香港長跑網 - 長跑長友

標題: 大家鍾意跑圈定跑街?? [打印本頁]

作者: kopo1128    時間: 2008-7-3 10:21
標題: 大家鍾意跑圈定跑街??
如果可以選擇, 各ching ctse 鍾意跑圈定跑街?? 此外, 鍾唔鍾意一路跑一路聽mp3?? 我覺得聽住mp3會跑得耐D, 但有時又危險D, 因聽不到路面情況.
作者: miller    時間: 2008-7-3 10:32
對我黎講一定係跑街開心d…跑圈只係做interval同group training先會跑

而我就唔會聽mp3跑,因為會危險同埋影響自己個節奏,邊跑邊諗下其他野都可以分散注意力…等自己無咁悶
作者: clerkb    時間: 2008-7-3 10:59
我選圈連收音機.  其實跑圈同跑街同街都係同樣悶的. 聽電台有時幾開心的
作者: 龜速行    時間: 2008-7-3 11:03
鍾意跑街,好的,無咁悶(有日落睇 he he)

唔會聽mp3,聽不到路面情況!
作者: blurmax    時間: 2008-7-3 11:07

I prefer running on streets or trail and only use track running as warm up / cool down.
作者: drsoeasy    時間: 2008-7-3 11:38
我都好鍾意跑track, 因為感覺準D, 聽MP3就冇喇,因為我鍾意專心跑步
作者: =chairman=    時間: 2008-7-3 14:16
我鍾意跑街多d,如果有得跑埋山路就更加開心 ~
作者: kaevin    時間: 2008-7-3 14:16
street, more fun. more things to look at. listen to my own steps.
作者: 力    時間: 2008-7-3 14:47
no running track near my home, I will run on street or trail, and MP3 is a must
作者: cfchan    時間: 2008-7-3 15:02
當然係跑街,多D景睇,無咁悶!
作者: HIN    時間: 2008-7-3 16:50
跑街,多d野睇 ,正d
mp3機???Nono
因為太危險
作者: nc    時間: 2008-7-3 18:51
跑街多野睇, 時間怏過d, 跑圈悶d. 不會帶mp3因為要專心跑, 帶了mp3聽唔到其他聲音及自己呼吸聲
作者: MJ576    時間: 2008-7-3 20:23
跑圈多, 因為可知道自己嘅pacing, 快d, 慢d 即知, 但悶d.
作者: rockstarman    時間: 2008-7-3 20:35
當然是跑街呢,但是時常被一些不識趣人士阻著,影響步伐,有些人很討厭,明知你跑步都不稍微讓讓,有些集結三五成群一字排開封著條路(學生和師奶居多),有些在行人路上踩單車,明知你跑步都隊埋來(尤其是童黨式子彈仔單車),討厭!
作者: spmho    時間: 2008-7-3 22:47
原帖由 rockstarman 於 2008-7-3 20:35 發表
當然是跑街呢,但是時常被一些不識趣人士阻著,影響步伐,有些人很討厭,明知你跑步都不稍微讓讓,有些集結三五成群一字排開封著條路(學生和師奶居多),有些在行人路上踩單車,明知你跑步都隊埋來(尤其是童黨式子彈仔 ...

跑街d人唔識無品都算,有時跑場d人都係咁就真係
作者: redred    時間: 2008-7-3 23:01
其實鐘意跑街多
不過, 巳經習慣左運動場跑
所以跑街同跑運動都都分別不大
作者: randyip    時間: 2008-7-3 23:10
附近無跑場........迫住跑街又跑馬路。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-4 21:56
喜歡跑街,時間快過,睇風景及睇人.
跑運動場比較悶,沒有目標地轉圈會頭暈,
可能每圈計時,有個目標會好一點.

會聽MP3聽歌或聽收音機,
只要調低音量,仍然聽到自己呼吸聲,風聲,人聲,車聲.
作者: kaevin    時間: 2008-7-4 23:12
原帖由 rockstarman 於 2008-7-3 20:35 發表
當然是跑街呢,但是時常被一些不識趣人士阻著,影響步伐,有些人很討厭,明知你跑步都不稍微讓讓,有些集結三五成群一字排開封著條路(學生和師奶居多),有些在行人路上踩單車,明知你跑步都隊埋來(尤其是童黨式子彈仔 ...

My sweat on my skin and the stinky smell pretty much scare them away often enough...
If not, I will ask them to move a little bit.
If this also fail, then more clothes to wipe my sweat
作者: rockstarman    時間: 2008-7-5 09:24
原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-3 22:47 發表

跑街d人唔識無品都算,有時跑場d人都係咁就真係

還要面對流浪狗呢…
作者: ninermun    時間: 2008-7-9 19:29
Both of them
作者: edcmchan    時間: 2011-10-25 15:52
我係新手, 最近試過跑街..
發覺廢氣太多.. 覺得對心肺會有害過唔跑

作者: tyler    時間: 2011-10-25 16:49
最愛夜晚跑街,人少車少,冇咁熱,唔會悶
作者: Andison    時間: 2011-10-25 18:21
我鐘意跑街多D,因為有得睇女仔,堅持度亦會大D,因為唔跑就要比錢搭車~
作者: apky2003    時間: 2011-10-25 18:23
個人覺得跑街好, 等對腳可以適應石屎/瀝青地的硬度, 因大多數d公開比賽都係跑硬地.....如果長時間都跑運動場(地面較軟), 到比賽時會因唔適應或會跑得較辛苦的!
作者: v_1    時間: 2011-10-25 18:52
自從上星期跑街比狗追,,導致拗柴...之後就跑返嗮草灣跑步經了..

狗 特別中意追跑緊既人..怕
作者: Gunners    時間: 2011-10-25 19:55
唔知點解跑圈未試過跑多過十個圈
作者: mill    時間: 2011-10-25 20:17
我都愛跑街多D, 無咁悶呢! 風景又唔會重複..
作者: ?micro    時間: 2011-10-29 19:45
跑街,跑圈悶都死
作者: rock    時間: 2011-10-29 20:47
未試過跑圈。最愛旱上六點開始跑,空氣好,跑完會精精神神咁去迎接新一天。
作者: minmin    時間: 2011-10-30 12:03
我係新手,鐘意跑圈,因為一定要聽住歌先跑得耐,所以唔跑得街,因為危險
作者: Yan    時間: 2011-10-30 12:48
長課跑街,冇咁悶。小弟屯門人,青公首選。interval 跑圈。聽歌跑可以分散注意,忘記辛苦。不過為安全著想,不會太大聲。
作者: 大便晴子    時間: 2011-10-31 01:16
跑街
自己一個跑會聽歌, 時間長無耐性, 怕一個人悶到抽筋...而且可以分散注意力, 唔使集中注意呼吸、跑緊果種辛苦~
我多數跑海濱公園...唔會太危險...最危險都係驚踩屎~

跑圈...只限要計時先會跑~
作者: flynnrider    時間: 2011-11-2 04:49
我係新手.... 跑住圏先, 可能遲o的會跑街.....
作者: bigtiger    時間: 2011-11-2 09:56
我都係鍾意跑街, 有高低起伏. 跑個時吾會聽任何野, 想專心感受下跑姿同埋等個腦可以盡量空白.
作者: ktluk    時間: 2011-11-2 13:08
早上跑街好,不太多人和單車
作者: run1020    時間: 2011-11-2 13:25
我中意跑街, 不過係路盲, 所以最後都係跑機多.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2