香港長跑網 - 長跑長友

標題: 一個月跑幾多k [打印本頁]

作者: Goman    時間: 2011-4-7 22:13
標題: 一個月跑幾多k
大家講o下一個月跑幾多k 和跑幾多次 ?
可以互相鼓勵參考下。
小弟3月跑 12次 140k

作者: LL3578    時間: 2011-4-7 22:27
小弟上個月既跑步紀錄如下:

4/3 藍田德田村至翠屏(經秀茂坪)  :6.2km
5/3 藍田德田村至晒草灣緩跑徑(經高超道、茶果嶺、麗港城) :5.9km
7/3 蒲崗村道公園緩跑徑15圈  :10km
9/3  藍田德田村至彩虹匯八坊(經秀茂坪、樂華、彩盈村):6.7km
11/3 藍田德田村至官塘法院(經秀明道、翠屏) :5.2km
13/3  JESSICA RUN 精英挑戰賽  : 6.5km
16/3 彩虹村至斧山道運動動門口(經彩盈、彩霞、樂華、四順、新清):7.8km
20/3 元朗越野賽:8.5km
23/3 藍田德田村至彩虹匯八坊(經秀茂坪、四順):6km
28/3 坪石村>彩盈>樂華村>功樂道>康寧道>順利村道>新清>彩雲村>斧山道運動場 : 8.5km
30/3 德田村>秀茂坪>康寧道>功樂道>樂華村>彩盈>坪石村:7.4km
總里數:78.7 km

上個月就跑左2場比賽,成績不俗,拎左一次第二同一次第五
而練跑只係練左9日
作者: sunnyman913    時間: 2011-4-7 22:36
原帖由 LL3578 於 2011-4-7 10:27 PM 發表
小弟上個月既跑步紀錄如下:

4/3 藍田德田村至翠屏(經秀茂坪)  :6.2km
5/3 藍田德田村至晒草灣緩跑徑(經高超道、茶果嶺、麗港城) :5.9km
7/3 蒲崗村道公園緩跑徑15圈  :10km
9/3  藍田德田村至彩虹匯八坊(經 ...

點解師兄可以記得咁清楚?
作者: LL3578    時間: 2011-4-7 22:48
原帖由 sunnyman913 於 2011-4-7 22:36 發表

點解師兄可以記得咁清楚?

我每次跑完之後
都會入呢以下呢個網plot番我當日大約既路線
知道我跑左幾長
http://42.195km.net/e/jogsim/

但呢個網既最大限制就量唔到所跑地方既高低起伏
作者: Gunners    時間: 2011-4-8 08:54
三月份記錄如下:
作者: 零下十度    時間: 2011-4-8 09:09
我3月跑左12次共176K~
作者: kin8333    時間: 2011-4-8 20:05
我3月跑左11次共186K
作者: LL3578    時間: 2011-4-8 20:43
嘩...你地真係勤力
暫時黎講我原來係跑得最少里數果個
作者: Gunners    時間: 2011-4-8 20:54
原帖由 LL3578 於 2011-4-7 22:48 發表

我每次跑完之後
都會入呢以下呢個網plot番我當日大約既路線
知道我跑左幾長
http://42.195km.net/e/jogsim/

但呢個網既最大限制就量唔到所跑地方既高低起伏

夢璃兄試下呢個吖,係course晝完,會出埋個高度圖

http://www.runningahead.com/
作者: mill    時間: 2011-4-8 21:21
Goman呢個post好熟咁喎!
作者: Goman    時間: 2011-4-8 21:26
原帖由 mill 於 2011-4-8 21:21 發表 Goman呢個post好熟咁喎!

係呀
作者: mill    時間: 2011-4-8 21:31
原帖由 Goman 於 2011-4-8 21:26 發表

係呀

幾時來同我跑晒草至TKO呀兄弟
作者: Goman    時間: 2011-4-8 21:35
原帖由 mill 於 2011-4-8 21:31 發表 幾時來同我跑晒草至TKO呀兄弟

而家養傷當中,1-2星期後,一定一定
作者: Goman    時間: 2011-5-2 18:48
標題: 四月份,一個失落的月份!
4月份只跑得50k,小到有點唔好意思
作者: Gunners    時間: 2011-5-2 19:01
四月份出動9次,共跑91km!!
作者: desmondtang610    時間: 2011-5-2 23:28
1k都冇

自從中國沿岸到宜家未跑過 .
作者: 零下十度    時間: 2011-5-3 00:03
我4月跑左11天共123K~~
作者: LL3578    時間: 2011-5-3 00:05
小弟係4月份就冇參加任何比賽,練跑就跑左11日,總里數87k
作者: allanccl    時間: 2011-5-3 00:06
原帖由 Goman 於 2011-5-2 18:48 發表
4月份只跑得50k,小到有點唔好意思

50K也不少了。夏天要就下身體架,唔好死谷喎!  我都跑好少,除左同視障運動員跑,我都跑好少。
作者: kin8333    時間: 2011-5-3 08:49
4月份共..7次...............................................................97K
作者: johnlau    時間: 2011-5-3 12:04
iphone 可以用 Runkeeper pro, nike+, 或者 dailymile + Runmeter 去keep track 街跑記錄.

我自己記錄
11年3月: 145KM
11年4月: 60KM
每月target都係跑100KM, 不過4月多假又出左去玩, 少左一半.
作者: chuen3182    時間: 2011-5-3 14:31
11年3月: 跑17日  216K                    行山: 8K
       4月: 跑15日  179.27K            太空機 :2.5小時    單車機:15分鐘
作者: 佐治男孩    時間: 2011-5-4 01:22
大概500多k
作者: Gunners    時間: 2011-5-4 10:43
原帖由 佐治男孩 於 2011-5-4 01:22 發表
大概500多k

勁呀ching
作者: Goman    時間: 2011-5-4 12:44
原帖由 佐治男孩 於 2011-5-4 01:22 發表 大概500多k

師兄勁呀,剛好是我的10倍

好多謝大家的份享,在天氣熱的日子大家要保充水呀
作者: johnlau    時間: 2011-5-4 16:23
500多K, 甘拜下風!!!
作者: Penny828    時間: 2011-5-5 19:12
500k 每日都要跑16k,真係勁。真係望塵莫及。
小弟四月只係跑左60k....
作者: johnlau    時間: 2011-5-6 14:39
新一個月又嚟.

五月跑左兩日暫時共19K
作者: 松田roy    時間: 2011-5-20 09:49
原帖由 johnlau 於 2011-5-3 12:04 PM 發表
iphone 可以用 Runkeeper pro, nike+, 或者 dailymile + Runmeter 去keep track 街跑記錄.

我自己記錄
11年3月: 145KM
11年4月: 60KM
每月target都係跑100KM, 不過4月多假又出左去玩, 少左一半.

ching你好,
我都係用佢...iphone nike+...剛埋單月結...今個月已累積100km
作者: thomasyu2010    時間: 2011-5-24 10:20
10km x 2 or 3 per week, usually ~100km per month
作者: lewischan    時間: 2011-5-24 10:55
原帖由 佐治男孩 於 2011-5-4 01:22 發表 大概500多k

太強了!!
作者: 長褲    時間: 2011-5-24 11:01
小弟每個月大約 慢跑 120 K
作者: chuen3182    時間: 2011-5-31 21:53
11年3月: 跑17日  216K                    行山: 8K
       4月: 跑15日  179.27K            太空機 :2.5小時    單車機:15分鐘
       5月:跑17日  200.18K            太空機:1.5小時
作者: LL3578    時間: 2011-5-31 22:16
2011年3月  78.7 km  ( 2場比賽)
2011年4月  87km      (冇比賽)
2011年5月  91km       (1場比賽)
作者: 100100100    時間: 2011-5-31 23:38
May--->just 100km
作者: kin8333    時間: 2011-6-1 00:25
5月份跑了9天共132K
作者: ccomeout    時間: 2011-6-1 09:31
五月跑左10日共80k, 包括一場比賽!
作者: Goman    時間: 2011-6-1 09:39
五月份跑o左18日共112.89 km
作者: himhim    時間: 2011-6-1 13:49
五月 131km

作者: bobby    時間: 2011-6-1 15:27
1月共走23曰    314.5  km   
2月     18曰    237.1

3月     25日    312.5
4月     26日    301.8
5月     25曰    295.4
作者: ccomeout    時間: 2011-6-1 16:54
原帖由 bobby 於 2011-6-1 15:27 發表
1月共走23曰    314.5  km   
2月     18曰    237.1
3月     25日    312.5
4月     26日    301.8
5月     25曰    295.4

波比,利害!
作者: minmin    時間: 2011-10-20 05:31
8月99.9k, 9 月105k

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2