香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今年大家跑左幾多公里路? [打印本頁]

作者: tommyleung    時間: 2010-12-31 13:47
標題: 今年大家跑左幾多公里路?
我已經跑左近800公里 (三月開始學跑)
一個月平均都跑唔到100公里, 真係好少.....
作者: 田中雅茂    時間: 2010-12-31 22:37
等我黎個2010年K數大檢閱先!

1月份: ?k           共?日
2月份: ?k           共?日
3月份: ?k           共?日
4月份: ?k           共?日  (以上月份未開始作有系統記錄)
5月份: 204k       共18日
6月份: 168k       共15日
7月份: 47k         共8日
8月份: 160k       共20日
9月份: 255k       共19日     
10月份: 327k     共23日
11月份: 308k     共22日
12月份: 311k     共21日

2010年5月至12月共跑里數 : 1780K
2010年5月至12月共跑日數為 : 146日
我諗加埋無做記錄果幾個月, 保守估計都應該有2400幾K啦!

作者: TerrySze    時間: 2010-12-31 23:34
全年跑了2254公里.每月平均188公里
作者: 火仔11    時間: 2011-1-1 17:58
原帖由 tommyleung 於 2010-12-31 13:47 發表
我已經跑左近800公里 (三月開始學跑)
一個月平均都跑唔到100公里, 真係好少.....

我同你差唔多,全年得801km,真係好懶
作者: 阿聰    時間: 2011-1-1 18:31
去年我冇認真地計
今年2011年,希望真係有系統地去計算自己跑左幾多.........
作者: desmondtang610    時間: 2011-1-5 12:57
原帖由 田中雅茂 於 2010-12-31 22:37 發表
等我黎個2010年K數大檢閱先!

1月份: ?k           共?日
2月份: ?k           共?日
3月份: ?k           共?日
4月份: ?k           共?日  (以上月份未開始作有系統記錄)
5月份: 204k       共 ...

師兄 , 真係好努力 ,

10 月份跑 23 日 , 咁咪差唔多日日跑 , 唔會影響工作 ?
作者: Gunners    時間: 2011-1-5 13:20
8月份開始學跑,估計2010年跑左約180-200k左右~v~
作者: 波波池    時間: 2011-1-5 16:25
2010年由3月至12月尾共跑了1370KM.
作者: chisuet    時間: 2011-1-6 19:12
所有練習加比賽, 連跑帶行, 全年1756公里.
作者: Left3    時間: 2011-1-6 19:26
Terry, 我多你半隻馬!!!
2275K!
作者: 齋老味    時間: 2011-1-7 10:02
標題: 年結
總結一下 2010年既練跑成績

跑左 173日
里數 1782.3km
減左 28.2磅

展望 2011 年
可以每個月跑返 150km
再減多 15磅 去到 70kg 樓下
BMI < 24 就好囉........

Monthkmdaylbdiff
Jan-10127.5 14190.5 -4.5
Feb-1096.0 9185.0 -5.5
Mar-10142.9 13184.0 -1.0
Apr-10143.1 13182.0 -2.0
May-10179.3 14176.5 -5.5
Jun-10167.3 15174.2 -2.3
Jul-1099.8 12172.8 -1.4
Aug-10211.6 20167.0 -5.8
Sep-10111.7 11167.0 0.0
Oct-10133.5 15167.0 0.0
Nov-10175.0 19169.4 2.4
Dec-10194.6 18166.8 -2.6

作者: tommyleung    時間: 2011-1-7 10:11
原帖由 齋老味 於 2011-1-7 10:02 發表 總結一下 2010年既練跑成績跑左 173日里數 1782.3km 減左 28.2磅展望 2011 年可以每個月跑返 1500km再減多 15磅 去到 70kg 樓下BMI < 24 就好囉........MonthkmdaylbdiffJan-10127.5 14190.5 -4 ...

ching好勁呀....
作者: 齋老味    時間: 2011-1-7 10:22
原帖由 tommyleung 於 2011-1-7 10:11 發表

ching好勁呀....

打錯左添..........  
作者: winner1    時間: 2011-1-7 15:11
利害~~加油
作者: TerrySze    時間: 2011-1-7 15:38
原帖由 Left3 於 2011-1-6 19:26 發表
Terry, 我多你半隻馬!!!
2275K!

作者: cu83    時間: 2011-1-7 15:49
你地傻架?
跑咁鬼多既?
作者: Left3    時間: 2011-1-7 15:50
Terry,
你快我成45min wor....
作者: MatthewTse    時間: 2011-1-7 16:41
自2009年6月記錄直到 2010 年12月, 18 個月跑了2400公里.

Mth        Km
Jun-09         118.00
Jul-09         117.00
Aug-09         108.00
Sep-09         98.00
Oct-09         134.50
Nov-09         150.10
Dec-09         137.34
Jan-10         200.85
Feb-10         113.03
Mar-10         80.92
Apr-10         181.66
May-10         59.39
Jun-10         52.29
Jul-10         39.79
Aug-10         72.26
Sep-10         120.91
Oct-10         197.81
Nov-10         220.19
Dec-10         201.63

所有練習加比賽全年1500公里.

作者: Left3    時間: 2011-1-7 17:43
Matthew
跑多467K就可以到北京啦, 跑完2月就到啦!
作者: tommyleung    時間: 2011-1-7 22:43
睇番各位ching/ctse都跑到成千幾二千, 真係好利害!
不過一年跑2000公里, 都唔係無可能既, 平均每月都係160公里左右, 一個星期約40公里, 都算合理!

當然有時因為種種原因做唔到啦, 例如夏天太熱, 冬天太凍, 有時又會下大雨, 最重要可否堅持一整年都付出咁多時間去跑步, 真係唔係人人做得到!

講開高里數, 我有個問題想問下, 咁高里數, 有冇ching/ctse會因為咁而成日受傷呢?
作者: Left3    時間: 2011-1-7 22:48
冇,因為:
1. 我唔識快
2. 我每星期只加10%里數
作者: Left3    時間: 2011-1-7 22:52
老實講,夏天太熱其實唔係跑好
係到9月開始先認真跑,scm之後又hea返,所以要搵d 春夏天比賽keep 住先有動力
作者: 田中雅茂    時間: 2011-1-8 14:31
原帖由 tommyleung 於 2011-1-7 22:43 發表
講開高里數, 我有個問題想問下, 咁高里數, 有冇ching/ctse會因為咁而成日受傷呢? ...

可能跑得唔係太快既關係;蘇花都無乜傷患囉!
作者: Frankie7    時間: 2011-1-8 19:11
跑 = 1116K
跑山+行山 = 1250K (操毅行者)
作者: kenken    時間: 2011-1-10 20:39
over 4000k
除番大約每日跑11k左右
從未試過跑咁多
全因為要減肥..
作者: 包和尚    時間: 2011-1-11 20:34
只係2010 年 9月先有記銾, 9~12月共 927K
作者: pch    時間: 2011-1-11 20:47
Ching 們放在跑步的時間頗多喎
作者: KKLAI    時間: 2011-1-14 00:02
標題: 提醒咗我... 計一計 作為回顧
Jan    364km
Feb   256km
Mar   200km
Apr   128km
May    38km
Jun   111km
Jul    402km
Aug   218km
Sep   319km
Oct   311km
Nov   293km
Dec   343km
共計 2983km
2010年 除三月份因有傷。五、六、八及九月分別都有遠行,影響到里數的和減少外,對我這種年紀大的跑友來說,最大的影響是令練習的質素下降,至今里數(耐力)可以恢復,但質素方面心肺(速度)則尚未達標,還需努力。
作者: alycia83    時間: 2011-1-14 19:03
標題: 支持一下...

登錄/註冊後可看大圖

nike air max
nike air max 90
nike air dunk
nike dunk low 6.0
mbt 2000
nike shox deliver
uggs cardy
作者: tyler    時間: 2011-1-16 23:27
自2005年開始到依家,仲係得9百幾公里
2011年跑左6k
香港個結構同風氣唔太理想,比起其它先進國家,做運動要比人地付出更多,忍受更多

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2