香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012/6/30內蒙古國際草原馬拉松 [打印本頁]

作者: Anthony    時間: 2012-1-6 09:58
標題: 2012/6/30內蒙古國際草原馬拉松
請問有沒有師兄/師姐參加過這項賽事?跑草原有似好吸引,希望可以有多d資料。

http://www.genghiskhanmtbadventure.com/
作者: ccomeout    時間: 2012-1-6 15:15
算唔算係高原比賽?
作者: Anthony    時間: 2012-1-6 15:53
原帖由 ccomeout 於 2012-1-6 15:15 發表
算唔算係高原比賽?" />" />

唔知,但又好似好好玩,所以想攞多d資料。
作者: kf    時間: 2012-1-6 18:55
原帖由 ccomeout 於 2012-1-6 15:15 發表
算唔算係高原比賽?" />" />
內蒙唔算高原o黎
作者: allanccl    時間: 2012-1-6 20:04
本比赛是6月29日-7月1日在内蒙古西乌旗举办,现在报名已经启动,欢迎您的参与!

是比賽三日咁多? 唔係幾明白!
作者: 哈利330    時間: 2012-1-6 20:12
http://www.genghiskhanmtbadventure.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=10&lang=zh

2012年第五届国际草原马拉松极限挑战赛日程

2012年6月29日  星期五
跑步选手抵达西乌旗
赛事办公室报道领取参赛包

2012年6月30日  星期六
6:30         参赛者出发点签到
7:00         比赛发枪(42km/21km/10km)
8:05         半程马拉松参赛者开始完成比赛
9:20         全程马拉松参赛者开始完成比赛
12:00        颁奖典礼
13:00        赛道关闭:马拉松赛事结束   
18:00        政府组比赛  
19:00        政府晚宴(所有参赛者)

2012年7月1日 星期日
西乌旗周边旅游观光(自费)
离开西乌旗前往锡林浩特机场

作者: 哈利330    時間: 2012-1-6 20:30
賽道圖見到條 1000 等高線,應該係 1000 m。
啲等高線都幾密,應該幾多上落。

登錄/註冊後可看大圖

作者: allanccl    時間: 2012-1-6 21:31
哦! 6月30日比賽,有六個鐘頭,有得諗下! 謝謝哈利兄!
作者: 零下十度    時間: 2012-1-7 22:30
我識得一位南寧跑友(孫老師.七十多歲了)
佢10年有去跑過呢個,聽佢講返幾好玩.(佢就好玩啦,大會派左兩個醫生旁住佢跑)
佢唔需要6小時就完成左~仲有個邊氣侯會比較干燥一點~
作者: Anthony    時間: 2012-1-8 21:21
睇落真係幾好玩,唔知有無人會報呢?
作者: allanccl    時間: 2012-1-8 21:38
小弟有興趣玩這個,密切留意中。
作者: frankieychan    時間: 2012-1-9 10:21
標題: very interesting
very interesting...if training in coming months is good, will seriously consider this race
作者: derek_cat    時間: 2012-1-17 21:23
原帖由 allanccl 於 2012-1-8 21:38 發表
小弟有興趣玩這個,密切留意中。

记得有个组织比较terrible的马拉松,不知道是不是这个,途中没有饮料的。。。
作者: china_108    時間: 2012-1-19 12:22
原帖由 derek_cat 於 2012-1-17 21:23 發表

记得有个组织比较terrible的马拉松,不知道是不是这个,途中没有饮料的。。。

不是这个,是科尔沁那个,距离还不准,“全程”的有人估算只有32公里。这个比赛饮料和巧克力,香蕉都很充足的。

这个马拉松我2010跑过的,楼主可以看看我以前的回帖。
作者: Anthony    時間: 2012-1-20 11:28
原帖由 china_108 於 2012-1-19 12:22 發表

不是这个,是科尔沁那个,距离还不准,“全程”的有人估算只有32公里。这个比赛饮料和巧克力,香蕉都很充足的。

这个马拉松我2010 ...

china_108師姐,我好有興趣這個馬拉松,可否提供多點資料。例如天氣、斜度,路線等等。
作者: frankieychan    時間: 2012-2-2 12:32
I have seen the results of 2 hk runners in this race.  I don't know them but after some checking on the internet for the marathon results of one of them in hk, it seems he ran that marathon about ~20 -30 mins longer than he used to be. It at least seems not much harder than an ordinary marathon.
作者: envoy    時間: 2012-3-10 01:28
標題: 請問冇無ching㑹補這個賽事呢
請問冇無ching㑹報這個賽事呢,我查過航程應該由深圳去北京再轉機去锡林浩特再坐大巴去西烏旗??

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2