香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.3.20 第35屆畢拉山古蹟十五公里越野賽 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-12-30 12:32
標題: 2011.3.20 第35屆畢拉山古蹟十五公里越野賽
賽事網頁:
未有提供

主辦機構網頁:
http://www.hkdrc.org

表格下載:
(表格) http://www.hkdrc.org/chi/Downl/90.pdf
(章程) http://www.hkdrc.org/chi/Downl/89.pdf

網上報名:
未有提供

路線地圖:
請參考在報名表上之路線圖

主辦機構: 香港長跑會 (Hong Kong Distance Running Club)
日期      : 2011年3月20日 (星期日)
時間      : 8.00 a.m.
集合地點: 黃泥浦峽道/大潭水塘路, 蜆殼油站側
起/終點  : 大潭水塘道停車場
路線      : 大潭水塘道停車場->大潭水塘道->陽明山莊->大潭水塘->柏架山路(大風坳)->金督馳馬徑->畢拉山道->金督馳馬徑->大潭水塘道停車場 (詳情請參考"報名表"上之"路線圖")
距離      : 15.0km
時限      : 3小時
組別      : 男子 - 元老2組 (65+), 元老1組(55-64), 高級2組 (45-54), 高級1組 (35-44), 公開組 (20-34), 青年組 (19-). 5人隊際組
              女子 - 先進組 (40+), 高級組 (30-39), 公開組 (29-), 5人隊際組
費用      : 2010年3月14日或之前 - $170/$160 (香港長跑會會員)/$100 (年齡65歲或以上) + $30(證書) (可選擇頂目)
               2010年3月15日或之後 - $220/$100 (年齡65歲或以上) + $30(證書) (可選擇頂目)
名額      : 1,000
截止日期: 賽事當日開跑前
查詢      : [email protected]

作者: saki    時間: 2010-12-30 12:32
reserved by bm
作者: randyip    時間: 2011-1-31 10:37
Entry Form
http://www.civic-exchange.org/wp/wp-content/uploads/2011/01/110314EntryForm.pdf
作者: mill    時間: 2011-2-1 11:52
呢個比賽好有挑戰性~~
作者: kk52    時間: 2011-2-1 12:14
原帖由 mill 於 2011-2-1 11:52 發表
" />" /> 呢個比賽好有挑戰性~~

會報嗎?
作者: mill    時間: 2011-2-1 13:48
原帖由 kk52 於 2011-2-1 12:14 發表

會報嗎?

想呀! 呢個我上年都有跑...條路有上有落, 感覺好正. (同宜家比, 果時我狀態好d.)
你報唔報呀KK ?  

作者: randyip    時間: 2011-2-17 23:18
一於玩呢個,肯定有得跑....
作者: ISSAC521    時間: 2011-2-26 02:51
想晤下呢個賽係咪全部石屎地?有冇山徑泥路?
作者: mill    時間: 2011-2-28 10:23
原帖由 ISSAC521 於 2011-2-26 02:51 發表
想晤下呢個賽係咪全部石屎地?有冇山徑泥路?

唔係全石屎路嫁, 有少少山徑及泥路的, 如落過雨後..就最好唔好跑囉, 成鞋底都係泥.
但如果天氣好又無落過雨的話, 條路就好正.  

作者: 得得地    時間: 2011-2-28 13:27
原帖由 mill 於 2011-2-1 11:52 發表
呢個比賽好有挑戰性~~
原帖由 mill 於 2011-2-28 10:23 發表
唔係全石屎路嫁, 有少少山徑及泥路的, 如落過雨後..就最好唔好跑囉, 成鞋底都係泥.

哩啲路, 我都唔知應該著行山鞋, gore-tex 嗰啲, 定係著舊跑鞋.

行山鞋怕會殘晒.
舊鞋又怕會 slip 親......

我都係想認識吓多啲路睇吓風景, 如果真係有古蹟望吓, 就更好嘞 !

Thank you, mill ctse.
作者: blurmax    時間: 2011-2-28 13:43

Joe Ching,

Almost 95 % of the race course is cemented path or road, therefore usual road running shoes is a better choice.

Enjoy the run!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: mill    時間: 2011-2-28 14:03
原帖由 得得地 於 2011-2-28 13:27 發表

哩啲路, 我都唔知應該著行山鞋, gore-tex 嗰啲, 定係著舊跑鞋.

行山鞋怕會殘晒.
舊鞋又怕會 slip 親......

我都係想認識吓多啲路睇吓風景, 如果真係有古蹟望× ...

著跑鞋OK嫁喇! 呢條路," 唔落雨"絕對無問題..
呢條路風景緊係好啦! 無人陪我跑咋..有人陪我都報離玩吓呀!
祝你跑得開心 & PB
作者: LL3578    時間: 2011-2-28 14:10
原帖由 mill 於 2011-2-28 14:03 發表

著跑鞋OK嫁喇! 呢條路," 唔落雨"絕對無問題..
呢條路風景緊係好啦! 無人陪我跑咋..有人陪我都報離玩吓呀!
祝你跑得開心 & PB

我已經報左係同日舉行既元朗越野賽
如果之前冇果場,我可能有9成機會跑呢場
作者: mill    時間: 2011-2-28 14:14
原帖由 LL3578 於 2011-2-28 14:10 發表

我已經報左係同日舉行既元朗越野賽
如果之前冇果場,我可能有9成機會跑呢場

你都赧好多比賽喎夢離,
係啦..問過D人都無人話會跑...得我一個人我就唔跑喇!
作者: 得得地    時間: 2011-2-28 14:24
原帖由 mill 於 2011-2-28 14:03 發表
祝你跑得開心 & PB
原帖由 mill 於 2011-2-28 14:14 發表

我報咗. 佢有個 updated list, 收咗我.
冇其他師兄師姐跑咩 ?
我姐夫家姐都跑 K-Swiss, 得我自己跑哩個.   

Thanks blurmax ching & mill ctse advice !   
作者: LL3578    時間: 2011-2-28 14:28
原帖由 mill 於 2011-2-28 14:14 發表

你都赧好多比賽喎夢離,

講報好多比賽,我同賽王/得得地相比都仲有段距離
但我就算冇報比賽,我好多時都會朝早抽空黎影你地比賽
作者: mill    時間: 2011-2-28 16:53
原帖由 得得地 於 2011-2-28 14:24 發表

我報咗. 佢有個 updated list, 收咗我.
冇其他師兄師姐跑咩 ?
我姐夫家姐都跑 K-Swiss, 得我自己跑哩個.   

Thanks blurmax ching & mill ctse advice !   

係同我較熟落果d跑友都無報囉!
我見這裡長跑網報名參加的跑友也很少呢!
作者: mill    時間: 2011-2-28 16:57
原帖由 LL3578 於 2011-2-28 14:28 發表

講報好多比賽,我同賽王/得得地相比都仲有段距離
但我就算冇報比賽,我好多時都會朝早抽空黎影你地比賽 " />" />

我係話你同我比, 你同賽王&得得地比, 點有得比呢傻孩子...
唔好意思呀..你同我影過一次咋, (西貢區長跑比賽囉!) 你係同lulu姐影咋!
作者: 得得地    時間: 2011-2-28 21:06
原帖由 mill 於 2011-2-28 16:53 發表
係同我較熟落果d跑友都無報囉!
我見這裡長跑網報名參加的跑友也很少呢!
原帖由 mill 於 2011-2-28 16:57 發表
我係話你同我比, 你同賽王&得得地比, 點有得比呢傻孩子...
唔好意思呀..你同我影過一次咋, (西貢區長跑比賽囉!) 你係同lulu姐影咋!

我哋暫時唔熟啫, 咪俾個機會你認識吓我囉.   
不過, 如果長跑網淨係得我哋兩個, 我會怕醜喎 !   
上次西貢賽咁多人, 都冇時間機會打招呼呀.   

我都開始 [減產] 囉.   
渣馬前, 渣馬後, 我都冇跑.   
作者: mill    時間: 2011-3-1 14:46
原帖由 得得地 於 2011-2-28 21:06 發表

我哋暫時唔熟啫, 咪俾個機會你認識吓我囉.   
不過, 如果長跑網淨係得我哋兩個, 我會怕醜喎 !   
上次西貢賽咁多人, 都冇時間機會打招呼呀.   

我都開始 [減產] 囉.    ...

咁又係...我聽你個名就聽得多喇! 都好似好少見到你, 因為我好少報比賽的.
唔洗怕醜喎..喵喵millmill唔會食人的.
上次西貢你有來跑都唔過來打個招呼嫁..下次唔好喇!
有機會再見~~~
作者: long.run    時間: 2011-3-1 15:48
有意組隊者請留名:

人工智能:
1. long.run (申報: 渣打全馬首30K需時3小時6分, 所以唔好預我跑得好快)
2.
3.
4.
5.

作者: 比因    時間: 2011-3-11 09:01
原帖由 mill 於 2011-2-28 16:53 發表 係同我較熟落果d跑友都無報囉! 我見這裡長跑網報名參加的跑友也很少呢!

Mill, 我報左!
作者: kevintam1984    時間: 2011-3-12 10:14
無得玩 KSWISS, 拿拿聲報這個
作者: ktluk    時間: 2011-3-12 20:28
原帖由 kevintam1984 於 2011-3-12 10:14 發表
無得玩 KSWISS, 拿拿聲報這個

Me too
作者: Fox    時間: 2011-3-12 23:45
me, too
作者: Lawrence    時間: 2011-3-15 10:09
寄左!! 不過點知報唔報到呀? 遲兩日打去confirm?
作者: MJ576    時間: 2011-3-15 11:15
原帖由 Lawrence 於 2011-3-15 10:09 發表
寄左!! 不過點知報唔報到呀? 遲兩日打去confirm?

放心, 即場報都得, 我都係去到先報名.....

HKDRC 35th Mount Butler ( Heritage ) Race 2011 - Special Notification

Unlimited Quota and Extension of Date of Entry Registration

As we continue received participants’ enthusiastic support in this race, we made another decision of increasing our original entrant quota of 1000 to unlimited. In addition, we further extend our acceptance of entry applications up to 20 March 2011. Runners who are interested to join may submit entry applications at the same fee of HK$170.- up to 20 March 2011.
作者: philomena    時間: 2011-3-15 15:11
我今日收到號碼布了!
作者: ktluk    時間: 2011-3-15 18:39
I just email to apply and will bank in in tommorrw. They just confirm to me and give the Race Number 3176.
作者: Lawrence    時間: 2011-3-17 13:21
有d 朋友未收到, 有d 發覺填漏左 email .. 想打去又揾唔到佢contact... 請問各位知唔知佢地有冇contact # 架?

唔該~
作者: blurmax    時間: 2011-3-17 14:03
Hong Kong Distance Runners Club (“HKDRC”) 香 港 長 跑 會

General Contact - Email電郵 : [email protected]

Postal Address 地 址:
Hong Kong Distance Runners Club, G.P.O. Box 10368, Hong Kong
香 港 長 跑 會, 香 港 郵 政 總 局 信 箱 10368 號

Internet Address 網 址 : http://www.hkdrc.org

Email電 郵 : [email protected]
作者: Lawrence    時間: 2011-3-18 09:03
原帖由 blurmax 於 2011-3-17 14:03 發表 Hong Kong Distance Runners Club (“HKDRC”) 香 港 長 跑 會General Contact - Email電郵 : [email protected] Postal Address 地 址:Hong Kong Distance Runners Club, G.P.O. Box 10368, Hon ...

Thank you very much. Emails were already sent out and no reply and I am now looking up on any contact #~
作者: running-sue    時間: 2011-3-19 11:16
出戰嘅ching/ctse, 加油呀
作者: 小叻    時間: 2011-3-19 21:50
原帖由 Lawrence 於 2011-3-18 09:03 發表

Thank you very much. Emails were already sent out and no reply and I am now looking up on any contact #~

同你一樣收唔到confirmation, 又找不到聯絡電話... 仲要我係比咗220蚊!

作者: running-sue    時間: 2011-3-19 22:31
原帖由 小叻 於 2011-3-19 21:50 發表

同你一樣收唔到confirmation, 又找不到聯絡電話... 仲要我係比咗220蚊!

吓, 咁攪, 即係聽日去唔去好呀
作者: denis3885    時間: 2011-3-19 22:33
原帖由 小叻 於 2011-3-19 21:50 發表

小富婆$220對你來講濕濕碎啦!
作者: 小叻    時間: 2011-3-19 22:36
剛收到大會email, 都算幾有效率!
我隻眼發緊炎又睜唔大, 又唔帶得con, 可能睇唔清楚, 其實諗過唔去咖~
作者: asmcando    時間: 2011-3-19 23:25
even no confirmation, can walk-in, $170.
作者: 得得地    時間: 2011-3-20 11:49
好少去港島跑步, 今次去跑越野賽,
諗住睇吓風景, 但係好大霧, 冇乜嘢睇到.

估唔到中午前返到屋企, 不過下次未必再玩住......

15km ~ 1:44:17 (~ 7min/km)   
作者: gasoline    時間: 2011-3-20 22:08
得兄, 其實今日0個度, 我行過好多次, 跑就真係未試過, 感覺上仲難跑過渣半馬, 如果掉轉跑, 仲難....不過比賽冇可能攪掉轉
作者: saki    時間: 2011-3-21 00:26
Please vote
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: chowsmile    時間: 2011-4-10 23:47
原來已經出左offical result:

http://www.hkdrc.org/chi/Downl/101.pdf

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2