香港長跑網 - 長跑長友

標題: 韓劇介紹:런닝,구 (中文: 跳動的心) (English: Running, Gu) [打印本頁]

作者: 阿火    時間: 2011-4-6 14:31
標題: 韓劇介紹:런닝,구 (中文: 跳動的心) (English: Running, Gu)
跑步其實是一項很單純的事,因為你不會帶很多物件 (自由奔放地跑),亦不需要動腦筋 (拋開心情去跑)。

但是,許多人無法享受跑步的過程是因為將它簡單複習化。
有些人不是為自己跑,為著向身邊的人交待自己的成績而跑
。有些人抱著失敗的意識去跑,亦有些人帶著沉重的憂慮去
跑。其實,當回歸最簡單的步驟如一群鄉村的孩童無牽掛地
盡情奔跑。

一連共4集(16 Chapters) 韓劇 "跳動的心" 是講述對馬拉松具有卓越天賦的具大求,因哥哥的死造成內
心的陰影與傷痛而放棄了運動,在重燃對跑步的熱情與意志
後,再次挑戰馬拉松的故事。

劇中最難忘的地方是講述主角的意識存求敗的心態最終會導
致取得失敗的成績。另外,當一位專業教練已評死主角是屬
於什麼料子無論怎練不能跑出更長的路段,反而遇到一位業
餘教練所提供一種方法給主角能突破⋯⋯
作者: Parco爸    時間: 2011-4-6 14:35
嘩....1連4集....第幾集是講啦啦隊嫁...

講下笑..唔水理我...
作者: 阿火    時間: 2011-4-6 14:41
原帖由 Parco爸 於 2011-4-6 14:35 發表 嘩....1連4集....第幾集是講啦啦隊嫁... 講下笑..唔水理我...

正適嚟講係4回(16集),應該要㷛幾日至㷛得晒....
啦啦隊?唔記得第幾集開始會出現....
作者: stephenyau    時間: 2011-4-6 20:40
原帖由 阿火 於 2011-4-6 14:31 發表
跑步其實是一項很單純的事,因為你不會帶很多物件 (自由奔放地跑),亦不需要動腦筋 (拋開心情去跑)。

但是,許多人無法享受跑步的過程是因為將它簡單複習化。
有些人不是為自己跑,為著向身邊的人交待自己的成績 ...

請問果位業餘教練做o左d乜, 講過d乜....令主角起番身.....?

我好想做果個教練啊....!
作者: 駛乜理    時間: 2011-4-6 21:04
I love it
作者: 阿火    時間: 2011-4-7 11:30
原帖由 stephenyau 於 2011-4-6 20:40 發表 請問果位業餘教練做o左d乜, 講過d乜....令主角起番身.....? 我好想做果個教練啊....!

Stephen兄:

抱歉!我諗小弟嘅表達文字能力有限,都係由你去親自感受吓呢套韓劇嘅精髓,尤其係你提到你好想做果個教練你更加要睇添!
作者: kf    時間: 2011-4-7 12:13
業餘教練係咪右邊果位呀
作者: 阿火    時間: 2011-4-7 12:32
原帖由 kf 於 2011-4-7 12:13 發表 業餘教練係咪右邊果位呀

kf:

你好幽默,我忍唔住大笑左一吓!
作者: mill    時間: 2011-4-7 13:34
原帖由 kf 於 2011-4-7 12:13 發表
業餘教練係咪右邊果位呀

你就緊係想啦!
作者: stephenyau    時間: 2011-4-7 22:35
[quote]原帖由 阿火 於 2011-4-7 11:30 發表

登錄/註冊後可看大圖

Stephen兄:

抱歉!我諗小弟
作者: LMF    時間: 2011-4-12 23:34
邊度有得睇/買?
作者: 阿火    時間: 2011-4-13 11:10
原帖由 LMF 於 2011-4-12 23:34 發表 邊度有得睇/買?

灣仔道有間賣VCD/DVD店,位於大X樂快餐店與大Y活快餐店之間!
Google地圖:
http://maps.google.com.hk/maps?hl=zh-TW&ie=UTF8&ll=22.276863,114.176179&spn=0.001879,0.003862&z=19&brcurrent=3,0x3404005b7e61fe79:0x242571e635c3d8ee,1,0x3404004c435d4ad9:0x6e0e524894ae1a66&layer=c&cbll=22.276875,114.176298&panoid=3-F3gXAG9tbyF6RqySZYAw&cbp=12,150.47,,0,15.24
作者: LMF    時間: 2011-4-13 11:25
唔該哂
作者: 阿火    時間: 2011-4-13 11:30
原帖由 LMF 於 2011-4-13 11:25 發表 唔該哂  

希望你買到啦!因為.... 我半年前起個度買,而家唔知賣晒未?!
作者: lewischan    時間: 2011-4-15 13:53
請問有幾多集?
作者: 阿火    時間: 2011-4-15 18:39
原帖由 lewischan 於 2011-4-15 13:53 發表 請問有幾多集?

4回(16集)

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2