報名, 成功後通知你們.

chisuet 兄,
那次在東涌跑, 你跑得比我還快, 我那會介意誰快誰慢呢 ?
其實, 說真的, 雖然我說想有獎, 如果沒有獎, 真的一點也不要緊 !
我這樣的料子, 跑得不快, 根本不應該去想有獎呀 !   

話說回來, 我最好的時間是 石門 10km,
那正是我跑 Unicef HM 之後一個星期做出來的時間.
Unicef HM 還要是我的第一個 [半馬] !

我自己覺得半馬後狀態好不好, 也未必一定是壞影響呀 !   

多謝 chisuet 兄安排及 LL3578 兄 !

最近睇 Rocky 一本書, 史泰龍 話:
   I'd rather do something I love badly, than feel bad about not doin' something I love. ~ Sylvester Stallone
作者: ericlam    時間: 2010-11-11 17:13
我報了 standard chartered 10k, gp2...  第一次跑啊,8月才開始練 (之前主要踢球)。。。  跑tko。。。

我想在渣打之前報名一個10k, 請問有什麼提議啊? 我看到很多,這個看來不錯啊。。。

現在跑到大約7km, 一星期加0.5km 到 1.0km。。。。
作者: 得得地    時間: 2010-11-11 17:21
原帖由 ericlam 於 2010-11-11 17:13 發表
我報了 standard chartered 10k, gp2...  第一次跑啊,8月才開始練 (之前主要踢球)。。。  跑tko。。。

我想在渣打之前報名一個10k, 請問有什麼提議啊? 我看到很多,這個看來不錯啊。。。

現在跑到大約7k ...

你好呀 !
我報咗哩個.

記得我當年第一個 10km, 就係渣打.
之前都係跑 5-6km, 最多係初三山頂發財跑 7-8km.
你而家嘅進度, 完全冇問題.
冇錯. 每個星期加里數約 10%.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1474&extra=page%3D1

如果你想一月先試跑 10km, 其實都有好多選擇.
2號大埔, 23號沙體盃或糖尿, 基本上沙田大埔都係平路賽.

哩個東涌跑, 今年先有哩條路線, 應該都係平路.
我估計, 哩個唔會太多人跑, 所以如果怕第一次跑有太多人太大壓力, 哩個都可以.
始終係慈善賽, 可以做善事 (收費會貴少少), 而應該會有多少少人冇乜跑開, 所以唔會怕太大壓力呀 !

努力 ! 祝成功 !
作者: ericlam    時間: 2010-11-12 10:41
原帖由 得得地 於 2010-11-11 17:21 發表

你好呀 !
我報咗哩個.

記得我當年第一個 10km, 就係渣打.
之前都係跑 5-6km, 最多係初三山頂發財跑 7-8km.
你而家嘅進度, 完全冇問題.
冇錯. 每個星期加里數約 10%.

https://www.longrun ...

謝謝回复啊,得得地。

我報了這一個, 10km 。。。應該是平路。。。
2010.12.19 沙田節新城市廣場盃城門河皇者之戰2010

現在考慮報 2011.01.23 其中一個,那一天有很多啊。。。

那麼我12月,1月,2月都有10km 跑啊。。。 希望能完成啊。

作晚加到 7.5km。。。  這星期六/日 加到8.5km。。。  一星期希望跑三次。。。
作者: kevintam1984    時間: 2010-11-13 20:57
標題: 回復 26# 的帖子
19/12 沙田個10K 我都有報, 圍住城門河單車徑跑, 全平路

師兄你 GUM KEEP 住報比賽, 來緊渣打10K 應該無問題
作者: ericlam    時間: 2010-11-15 09:03
原帖由 kevintam1984 於 2010-11-13 20:57 發表
19/12 沙田個10K 我都有報, 圍住城門河單車徑跑, 全平路

師兄你 GUM KEEP 住報比賽, 來緊渣打10K 應該無問題

我是師弟,還沒跑10km

報了1.23 diabetes 那個,不過是mail 個申請表,不知道什麼時候才知道。。

作者: alanika    時間: 2010-11-16 16:06
呢個我都想玩,個起點只係我屋企對面,超近!!
作者: blurmax    時間: 2010-11-23 12:59
Please concentrate the discussion here :

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12690&extra=page%3D2
作者: kevintam1984    時間: 2010-11-23 13:38
標題: 回復 28# 的帖子
我會報 23/1 clearwater bay chaser, 又上斜又下斜, 好 challenge. diabates 個個同之前歐化寶 1/4 跑同一條路線, 自己又想試下唔同比賽路線, 所以應該唔玩 la

你或者試下打去大會問下 la
作者: 得得地    時間: 2010-11-25 13:02
原帖由 alanika 於 2010-11-16 16:06 發表
呢個我都想玩,個起點只係我屋企對面,超近!!

地點       : 東涌文東路公園

原來哩個係喺映灣園對面公園起步??
咁真係近得好文關!!   

http://npcw.yha.org.hk/cn

同日有昂步棧道, 都係東涌,
我睇返會有部分路線重疊.
不過我哋八點起跑, 佢哋九點起步.   

佢條路線都幾混亂吓, 我睇一次都未完全清楚.
LL3578 如果跑得快, 小心跑錯路.
希望大會有足夠指示啦 !

不過, 舊年佢都有好多義工.
[大姐明] 仲好好人, 同我哋打氣 !   

作者: ISSAC521    時間: 2010-12-1 01:05
如果我住上水,我諗都要好早起身下=.=其實幾好玩,但應該去唔到了
作者: dannyc0907    時間: 2010-12-1 10:16
我報了!!!!
作者: kevintam1984    時間: 2010-12-8 20:18
剛剛報左,比賽日見
作者: LL3578    時間: 2011-1-8 17:00
各位有報心晴10km既跑友留意:
黎緊呢兩日要去MK間遵理學校度拎號碼布、計時晶片等等既野
作者: LL3578    時間: 2011-1-9 15:56
我頭先拎左號碼布la~~~
D紀念品都幾多下
遲D貼張相俾你地睇下~~
作者: purejoey    時間: 2011-1-9 16:00
原帖由 LL3578 於 2011-1-9 15:56 發表
我頭先拎左號碼布la~~~
D紀念品都幾多下
遲D貼張相俾你地睇下~~" />" />

聽晚先拎得。

係唔係又有mask ar?
作者: 得得地    時間: 2011-1-9 20:14
原帖由 purejoey 於 2011-1-9 16:00 發表
係唔係又有mask ar?

今日攞咗, 冇 mask,
有好多其他嘢, 都有 [look-yau] 葉洗頭沖涼液.

單張話4-15名都有獎牌喎 !

如果參加隊際嘅, 都有得計架呵 ??       (諗吓啫......)   
作者: purejoey    時間: 2011-1-9 20:28
原帖由 得得地 於 2011-1-9 20:14 發表

今日攞咗, 冇 mask,
有好多其他嘢, 都有 [look-yau] 葉洗頭沖涼液.

單張話4-15名都有獎牌喎 !

如果參加隊際嘅, 都有得計架呵 ??       (諗吓啫......)   

你同夢璃一隊ar? 都有機wow。
主場你可能快到你唔信。

個人方面,狀年組22歲同45歲同組,真求其。
作者: 得得地    時間: 2011-1-9 21:41
原帖由 purejoey 於 2011-1-9 20:28 發表
你同夢璃一隊ar? 都有機wow。
主場你可能快到你唔信。

個人方面,狀年組22歲同45歲同組,真求其。

隊際都係得一至十名.
我... mang 車邊... 一齊玩.
作者: LL3578    時間: 2011-1-9 21:54
我係度又整個人工智能報名系統先
等比賽當日可以打聲招呼同影下相咁既

呢次就有我、chisuet 兄同埋得得地兄三人跑隊際賽既
隊名係叫"長跑長有— Jelly Collection"
所以係當日有份參賽既ching/ctse係非常容易認得我既
我係會著網衫同埋拎"Jelly Collection"既隊名牌既

人工智能報名系統:
1. 夢璃 (隊際)
2. 得得地  (隊際)
3.chisuet  (隊際)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: purejoey    時間: 2011-1-9 22:21
人工智能報名系統:
1. 夢璃 (隊際)
4. purejoey (個人)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: =chairman=    時間: 2011-1-9 22:52
人工智能報名系統:
1. 夢璃 (隊際)
4. purejoey (個人)
5. 車仔 (個人)
6.
7.
8.
9.
10.
作者: chisuet    時間: 2011-1-10 16:53
原帖由 得得地 於 2011-1-9 21:41 發表

隊際都係得一至十名.
我... mang 車邊... 一齊玩.

我連車邊都必mang到........

車仔今年要衛冕了.
作者: 得得地    時間: 2011-1-10 18:38
原帖由 chisuet 於 2011-1-10 16:53 發表
車仔今年要衛冕了.

係喎 !
車仔都係勁人, 夢璃又係...... 精彩 !   

chisuet 舊年都快架...... 無所謂啦.   

purejoey ching, 哩日應該冇咁多人,
不如今次打個招呼哩......   

作者: chisuet    時間: 2011-1-10 18:54
原帖由 得得地 於 2011-1-10 18:38 發表

係喎 !

你今年進步好快, 上次我快過你, 今次應該快我好多.
爭獎要靠你及夢璃了.
希望我到時唔會太慢, 累左大家.
作者: purejoey    時間: 2011-1-10 19:52
原帖由 得得地 於 2011-1-10 18:38 發表

係喎 !

車仔 Vs 夢璃 (曼聯?)
有睇頭

sure to go to meet you and other that the nicknames are always seen at here.

上次大尾篤應該係入水壩無耐俾你界左...

賽日又係極凍,我又肯定最遲除外套上線...

作者: =chairman=    時間: 2011-1-11 14:18
原帖由 chisuet 於 2011-1-10 16:53 發表

車仔今年要衛冕了.

我上年只是僥倖JA~
昨天去拎選手包,望過我同組名單一眼,已經見到有10K 3X分既勁人~

祝大家當日都跑到理想成績~
作者: saki    時間: 2011-1-11 15:22
原帖由 purejoey 於 2011-1-10 19:52 發表 車仔 Vs 夢璃 (曼聯?)有睇頭 sure to go to meet you and other that the nicknames are always seen at here. 上次大尾篤應該係入水壩無耐俾你界左...賽日又係極凍,我又肯定最 ...

希望車仔贏到吧

(原因: 我是利物浦fans )
作者: LL3578    時間: 2011-1-11 20:44
原帖由 purejoey 於 2011-1-10 19:52 發表

車仔 Vs 夢璃 (曼聯?)
有睇頭

sure to go to meet you and other that the nicknames are always seen at here.

上次大尾篤應該係入水壩無耐俾你界左...

賽日又係極凍,我又肯定最 ...

joey 兄

夢璃 同 曼聯 既讀音差好遠bor~~

咁都可以拉埋黎講都有既
作者: purejoey    時間: 2011-1-11 22:49
原帖由 LL3578 於 2011-1-11 20:44 發表

joey 兄

夢璃 同 曼聯 既讀音差好遠bor~~ " />" />

咁都可以拉埋黎講都有既 " />" />

「夢璃」同「曼聯」個子音都係「ML」

攪下笑啫,祝你同車仔都跑到最高水準

P.S. 我係曼聯Fans
作者: chisuet    時間: 2011-1-14 19:26
星期日得9度, 大家要做夠熱身才上線.

登錄/註冊後可看大圖

香港天文台在 2011年01月14日16時30分發出之天氣報告
(下次更新時間:2011年01月15日11時30分)

登錄/註冊後可看大圖

一 股 強 烈 的 冬 季 季 候 風 補 充 會 在 明 日 抵 達 廣 東 沿 岸 , 並 在 隨 後 數 天 為 該 區 帶 來 寒 冷 的 天 氣 。

圖表簡介
日期15/1
(星期六)
16/1
(星期日)
17/1
(星期一)
18/1
(星期二)
19/1
(星期三)
20/1
(星期四)
21/1
(星期五)
天氣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
大 致 天 晴 及 乾 燥 。 早 上 寒 冷 。 天 晴 乾 燥 。 早 上 寒 冷 。 大 致 天 晴 。 早 上 寒 冷 。 短 暫 時 間 有 陽 光 。 寒 冷 。 大 致 多 雲 。 寒 冷 。 多 雲 , 有 幾 陣 雨 。 寒 冷 。 多 雲 。
北 風 5 至 6 級東 至 東 北 風 5 級 , 離 岸 間 中 6 級東 至 東 北 風 4 至 5 級東 至 東 北 風 4 至 5 級東 至 東 北 風 5 級北 至 東 北 風 5 級北 至 東 北 風 4 至 5 級
溫度(oC)111691410151216121511141014
相對濕度(%)50 至 7555 至 7560 至 8060 至 8065 至 8565 至 8560 至 80
註:「七天天氣預報」主要是提供未來一週天氣情況的大致趨勢,
本港當天的詳細天氣預測,請參閱「本港天氣預報

作者: =chairman=    時間: 2011-1-15 04:07
原帖由 purejoey 於 2011-1-11 22:49 發表

「夢璃」同「曼聯」個子音都係「ML」

攪下笑啫,祝你同車仔都跑到最高水準

P.S. 我係曼聯Fans

咁應該都係曼聯重奪英超冠軍喇,車仔可能歐聯資格都冇~~~
anyway,星期日一齊努力~
作者: running-sue    時間: 2011-1-15 11:49
出戰嘅ching/ctse, 加油呀
作者: LL3578    時間: 2011-1-15 16:16
聽日有份出戰既跑友同埋我既隊友,加油呀~~~

*我黎緊果兩個禮拜日都有比賽,唔知咁樣既安排會唔會對自己既表現有影響la~~
到時就會知
而我呢次既bib no. 非常好意頭,"孖8"

登錄/註冊後可看大圖

作者: Gunners    時間: 2011-1-15 16:36
原帖由 LL3578 於 2011-1-15 16:16 發表
聽日有份出戰既跑友同埋我既隊友,加油呀~~~ " />" />

*我黎緊果兩個禮拜日都有比賽,唔知咁樣既安排會唔會對自己既表現有影響la~~
到時就會知
而我呢次既bib no. 非常好意頭,"孖8" " />" />

http:/ ...

夢璃ching,加油呀
作者: purejoey    時間: 2011-1-15 17:09
我打敗仗聽朝缺席,祝各位Ching Ctse 跑出理想成績
作者: 丁蟹    時間: 2011-1-15 17:39
原帖由 purejoey 於 2011-1-15 17:09 發表
我打敗仗聽朝缺席,祝各位Ching Ctse 跑出理想成績

ME TOO , 考慮中.... ...... 希望起身都OK的話就來!

各位師兄師姐們 , 戰鬥吧! 燃燒吧!
作者: 得得地    時間: 2011-1-16 00:56
原帖由 LL3578 於 2011-1-15 16:16 發表
聽日有份出戰既跑友同埋我既隊友,加油呀~~~

啱啱先發現, 集合地點唔係我心目中嘅地方.
好彩啫... 如果唔係, 住東涌都遲到......   

你終於有報西貢跑呀 ?
四出征戰土地盃賽喎 !

祝 成功 !   
作者: LL3578    時間: 2011-1-16 04:38
原帖由 得得地 於 2011-1-16 00:56 發表

啱啱先發現, 集合地點唔係我心目中嘅地方.
好彩啫... 如果唔係, 住東涌都遲到......   

你終於有報西貢跑呀 ?
四出征戰土地盃賽喎 !

祝 成功 !   

西貢果場其實我一早都留意住
只不過而家去到長跑賽季既中期
我唔報番多D賽事玩點得
皆因我係季初唔係跑左好多場比賽咋

Anyway,陣間見
作者: eddiebuzz    時間: 2011-1-16 11:07
標題: 回復 62# 的帖子
恭喜完成及得獎ching/ctse

我見到蔡達明差少少就比架的士撞到, 大會d賽道安排有d問題
作者: 燉奶佬    時間: 2011-1-16 11:22
好危險咁喎!
作者: 得得地    時間: 2011-1-16 11:31
主場, 食埋早餐返嚟嘞 !   

好多謝 [夢璃] 帶隊, 跑出好成績.
另外, 好多謝 chisuet 報名安排.   

我哋隊際 長跑長友 ~ Jelly Collection
以 2hr 59min 9sec 攞到隊際第六 !   

我自己跑大約 1hr 21sec.
(賽道比想像中長好多, 長咗大約有 3km !)
(黑人 Thomas 都要跑 ~ 42min.)

另外, 恭喜 chairman 攞個人獎項.
Thank you Eddie ching 嚟打氣加影相 !     
作者: ricch    時間: 2011-1-16 11:38
Nice  to meet a few longrun ching at the race,
Congratulations to winning the group and individual prizes,
I am also very lucky to win the 6th prize
The distance should be about 13 km, and my time is 52 mins
作者: 丁蟹    時間: 2011-1-16 11:40
勁呀!! 得得地!
作者: purejoey    時間: 2011-1-16 12:01
原帖由 得得地 於 2011-1-16 11:31 發表

以 2hr 59min 9sec 攞到隊際 ...

恭喜!
陣間要睇下你地領獎d相
作者: saki    時間: 2011-1-16 14:09
請參加賽後投票
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: chisuet    時間: 2011-1-16 18:17

今日見到五個穿網衣, 全部都有獎.

跑完後也沒時間verify一下成績.

得得地你跑1:00:21
我就1:04:29

夢璃你跑幾多?
作者: dannyc0907    時間: 2011-1-16 19:45
1:17:23

作者: LL3578    時間: 2011-1-16 20:32
原帖由 chisuet 於 2011-1-16 18:17 發表

今日見到五個穿網衣, 全部都有獎.

跑完後也沒時間verify一下成績.

得得地你跑1:00:21
我就1:04:29

夢璃你跑幾多?

如果照咁計既話,我呢舖就跑54分幾
作者: eddiebuzz    時間: 2011-1-16 22:06
標題: 回復 64# 的帖子
個的士司機駛到入晒黄線先被蔡達明叫停, 嚇到我都唔記得影相

登錄/註冊後可看大圖

作者: bigbrain    時間: 2011-1-17 09:15
我覺得距離牌過少, 只見到1km, 2km, 及最後1km, 難以計算分段時間.
作者: chisuet    時間: 2011-1-17 10:30
原帖由 eddiebuzz 於 2011-1-16 22:06 發表
個的士司機駛到入晒黄線先被蔡達明叫停, 嚇到我都唔記得影相

登錄/註冊後可看大圖

最後2-3km 我前面有一位跑手係紅燈位比警察截住, 佢想衝但被喝住, 到阿Sir發火個跑手先死死氣say sorry.
作者: sunrise    時間: 2011-1-17 11:54
真係離譜, 工作人員應該係截車比跑手過, 而唔係截人比車先過; 你估百萬行呀, 人地走緊3分幾1k, 又點會停低睇燈過馬路!

個交通警究竟黎協助比賽進行, 定妨礙比賽進行呢!
作者: 得得地    時間: 2011-1-17 12:23
我平時跑會轉落天橋底, 只會過一次馬路,
要就住有燈位, 就跑快或跑慢.

其實去到嗰度, 多人少人應該可以就到截住啲車.
見到有位女跑手, 俾 [差人] 截住, 半分鐘, 之後哩位跑友都好激氣又 [好傷感].
作者: leoleebi    時間: 2011-1-17 12:23
http://hk.news.yahoo.com/article/110116/3/m9he.html

惠英紅、林建明、鍾慧冰及姚嘉妮    昨早到東涌    參與「好心晴慈善跑」活動,林建明為展示一顆熱誠的心,在10度嚴寒下竟然學賽跑健兒穿短衫短褲,雖然看到她凍到流鼻水及起「雞皮」,但她仍死撐好熱。她說第一年落場跑做足準備,還即場做熱身運動,笑言不打得都嚇親人。
作者: 得得地    時間: 2011-1-17 12:53
原帖由 leoleebi 於 2011-1-17 12:23 發表
http://hk.news.yahoo.com/article/110116/3/m9he.html

惠英紅、林建明、鍾慧冰及姚嘉妮    昨早到東涌    參與「好心晴慈善跑」活動,林建明為展示一顆熱誠的心,在10度嚴寒下竟然學賽跑健兒穿短衫短褲,雖然看到 ...

那是娛樂新聞.

不過, 我覺得這個 [心晴行動] / 大姐明, 的確做到啲嘢, 好熱心嘅.   

多謝晒義工 !   
作者: leoleebi    時間: 2011-1-17 13:02
http://www.sportsoho.com/pg/photos/view/1016259/#1016257

相薄
作者: kevintam1984    時間: 2011-1-17 15:52
標題: 回復 75# 的帖子
你所講個位跑手就係小弟, 因為我同另一個跑手一齊過, 但個警察無攔他,gum我以為可以過, 點知比個警察攔住左.之後他發火, 我都係 gum 同他 say sorry 等他快d放我走!!!
作者: MatthewTse    時間: 2011-1-17 17:26
原帖由 kevintam1984 於 2011-1-17 15:52 發表
你所講個位跑手就係小弟, 因為我同另一個跑手一齊過, 但個警察無攔他,gum我以為可以過, 點知比個警察攔住左.之後他發火, 我都係 gum 同他 say sorry 等他快d放我走!!!

我們咁鬼凍辛辛苦苦都練跑!比賽又要睇紅綠燈真的可憐.
作者: kevintam1984    時間: 2011-1-17 23:52
希望大會出年比賽能夠係賽道方面真係多加改善, 今次比賽GE 馬路位真係比較多.
作者: chisuet    時間: 2011-1-18 08:55
原帖由 sunrise 於 2011-1-17 11:54 發表

個交通警究竟黎協助比賽進行, 定妨礙比賽進行呢!

原帖由 kevintam1984 於 2011-1-17 15:52 發表

原來如此.

不過我見到你過時好像剛剛有車駛過, 警察才攔住你, 因為條路始終無封到, 如果行人路紅燈而且有車過阿Sir一定截住你先, 但如果無車過即使紅燈我相信佢都會隻眼開隻眼閉. (若換轉平時阿Sir就不只發火, 而是發告票了)

可能你心情受影響慢左落黎, 我就過左你, 之後你都好快界番我, 由單車徑過最後一個馬路一直到終點, 沿途一直唔多人, 大家界左都兩三個跑手, 我應該係你之後幾十米衝線, 所以名次上影響不大.

Anyway, 安全第一

作者: =chairman=    時間: 2011-1-19 08:37

多謝~亦都恭喜你地拎到團體獎項~
作者: chisuet    時間: 2011-1-20 08:28
原帖由 =chairman= 於 2011-1-19 08:37 發表

多謝~亦都恭喜你地拎到團體獎項~

亦恭喜你及ricch ching得獎.
話時話, 又話1月18日公佈成績, 但到而家都仲未見到.
作者: 丁蟹    時間: 2011-1-20 16:15
大會將賽事距離修訂為 12.76 k
各位師兄師姐可以留意下 ... 計計自己的均速!
作者: 得得地    時間: 2011-1-20 19:45
東涌是本人的主場, 這慈善跑亦是我第一次攞到獎牌的賽事.
剛剛以個人名義, 寫了一些意見, 用電郵寄給 [心晴行動], 以表支持及希望作出改進.     

內容主要關於:

讚賞主辦機構及義工
賽程的總長度及里數牌可以多加留意.

特別提出當日警察對跑手的安排及態度,
希望在路線選擇, 封路措施或警方安排方面, 可以多加考慮或溝通處理.
作者: =chairman=    時間: 2011-1-21 01:52
原帖由 得得地 於 2011-1-20 19:45 發表
東涌是本人的主場, 這慈善跑亦是我第一次攞到獎牌的賽事.
剛剛以個人名義, 寫了一些意見, 用電郵寄給 [心晴行動], 以表支持及希望作出改進.     

內容主要關於:

讚賞主辦機構及義工
賽 ...

謝謝你
作者: 得得地    時間: 2011-1-21 13:09
原帖由 chisuet 於 2011-1-20 08:28 發表
亦恭喜你及ricch ching得獎.
話時話, 又話1月18日公佈成績, 但到而家都仲未見到.

終於都出咗成績嘞 !   

http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/results.html

參加隊際, 成績就分開計, 亦都冇個人獎項.
作者: chisuet    時間: 2011-1-21 13:22
原帖由 得得地 於 2011-1-21 13:09 發表

終於都出咗成績嘞 !   

http://www.jmhf.org/jmhf-web/run2011/results.html

參加隊際, 成績就分開計, 亦都冇個人獎項.

前5名15個跑手, 當中除一人外其餘都能做到平均4分26秒1k (最快的消防其中1個更達3分40秒, 若跑10k應可在36分內完成).
完全心服口服! 我們能夠在他們之後得第6已很榮幸, 亦很滿意!

作者: LL3578    時間: 2011-1-21 13:30
原帖由 chisuet 於 2011-1-21 13:22 發表

前5名15個跑手, 當中除一人外其餘都能做到平均4分26秒1k (最快的消防其中1個更達3分40秒, 若跑10k應可在36分內完成).
完全心服口服! 我們能夠在他們之後得第6已很榮幸, 亦很滿意!

我計番我自己果日平均每km既時間係同前5名15個跑手既4min26sec/km 差唔多
我就4min27sec/km
但自己果次既表演就真係唔多滿意
意外頻生(甩左兩次鞋帶)
不過冇計,除左渣打,呢場係我第一次跑長過10km既比賽
根本發揮唔到我真正既水準

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2