香港長跑網 - 長跑長友

標題: 請問荔枝角附近有乜跑步的地方? [打印本頁]

作者: Cliff    時間: 2012-2-20 14:47
標題: 請問荔枝角附近有乜跑步的地方?
請問各位Ching/Ctse:荔枝角附近有乜跑步的好去處?京士柏公園或九籠仔公園跑一圈的距離分別是多少?
Thanks in advance!
作者: Cliff    時間: 2012-2-20 15:04
今晚出trip,住系荔枝角道附近,晚上想搵個地方跑一下。
作者: Cliff    時間: 2012-2-20 15:11
我計劃先系跑街,到京士柏公園或九龍仔公園跑一圈,如果總有氣再跑到星光大道,然後坐地鐵或公交返荔枝角。
可能有少少on居,不過好過一支公無所事事。

作者: shogikin    時間: 2012-2-20 15:17
Cliff Ching,

星期日早點起床一齊來跑跑

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=16925&

迎新約跑 之 比賽都無咁早的減肥大作戰 (26-2-2012 逢星期日6:30am 深水步運動場)

Kin in Running

作者: Cliff    時間: 2012-2-20 15:20
多謝shogikin Ching ge 回覆,可惜我只系逗留一天咋,希望有機會能同跑握手。
作者: kinchu    時間: 2012-2-20 16:18
我住美孚. 呢排都係練跑經荔枝角公園上荔景山路去到葵芳來回咁跑. 好少跑interval.

作者: tank1438    時間: 2012-2-20 16:21
經荔枝角公園上荔景山路再上華景山莊..夠晒甘,一定練到野...
作者: kinchu    時間: 2012-2-20 16:43
標題: 回復 3# 的帖子
我之前有跑過你呢個類似路線, 但太大塵所以唔會再跑.
我係跑美孚>荔枝角道  >塘尾道>尖嘴>紅磡 跟住跑返美孚...

作者: Cliff    時間: 2012-2-23 16:35
多謝各位Ching的回覆。

我已離港。
當晚ge跑步路線:太子->彌敦道->九龍公園->星光大道,然後原路返回太子,跑跑停停,距離大約6K,用時約1小時30分。跑得幾開心,不過彌敦道真系唔推薦啦,人較多、紅綠燈路口較多、大塵(尾氣、二手煙、油煙較多)。

起跑點
[attach]17227[/attach]

彌敦道
[attach]17228[/attach]
作者: Cliff    時間: 2012-2-23 16:39
九龍公園側門
[attach]17230[/attach]

九龍公園廣場(可能系天氣清涼ge原因,運動ge人唔多)
[attach]17231[/attach]

九龍公園ge室內游泳池

[attach]17232[/attach]
作者: Cliff    時間: 2012-2-23 16:41
星光大道,黎得早不如黎得巧,0岩好開始燈光匯演,好悅目。
[attach]17233[/attach]

[attach]17234[/attach]
作者: Cliff    時間: 2012-2-23 16:43
手機照夜景真系唔掂,好模糊。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2