香港長跑網 - 長跑長友

標題: Goex Tex料跑山鞋一問 [打印本頁]

作者: marcoip805    時間: 2010-11-27 00:04
標題: Goex Tex料跑山鞋一問
喺度問問各師兄,Goex Tex料嘅跑山鞋係咪好焗腳?
因為我睇中咗對所羅果對XA pro 3D ultra 2,但唔係goex tex料,面頭係透氣網,我怕跑起山嚟好易入沙石同有濕入水..
但揀Goex Tex料又怕會好焗腳喎,真係煩惱呀=_="..
作者: tyler    時間: 2010-11-27 13:48
我有對冇goex tex版,行山會入D塵,沙不會在網面入,而係在踝個位入
作者: scchu    時間: 2010-11-27 16:35
原帖由 marcoip805 於 27/11/2010 00:04 發表
喺度問問各師兄,Goex Tex料嘅跑山鞋係咪好焗腳?
因為我睇中咗對所羅果對XA pro 3D ultra 2,但唔係goex tex料,面頭係透氣網,我怕跑起山嚟好易入沙石同有濕入水..
但揀Goex Tex料又怕會好焗腳喎,真係煩惱呀=_="..

焗腳的結果是出汗, 穿無Goex Tex料的鞋一樣會出汗.
個人鍾意有Goex Tex料的行山鞋. 今年行毅行我就穿了你講個對.
作者: 超人阿四    時間: 2010-11-27 18:38
如果Ching 係大汗嘅話就要注意下!
我試過著Gotex 鞋操毅行,每次對鞋裏面都裝晒水(汗),好似個魚缸,好唔舒服,又易起水泡。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2