香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.10.9 2011 歐化寶1/4馬拉松(樂華盃) [打印本頁]

作者: LL3578    時間: 2011-8-5 21:29
標題: 2011.10.9 2011 歐化寶1/4馬拉松(樂華盃)
主辦機構: 樂華長跑會
日期及時間 :2011年10月9日(星期日)上午8時正
地點 :大埔元洲仔公園(請參閱路線圖)
路程 :馬拉松距離的 1/4,即 10.549 公里
計時辦法:本賽事採用晶片計時系統。
名額 :1000 人
截止日期 :2011年9月30日(或名額已滿)
查詢: 可透過以下途徑查詢本賽事之有關詳情:
網站: http://www.lwrc.hk
下載報名表格:
http://www.lwrc.hk/lwc/11/appform.pdf
作者: 荷蘭人    時間: 2011-8-6 21:33
今日已寄信參加  ^.^
作者: hawkins    時間: 2011-8-8 01:06
有興趣...

不過我想問, 如果唔係A/G組別, 但係都係全日制學生, 係咪都可以$80呢? 係架話我慳返$20
作者: ckclemoned    時間: 2011-9-12 15:00
小弟岩岩搬黎大埔, 又得知有個比賽係屋企果邊
不過我第一次JOIN 比賽!! 希望跑得好D
但係呢個比賽好似唔係好多人玩??
作者: shogikin    時間: 2011-9-12 15:07
標題: 回復 4# 的帖子
和渣打比就是少人
和其他比賽比就不會少(從以往看)

Kin in Running
作者: kf    時間: 2011-9-12 16:32
原帖由 ckclemoned 於 2011-9-12 15:00 發表
小弟岩岩搬黎大埔, 又得知有個比賽係屋企果邊
不過我第一次JOIN 比賽!! 希望跑得好D
但係呢個比賽好似唔係好多人玩??
https://spreadsheets.google.com/pub?key=0Ak-Z5pSNkGzHdG8wR1lUVFM2UUw4Q3JZMUVOdUhZSlE&output=html

上年比賽成績, d時間快到唔係講玩
作者: ckclemoned    時間: 2011-9-13 23:18
希望多D 人LA! 我都希望可以50 MINS 之內可以完成就好
作者: 康思苦    時間: 2011-9-18 13:57
試下新野都好
作者: LL3578    時間: 2011-9-18 22:43
我今年要報仇雪恨
我既意思唔係落場參賽,而係希望部DSLR生生性性
唔好好似上年咁影影下就打柴
作者: 小叻    時間: 2011-9-19 15:47
原帖由 ckclemoned 於 2011-9-13 23:18 發表
希望多D 人LA! 我都希望可以50 MINS 之內可以完成就好

跑會比賽有成千人玩, 高手如雲都話少人?
通常比賽當日都幾熱下, 如你10k跑45-46分左右, 就有機會50分內完成!
作者: bazihk    時間: 2011-9-19 20:26
我今日先寄信參加 (a bit late!)
作者: kf    時間: 2011-9-20 13:20
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ak-Z5pSNkGzHdE1oNkpxdHpGbUpHelpTN09FTXBBdXc&output=html

2011 [ 歐化寶1/4馬拉松 ] 參賽者名單
作者: bazihk    時間: 2011-9-20 23:54
未有我名!
作者: bazihk    時間: 2011-9-22 23:40
原帖由 bazihk 於 2011-9-20 23:54 發表
未有我名!

但銀行已個數
作者: kf    時間: 2011-9-23 10:35
原帖由 bazihk 於 2011-9-22 23:40 發表

但銀行已個數
過左數即係有啦
作者: bazihk    時間: 2011-9-24 01:16
佢地話23/9上網睇名單,但係搵吾到自己,下星期打電話問下先。
作者: bazihk    時間: 2011-9-30 22:33
終於有名,首次參加,希望 sub 50'!
作者: allanccl    時間: 2011-10-4 16:21
原帖由 kf 於 2011-9-20 13:20 發表
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ak-Z5pSNkGzHdE1oNkpxdHpGbUpHelpTN09FTXBBdXc&output=html

2011 [ 歐化寶1/4馬拉松 ] 參賽者名單

無人參加? 仲諗住來映相添!
作者: saki    時間: 2011-10-4 16:31
原帖由 allanccl 於 2011-10-4 16:21 發表 無人參加? 仲諗住來映相添!

等我報到先

1. saki
作者: kf    時間: 2011-10-4 16:54
等我報到先

1. saki
2. kf
作者: Bloodorc    時間: 2011-10-4 17:26
今年我都第2次參加, 希望可以叻過上年
作者: hawkins    時間: 2011-10-4 23:48
我十月唯一既比賽..
作者: hawkins    時間: 2011-10-4 23:49
人工智能報名:
1) hawkins
作者: bazihk    時間: 2011-10-4 23:54
人工智能報名:

1. hawkins
2. saki
3. kf
4. bazihk
5.
作者: fwk322    時間: 2011-10-5 13:33
標題: 回復 24# 的帖子
人工智能報名:

1. hawkins
2. saki
3. kf
4. bazihk
5.Thomas
作者: AY60    時間: 2011-10-5 13:56
Thomas及各网友加油啊
去年赛会在终点前放有录像机,将健儿们的冲刺片断录下来,所以大家记得在终点前要装得从容点,面带笑容才上镜的
作者: fwk322    時間: 2011-10-5 17:04
標題: 回復 26# 的帖子
Anthony, 謝謝提點 北馬 你都要加油呀!
作者: allanccl    時間: 2011-10-5 17:47
大家加油呀! 我會黎映你地快相架! 請問有無賽道圖? post#1及樂華網都搵唔到。
作者: saki    時間: 2011-10-5 17:54

登錄/註冊後可看大圖

作者: allanccl    時間: 2011-10-5 23:52
謝謝SAKI兄的地圖,大家加油啊! 要不要給你們帶新的長跑網衫? 註冊會員可以免費獲得一件背心,後加的背心及T恤每件$50,網友背心及T恤都要$80一件。
請覆,唔洗帶新網衫給你們,我會去遠D既地方映相(來回程)及替你們打氣,如果在起點給你們網衫,可能要只映你們衝線了!
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-6 15:55
人工智能報名:

1. hawkins
2. saki
3. kf
4. bazihk
5.Thomas
6.ckclemoned

第一次比賽!!好緊張, 希望到時可以認識多D跑友
作者: kf    時間: 2011-10-6 15:56
原帖由 ckclemoned 於 2011-10-6 15:55 發表
人工智能報名:

1. hawkins
2. saki
3. kf
4. bazihk
5.Thomas
6.ckclemoned

第一次比賽!!好緊張, 希望到時可以認識多D跑友
到時過黎一齊大合照啦
作者: 日本專家    時間: 2011-10-6 18:50
記得上年曬到傻,今年應該好天氣!各位加油!
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-6 23:14
標題: 回復 32# 的帖子
Haha! 希望搵到你地,一條人參加比賽都幾悶
作者: ricch    時間: 2011-10-7 00:46
標題: 回復 30# 的帖子
"謝謝SAKI兄的地圖,大家加油啊! 要不要給你們帶新的長跑網衫? 註冊會員可以免費獲得一件背心,後加的背心及T恤每件$50,網友背心及T恤都要$80一件。
請覆,唔洗帶新網衫給你們,我會去遠D既地方映相(來回程)及替你們打氣,如果在起點給你們網衫,可能要只映你們衝線了!"

Thanks 亮哥 for your suppport!
It is difficult to choose...because on one hand we would like to get the 新長跑網衫 as soon as possible, on the other hand, 亮哥's photos are always of very high quality! But I am happy with either options!!
作者: allanccl    時間: 2011-10-7 08:01
原帖由 ricch 於 2011-10-7 00:46 發表
Thanks 亮哥 for your suppport!
It is difficult to choose...because on one hand we would like to get the 新長跑網衫 as soon as possible, on the other hand, 亮哥's photos are always of very high quality! But I am happy with either options!!

登錄/註冊後可看大圖

無問題,你地早d來拿網衫(只得數件背心,因尚在趕製中),映張大合照後,如果時間許可,會走去遠d既地方映(最重要係等d人散開少少才可映到個人的相,如果無時間去遠d,就主力映衝線或衝線前相片啦!
作者: di692    時間: 2011-10-7 10:00
大家加油呀! 我會黎映你地相架!
我會係科學園折返點附近映,各位請穿網衣,會映多幾張的!!
作者: kf    時間: 2011-10-7 10:18
原帖由 ckclemoned 於 2011-10-6 23:14 發表
Haha! 希望搵到你地,一條人參加比賽都幾悶
有時間多d出黎同我地一齊跑啦
作者: ricch    時間: 2011-10-7 10:38
標題: 回復 36# 的帖子
Thanks 亮哥! Sounds good!
Is there size XS or S for the 背心?
作者: allanccl    時間: 2011-10-7 13:52
原帖由 ricch 於 2011-10-7 10:38 發表
Thanks 亮哥! Sounds good!
Is there size XS or S for the 背心?

有的,會帶來給你。
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-7 18:01
請問背心是否要買的??
作者: LL3578    時間: 2011-10-7 18:47
原帖由 ckclemoned 於 2011-10-7 18:01 發表
請問背心是否要買的??

你係咪講緊新既網衫?
如果係既話,只要成為"長跑網會員"就會有一件網衫送
當然,如果想要多幾件,就要另外俾錢買
作者: bazihk    時間: 2011-10-7 20:51
原帖由 allanccl 於 2011-10-7 13:52 發表

有的,會帶來給你。

感謝亮哥及長跑網ching ctse,個個都好好人呀,星期日見!
作者: fwk322    時間: 2011-10-7 21:08
謝謝亮哥支持
作者: fwk322    時間: 2011-10-7 21:09
標題: 回復 37# 的帖子
謝謝CHING
作者: denis3885    時間: 2011-10-7 21:20
各位會員及網友加油!
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-7 21:32
標題: 回復 42# 的帖子
請問點樣join做會員?到時星期日join得唔得
作者: denis3885    時間: 2011-10-7 21:37
原帖由 ckclemoned 於 2011-10-7 21:32 發表
請問點樣join做會員?到時星期日join得唔得

可以的,你先下載表格填好,找亮哥吧!你見穿長跑網衫的人問一下就知誰是亮哥。
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-8 09:03
標題: 回復 48# 的帖子
THANK YOU到時會搵亮哥交表
作者: denis3885    時間: 2011-10-8 09:52
ckclemoned C 兄~歡迎你加入我地大家庭。
作者: hawkins    時間: 2011-10-8 20:50
聽日各位師兄師姐加油呀
作者: LL3578    時間: 2011-10-8 21:17
各位跑友:
聽朝見,我又會過黎影一陣間相
但影影下就會唔見左我,因為我今日晏畫先收到風話聽日教院info day,我都要去幫手

Sam ( 夢璃)
作者: fwk322    時間: 2011-10-8 21:28
原帖由 LL3578 於 2011-10-8 21:17 發表
各位跑友:
聽朝見,我又會過黎影一陣間相
但影影下就會唔見左我,因為我今日晏畫先收到風話聽日教院info day,我都要去幫手

Sam ( 夢璃)

Thanks, Sam Ching
作者: hawkins    時間: 2011-10-8 22:06
thanks亮哥同sam師兄
作者: fwk322    時間: 2011-10-8 22:16
Thanks 亮哥
作者: leefs    時間: 2011-10-9 00:10
大家跑好啲,
明早我會嚟監場!
作者: Gunners    時間: 2011-10-9 00:16
大家加油呀
作者: =chairman=    時間: 2011-10-9 00:41
明早知醒的話會來影相!
作者: ckclemoned    時間: 2011-10-9 10:26
搵唔到亮哥交表要send比佢!不過都見到一個長跑網既c兄
第一次比賽感覺幾好玩!多人一齊跑係唔同d!只遺憾50分鐘完成唔到,自己計到52:32
作者: hawkins    時間: 2011-10-9 11:13
繼New Balance 10K之後, 又一個PB...

手錶計時47:12, 係10K個塊牌到望望手錶, 44:57, 已經開始呼吸唔順了, 但係都係頂埋佢啦...結果又ok...

今日遲左到達, 熱身冇乜點做, 拿拿臨上線, 但已經有成百人係前面...好彩條路大, 又冇乜單車, 所以都幾快追返上去...
作者: hawkins    時間: 2011-10-9 11:14
anyway, thanks今日有去影相既師兄, 唔知有冇影到小弟, 但都thx定先
作者: shogikin    時間: 2011-10-9 11:21
各位跑手
跑完比賽
歡迎來

賽後投票-2011.10.9 歐化寶1/4馬拉松(樂華盃)
作者: alexywk    時間: 2011-10-9 11:40
多謝亮哥幫忙! 網衫設計好靚、好輕、好爽、好舒服, 重好過其他品牌o既跑衫。 重有亮哥好NICE, 因為第一次見。
作者: bazihk    時間: 2011-10-9 14:26
原帖由 bazihk 於 2011-9-30 22:33 發表
終於有名,首次參加,希望 sub 50'!

成功達標

首先多謝長跑網亮哥帶來網衫,同ah Sam等網友沿路攝影及叫'加油',開頭興奮發力,但中尾段太熱無力啦!
作者: fwk322    時間: 2011-10-9 18:13
標題: 回復 64# 的帖子
恭喜師兄成功達標
作者: 荷蘭人    時間: 2011-10-9 18:49
師兄們, 幾時有 official result?
作者: denis3885    時間: 2011-10-9 21:31
原帖由 ckclemoned 於 2011-10-9 10:26 發表
搵唔到亮哥交表要send比佢!不過都見到一個長跑網既c兄
第一次比賽感覺幾好玩!多人一齊跑係唔同d!只遺憾50分鐘完成唔到,自己計到52:32

唔緊要,你可以用電郵入會的,或23/10/2011沙田比賽找我。
作者: allanccl    時間: 2011-10-9 21:38
原帖由 hawkins 於 2011-10-9 11:14 發表
anyway, thanks今日有去影相既師兄, 唔知有冇影到小弟, 但都thx定先

不用客氣,可以去賽事相片/報告分享區 睇睇,下次如果可以的話著網衫,出鏡率會高d既。

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=15979&goto=lastpost#lastpost
作者: allanccl    時間: 2011-10-9 21:40
原帖由 alexywk 於 2011-10-9 11:40 發表
多謝亮哥幫忙! 網衫設計好靚、好輕、好爽、好舒服, 重好過其他品牌o既跑衫。 重有亮哥好NICE, 因為第一次見。

不用客氣!
作者: leefs    時間: 2011-10-9 21:41
恭喜各奪標跑手 - 獲獎名單

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: allanccl    時間: 2011-10-9 21:42
原帖由 bazihk 於 2011-10-9 14:26 發表

成功達標

首先多謝長跑網亮哥帶來網衫,同ah Sam等網友沿路攝影及叫'加油',開頭興奮發力,但中尾段太熱無力啦!

恭喜師兄!

不用客氣!
作者: leefs    時間: 2011-10-9 21:48
標題: 2011 樂華杯 by longrun.hk
睇相 > 按此 <
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1570619/2011-by-longrunhk

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: randyip    時間: 2011-10-10 13:10
出咗成績:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ak-Z5pSNkGzHdHFrZEpkRVRHWlMtTTZoWFNUNXNsYnc&output=html

作者: JohnsonC    時間: 2011-10-11 00:52
原帖由 randyip 於 2011-10-10 13:10 發表
出咗成績:
https://docs.google.com/spreadsheet/pub?hl=en_US&hl=en_US&key=0Ak-Z5pSNkGzHdHFrZEpkRVRHWlMtTTZoWFNUNXNsYnc&output=html

Thanks, randyip
成功 sub 50mins
作者: eddiefan    時間: 2011-10-11 09:10
亮哥,小弟如果想入會係咪可以係10月23日沙田個場比賽交form俾你丫?
麻煩晒,萬分感激!
作者: kf    時間: 2011-10-11 10:39
原帖由 eddiefan 於 2011-10-11 09:10 發表
亮哥,小弟如果想入會係咪可以係10月23日沙田個場比賽交form俾你丫?
麻煩晒,萬分感激!
可以呀~!

俾亮哥 / 金金都得
作者: eddiefan    時間: 2011-10-11 12:25
唔該晒kf ching,甘我到時點樣先揾到佢到丫?
作者: kf    時間: 2011-10-11 13:39
原帖由 eddiefan 於 2011-10-11 12:25 發表
唔該晒kf ching,甘我到時點樣先揾到佢到丫?
到時睇吓有冇掛長跑綱banner

如果冇可以搵有著綱3 ching 問一問 ( 見到揸相機果d更好 )
作者: eddiefan    時間: 2011-10-11 20:32
唔該ching 甘我到時早小小到先

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2