香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.09.30 月圓黑夜越野賽 [打印本頁]

作者: Alan123    時間: 2012-4-8 00:44
標題: 2012.09.30 月圓黑夜越野賽
日期:2012年9月30日
地點: 九龍及新界區
黑夜越野賽跑。家庭組:5公里;體驗組:10公里;挑戰
組:15公里
1. 家庭組:2人,性別不限,需有最少21歲以上及6-16
歲之成員各一
2.體驗組及挑戰組:主要組別有:公開組(不設年齡限制
),壯年組(35歲以上),進步組(45歲以上)和 元老組 (50歲以上)
報名費: 每人港幣$150
截止日期: 2012年9月21日
Registration Form 報名表格
http://xtechinese.xte.hk/
Full%20Moon%20Night%20Run%2
0Registration%20Form.pdf

http://xtechinese.xte.hk/page19.html

路線圖

登錄/註冊後可看大圖

New link
http://xterace.xte.hk/fullmoon.html

作者: lewischan    時間: 2012-4-12 09:04
Thanks Alan師兄

作者: 711FF    時間: 2012-4-12 11:58
標題: 回復 2# 的帖子
我都有興趣識下..
Alan 你識唔識路.帶我試下..
作者: lewischan    時間: 2012-4-12 23:40
預埋我,我同阿仔玩隊際都好
作者: LL3578    時間: 2012-4-13 00:08
原帖由 lewischan 於 2012-4-12 09:04 發表
最好有人帶試行就好了

呢行可以搵熟悉該區既跑友去搞約跑試路
大可以係我去搞,只不過我係打慣遊擊既,度度都去跑
仲要係跑冇定時果隻,加上我好似未跑過相關路段
我可能要自己試一試路先可以話到你地聽賽道沿途既實際情況係點
作者: lewischan    時間: 2012-4-13 09:05
sam仔, 大把時間準備啦
作者: denis3885    時間: 2012-4-13 09:34
我都好有興趣
作者: 大圍新跑手    時間: 2012-4-23 23:29
夜晚跑山好玩wor, 短短地15K我都可以玩下~
作者: DennyLee    時間: 2012-4-24 00:38
似乎幾過癮!!好有興趣參加!!
作者: Alan123    時間: 2012-4-30 13:32
原帖由 711FF 於 2012-4-12 11:58 發表
我都有興趣識下..
Alan 你識唔識路.帶我試下..

難得聽日放假 , 明天 01/05 試路
作者: lewischan    時間: 2012-5-1 17:06
Alan, 試成點呀 ?
作者: Alan123    時間: 2012-5-1 23:45
http://www.sports-tracker.com/#/ ... ng/avmjqqc105ao3g0j

CHING / CTSE

上面氣 link 係 15k 路程 ,

天馬苑停車場出口對面上起點行樓梯

登錄/註冊後可看大圖

check point 1 亭

登錄/註冊後可看大圖

過 cp1 向望夫石行 , 過左望夫吾沿途落山出到引水道轉右

check point 2 亭

登錄/註冊後可看大圖

呢段全程引水道 2 k 左右

check point 3 亭

登錄/註冊後可看大圖

全段上斜 石級路 2k 左右

check point 4 獅子亭

登錄/註冊後可看大圖

在 饅頭墩 2 號燒烤場 搵吾到小路上山 , 前後行左幾轉都搵吾到路又落大雨 ,

最尾在1 號燒烤場行車路去 ch5

check point 5

登錄/註冊後可看大圖

出到路口見到觀音山花園信箱 , 沿車路程麥徑返ch1 回歸亭

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

要搵晚試咪夜路先得  

作者: lewischan    時間: 2012-5-2 11:37
Alan 師兄,
好細心呀
有埋相

Thank  you very much
作者: monkeywsk    時間: 2012-5-2 12:16
謝謝 師兄 靚相

似乎CP4->CP5 好大機會係越野路 (即無明顯山徑)?
作者: Alan123    時間: 2012-5-2 12:58
原帖由 monkeywsk 於 2012-5-2 12:16 發表
謝謝 師兄 靚相

似乎CP4->CP5 好大機會係越野路 (即無明顯山徑)?

依大會提供路線係山路小徑 , 但我搵吾到果條路

我行左車路 , 小路 , 車路 去 CHECK POINT 5  
作者: sm_man    時間: 2012-5-2 13:38
我都有興趣...不過唔知會唔會太慢...
如果大家試路可否預埋小弟...
作者: 日本專家    時間: 2012-5-4 23:20
看來那小徑,會像貝璐道入林處咁難搵!有冇高人指點??
作者: 零下十度    時間: 2012-5-22 10:51
玩夜山,我都想試下,有沒人搞試路呢?
作者: adrian    時間: 2012-5-22 11:19
好似好好玩, 試路一定join,
作者: Turtle    時間: 2012-5-22 11:27
如果玩試路...小弟都有興趣join .

作者: sumofjack    時間: 2012-5-22 18:36
試路可以叫埋我嗎, 我都有興趣。大家唔好嫌我行得「麼」就得了...
作者: Alan123    時間: 2012-5-23 13:29
上次日間行左 , 下次會試夜行
作者: adrian    時間: 2012-5-23 13:50
原帖由 Alan123 於 2012-5-23 13:29 發表
上次日間行左 , 下次會試夜行

可以join嗎?
作者: frankieychan    時間: 2012-5-24 18:43
I would like to join too! a newbie here...
作者: benny_cp    時間: 2012-6-3 17:34
地點就係我屋企後山,我都有興趣玩下
作者: calfkong    時間: 2012-6-21 12:33
各位師兄,我係第一次參加,我想到時跑夜晚,大會會唔會有電筒提供,定係要自備??
作者: Alan123    時間: 2012-8-5 23:56
17/08 晚試夜路
作者: believew    時間: 2012-8-6 20:39
The linking not work?
作者: Alan123    時間: 2012-8-7 07:42
原帖由 believew 於 2012-8-6 20:39 發表
The linking not work?

New link
http://xterace.xte.hk/fullmoon.html
作者: Frankie7    時間: 2012-8-9 22:09
請問賽事係幾點起步? 個網好似冇講. 唔該!
作者: Alan123    時間: 2012-8-18 13:05
原帖由 Frankie7 於 2012-8-9 22:09 發表
請問賽事係幾點起步? 個網好似冇講. 唔該!

好似 晚 8 開始
作者: Alan123    時間: 2012-8-18 13:08
http://www.sports-tracker.com/#/ ... ng/8v00c8l67t39fp9r

打風過後好彩無雨 , 順順利利完成行程

慢慢行 4 小時完成
作者: raccon_mama    時間: 2012-9-4 01:19
Ching,  

想請教......我上星期去試路, 到了check point 4 找不到上饅頭tun 的路口, 請問那個路口是否要一號燒烤場再落很多才找到呢?  => 我見一號BBQsite 1 經過有條橋仔的 (因為當時落緊雨, 張圖已經溶左一半了, 無細心睇....)  之後, 我上左一段樓梯去左BBQ site No.2, 找不到路口, 只見沿馬路後走是"茅達"村  , 向前2 min 就是check point 4. (好明顯miss jor 成個細圈)  想找日再去搵下~  many thanks!!
作者: Alan123    時間: 2012-9-4 15:05
原帖由 raccon_mama 於 2012-9-4 01:19 發表
Ching,  

想請教......我上星期去試路, 到了check point 4 找不到上饅頭tun 的路口, 請問那個路口是否要一號燒烤場再落很多才找到呢?  => 我見一號BBQsite 1 經過有條橋仔的 (因為當時落緊雨, 張圖已經溶左一半了 ...

饅頭墩個路口我都搵吾到 , 諗著行回頭路條路密晒行吾到入去

我諗到時都係等大會指示
作者: raccon_mama    時間: 2012-9-4 18:12
Anyway, Thanks a lot for your reply and yr previous routing information ar!!!      em.......可能難搵路口係XTE 的 特色, 我估都唔似上次 " Sea to Summit" 甘好玩卦 (其實佢地比賽當日的指示都非常十分清楚ge,  我上次都無試路)

Btw, 溫馨提示入口在公園門前右側的上山行人徑,  獅子山公園燒烤場後面亦有一條'八仙徑" / "往獅子山"路口 可rejoin 番條路,   照計也不是比賽條route, 而且呢個路口好多, 好多蚊, 密晒ga, 唔好行錯ar....只係一陣間, 我被咬到傻左
作者: Alan123    時間: 2012-9-4 23:43
我第一次玩咖

作者: Ning    時間: 2012-9-24 17:08
Any storage service?
作者: Alan123    時間: 2012-9-26 07:37
原帖由 Ning 於 2012-9-24 17:08 發表
Any storage service?

大會話有
作者: Ning    時間: 2012-9-27 13:21
Thanks, seem that there are not much runner.
作者: 日本專家    時間: 2012-9-30 13:10
原帖由 Ning 於 2012-9-27 13:21 發表 Thanks, seem that there are not much runner.

做節嘛
作者: LL3578    時間: 2012-9-30 19:32
各位參賽跑手可以到以下鏈結參與賽後投票並發表意見~~~~
https://www.longrun.hk/forum/vie ... e%3D1&frombbs=1

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2