香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.12.05 澳門馬拉松 by allanccl [打印本頁]

作者: allanccl    時間: 2010-12-7 16:03
標題: 2010.12.05 澳門馬拉松 by allanccl
又跑又映,原來行不通的,因為跑得慢好多網友都映唔到,唔好意思!
無用腳架,全部鬆郁濛。

如要大相,請PM小弟留電郵地址。

長跑網友

其他跑手

澳馬前夕

賽後午餐歡鈙及市內遊
作者: chanlouis911    時間: 2010-12-7 16:19
Thank you 亮哥!!!

Nice Photo ar.............
作者: potsuen    時間: 2010-12-7 16:28
亮兄:

又跑又映絕對唔係易事, 真係好有心, 有全馬唔跑擇期跑半馬幫大家影相, 認真唔話得.
給你十個 like

你幫我連續影
作者: 波波池    時間: 2010-12-7 16:34
亮哥 : 謝謝!
作者: blurmax    時間: 2010-12-7 16:39

Allan ching,

Thanks for the excellent pics taken^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: TerrySze    時間: 2010-12-7 16:44
亮哥 : 謝謝!!!

連拍我跑返終點....好感動~~~
作者: 燉奶佬    時間: 2010-12-7 16:45
亮哥唔該晒!
作者: 亞平    時間: 2010-12-7 16:51
今年澳馬真係靠晒亮哥一人影相....辛苦晒...
作者: 肥哥哥KC    時間: 2010-12-7 16:52
多謝亮哥~
作者: GRACE@    時間: 2010-12-7 17:01
Thanks thanks 亮哥!!!

好多謝你影到我上橋同衝線!!!

亮哥真係好有心, 衷心感激!!!

作者: stephen    時間: 2010-12-7 17:27
多謝!!亮哥
作者: stanwong    時間: 2010-12-7 18:44
辛苦晒亮哥, 謝謝!
作者: 上水馬王    時間: 2010-12-7 20:51
Thanks 亮哥!
作者: 馬拉    時間: 2010-12-7 21:38
辛苦晒亮哥,D相影得好靚,多謝!!
作者: 阿火    時間: 2010-12-7 23:34
感謝亮師兄!
作者: Katie    時間: 2010-12-8 00:43
好感人! 多謝您亮哥, 相機都重, 影完再跑, 跑完再影, 勁!
作者: 阿火    時間: 2010-12-8 01:08
當時我起起點區排隊等候,見到背後有位戴帽、著longrun.hk跑衫、咩住攝影器材背囊、set緊Forerunner 310XT手錶個位莫非係亮師兄?
作者: rockiec    時間: 2010-12-8 08:09
謝謝亮兄連橫靚相

又要跑又要影相, 真係好辛苦!
作者: allanccl    時間: 2010-12-8 08:18
原帖由 fusechoy 於 2010-12-8 01:08 發表
當時我起起點區排隊等候,見到背後有位戴帽、著longrun.hk跑衫、咩住攝影器材背囊、set緊Forerunner 310XT手錶個位莫非係亮師兄?

正是小弟!
作者: allanccl    時間: 2010-12-8 08:36
多謝大家欣賞及讚賞! 小弟在學馬來西亞的一位網友鄭永忠師兄,佢仲厲害,背囊內有長短火,相機更大部更重呢!
今次既策略麻麻地成功,因自己跑得太慢,去到橋頂時,好多長跑網師兄師姐都已經過晒,映左廿幾分鐘,又恐怕到終點超時,所以再跑過,幸好追到一個領跑義工區醫生(毅行只需15個鐘的勁人),只見佢好有耐性的陪在太太旁邊,不斷替第一次跑全馬的太太打氣及鼓勵,場面好溫馨感人,於是立刻拿相機映番幾張,然後收好相機跑回終點映全馬的衝線。
作者: 坑口公牛    時間: 2010-12-8 08:47
亮哥啲相影得好靚呀。
小弟攞住部傻瓜機,已經跑到論論盡盡,影相又影到鬆郁矇。
亮哥攞住大機,背著背囊,又跑又影一樣影到咁多靚相,果然勁呀。
作者: allanccl    時間: 2010-12-8 09:10
其實今次帶相機跑既原因係舊年有好多長跑網攝映義工專程去澳門替我們映相,小弟同其中的兩位講出年輪到妳跑我映妳,點之佢地今年真係有報名,為了履行諾言及給她們鼓勵,所以學鄭永忠師兄又跑又映,原來都幾好玩的!
作者: cc    時間: 2010-12-8 09:19
作者: allanccl    時間: 2010-12-8 09:36
原帖由 cc 於 2010-12-8 09:19 發表

多謝亮哥d靚相," />" /> 估唔到亮哥玩得之餘,你細佬都好玩得仲有lorena,呢兩天個行程真係好開心 我好耐都無試過玩得咁顛~~
我跑得慢.........無緣係戈橋到同你相見" />" /> 明年...........明 ...

哎也! cc師妹真係Sorry! 小弟係專登去條橋度等妳,點之....一方面怕超時,另一方面身濕被風吹了廿幾分鐘,凍到頂唔順,開始流鼻水,未等到妳來映相就要再跑了,Sorry! 映唔到妳既第一次添,出年再映過吧! 下次跑快d啊!
作者: 711MF    時間: 2010-12-8 09:42
作者: cc    時間: 2010-12-8 09:52
作者: 711MF    時間: 2010-12-8 09:59
作者: cc    時間: 2010-12-8 11:26
作者: 波波池    時間: 2010-12-8 12:13
已收到! 多謝! 亮哥d靚相
作者: awyh    時間: 2010-12-8 13:30
唔該晒亮哥!

見到自己行番黎個死樣,一定要好好警惕,唔好再有下次!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2