香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新 TIMEX watch [打印本頁]

作者: 柔詠    時間: 2012-11-26 21:47
標題: 新 TIMEX watch
http://www.roadrunnersports.com/rrs/products/TMX217/?cc=BKRD

有無師兄見過?
作者: tyh2100    時間: 2012-11-27 00:01
隻錶好型~~US99==$800??
作者: ys_tong    時間: 2012-11-27 20:40
好似好平宜 !
作者: stunyap    時間: 2012-11-27 23:04
TIMEX的GPS錶仲好,GLOBAL TRAINER平,功能多,又可以用ANT+的SENSOR
作者: 柔詠    時間: 2012-11-28 07:03
原帖由 stunyap 於 2012-11-27 23:04 發表 TIMEX的GPS錶仲好,GLOBAL TRAINER平,功能多,又可以用ANT+的SENSOR

師兄, 大約幾銀行貨?
size 大嗎? 小弟有萋隻garmin 310 , 想買多叟隻記跑步錶,朂最好外型方面可以日常出街帶埋, 睇到年月曰時分秒, 但garmin 310
作者: 柔詠    時間: 2012-11-28 07:07
Garmin 310外型不合出街
作者: tank1438    時間: 2012-11-28 10:36
標題: 回復 5# 的帖子
TIMEX的GPS錶GLOBAL TRAINER,行貨正價約$2000元,最平見過$17xx,水貨或上網訂約$1300,錶型唔錯絕對出得街,只係大些少!
不過我用了個零月,隻錶gps收得麻麻地,有時要好耐先攞到signal,不過計性價比都可以接受既,仲包心跳帶添..!!

登錄/註冊後可看大圖

作者: 柔詠    時間: 2012-11-29 08:30
請問這隻Timex 有program 合衝圈嗎?
作者: tank1438    時間: 2012-11-29 09:40
標題: 回復 8# 的帖子
見佢有timer for interval的,不過我少衝圈無用過,而我like佢可以自己configure個介面同唔同program,好好用..!
不過個gps真係麻麻地,如對gps準確度介意的買就要認真諗諗..!!
作者: bigironman17    時間: 2012-11-29 11:23
我都有隻global trainer, 其實gps 都唔係噤差, 平均1:30  定到位. 但最緊要企定定, 定左位先得, 之後lost signal 都好快search 到, lost signal 個部份又會計番出尼, 隻錶其實一d 都唔差, 咩都可以set. 衰超大隻.  但個web support   peaks training 就咩都要$, 我只用基本野.  行貨, 我買 23xx .  amazon 平, 但唔ship 過來hk.  
有咩方法呢c 兄.
作者: bigironman17    時間: 2012-11-29 11:35
還有一樣野, 隻錶好durable.  用左9個月, 我遊水, 打波, 跑步都帶, 有次在運動場看台跌隻錶去跑道, 一米左右高, 都無事.  我好滿意, (可能我未用過其他)  最唔好就係個WEB SUPPORT,  C 兄, 有沒有其他WEB 可用E隻錶既DATA?
作者: tank1438    時間: 2012-11-29 11:43
標題: 回復 10# 的帖子
我試過十五分鐘都定唔到,要reset幾次先得,如天氣唔好會差d添,正常就2分鐘內都攞到既..!!

去google search 吓,香港有間水貨賣$1380的,或者你托美國的朋友買左寄俾你囉..!!
而在黃金地面果間錶鋪見過佢地賣$17xx的
作者: tank1438    時間: 2012-11-29 11:45
標題: 回復 11# 的帖子
我都係貪佢50m防水..聽聞可以用edomondo黎睇data,但我未試過..!!
作者: bigironman17    時間: 2012-11-29 12:11
THX C 兄,   TRY TRY edomondo 先, 我就係在SSP 買, 不過9個月前了
作者: pandaman    時間: 2012-11-29 12:15
其實新呢隻 250 lap 既 timex 都好好, 可惜ship 香港幾貴, 唔係都會買一隻戴下
作者: 柔詠    時間: 2012-11-29 20:36
今日見到隻250lap , 深水埗$1480 (有折)
150 lap , $1280 (有折)
作者: stunyap    時間: 2012-11-29 22:09
原帖由 bigironman17 於 2012-11-29 11:35 發表
還有一樣野, 隻錶好durable.  用左9個月, 我遊水, 打波, 跑步都帶, 有次在運動場看台跌隻錶去跑道, 一米左右高, 都無事.  我好滿意, (可能我未用過其他)  最唔好就係個WEB SUPPORT,  C 兄, 有沒有其他WEB 可用E隻錶既 ...

output出來的DATA可以轉DATA FORMAT,基本上所以programme都support
作者: stunyap    時間: 2012-11-29 22:16
我都是買1300左右,ebay

gps開始是慢一點,第一次set要空曠地方,由佢放低1,2分鐘
之後再packup signal就好快,一出返有gps的地方就立即有signal

我有用garmin的foot pot配global trainer,所以計距離同速度都冇問題,仲有得睇步速
佢都有program計沖圈,基本上功能好齊,唔是入門級
作者: tank1438    時間: 2012-11-29 23:39
我就忍受不到個Gps ,訂緊個footpod 希望好用d,隻錶功能就真係好又多,不過我都未識用晒,同理上面兩位Ching 隻錶電量做到manual 所寫的15小時@full  gps 嗎?
與及轉data  format 要點做?   .........謝!
作者: stunyap    時間: 2012-11-30 00:25
標題: 回復 19# 的帖子
全開footpot+hrm+gps試過可以over10hr,可能要追gps會燒電
佢用310的第3代gps,第一次追gps定位是差d,市區第一次定就奇差,我試過在tst/mk行路的gps都可以舞龍,我諗在渣馬用要在九公定左位先
不過在空曠冇高樓的地方第一次定位就好快

轉format我就用sportracks,將pwx轉gpx,咁就好多software都用到,google earth都得
作者: Thales    時間: 2012-11-30 00:48
原帖由 tank1438 於 2012-11-29 09:40 發表
見佢有timer for interval的,不過我少衝圈無用過,而我like佢可以自己configure個介面同唔同program,好好用..!
不過個gps真係麻麻地,如對gps準確度介意的買就要認真諗諗..!!

好唔準?
作者: tank1438    時間: 2012-11-30 08:21
標題: 回復 21# 的帖子
一有高樓或山邊就唔準@@"
作者: bigironman17    時間: 2012-11-30 11:53
其實interval 我唔識用, 我通常用recovery time only.
可能香港唔興timex   我見好多人都只會買polar & garmin.    e 隻global trainer 又做到大一大, 好多人卻步
作者: bigironman17    時間: 2012-11-30 11:56
我都想買個foot pod 用下, 平平地, c 兄有沒好介紹?
作者: stunyap    時間: 2012-12-5 17:14
我見gaga的micoach boxset做緊半價,唔計個micoach, $600就有條ant+ premium hrm同footpod已經幾吸引
作者: ctm1149    時間: 2012-12-7 14:08
師兄可以PM邊間GIGA有micoach boxset?唔該

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2