香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新手報到.. [打印本頁]

作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 10:56
標題: 新手報到..
大家好...: )
之前參加過3次渣打10km..
今年想試下玩半馬...
唔知有冇人可以教下怎樣練習才好呢?..
作者: Gills    時間: 2008-9-19 11:00
標題: 回復 1# 的帖子
曲奇97 C兄/C姐, 目標係完成定做好成績?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-19 11:09
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:11
我又唔想一步登天,想完成賽事為主~
不過唔識用氣囉...
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:12
跑全馬,感覺好鬼難....哈~~
作者: nc    時間: 2008-9-19 11:17
曲奇 ching/ctse, 平時跑開邊樹多????  歡迎歡迎
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:23
哈,我這些新手...
點係師兄師姐,只係初出茅廬的小師妹...
在南區o個邊跑得較多...
都係最近才跑番...
作者: kenneth    時間: 2008-9-19 11:25
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:27
而家只係初初起步的階段,緩跑半個鐘...
未計公里..
其實現階段應該係keep公里跑定係keep時間跑呀?..
作者: Gills    時間: 2008-9-19 11:30
原帖由 cookie97 於 19-9-2008 11:11 發表
我又唔想一步登天,想完成賽事為主~
不過唔識用氣囉...

曲奇C妹, 想完成賽事為主, 速度唔係太重要, 要練耐力, 操LSD最好.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:31
操LSD?
LSD係乜冬冬...
作者: 711MF    時間: 2008-9-19 11:31
作者: kenneth    時間: 2008-9-19 11:31
作者: 龜速行    時間: 2008-9-19 11:35
標題: 回復 7# 的帖子
welcome welcome

cookie97   c tse

多多指教ar

小弟跑開西環到數碼港 \ 南區

c tse 你跑南區哪裡多啲?
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:35
原帖由 711MF 於 2008-9-19 11:31 發表

歡迎cookie97 師姐...
你點會唔係師姐,渣打都跑3次啦...
南區...即香港仔.......我長大的地方

跑了3年渣打,都冇乜練過去跑,今年想認真d...哈~
除跑渣打外,都冇試過其他比賽,唔可以話係師姐啦...
作者: Gills    時間: 2008-9-19 11:36
原帖由 cookie97 於 19-9-2008 11:31 發表
操LSD?
LSD係乜冬冬...

以長距離慢速跑, 不以速度為主, 以長時間及長路程操練耐力.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:37
原帖由 kenneth 於 2008-9-19 11:31 發表

其實時間不是太多,現在閣下先要保持距離十公里左右,之後再 KEEP 時間,小弟不知 CTSE 的時間做開多少,如10公里,做到一小時左右,可以開始上15公里慢跑,這個距離跑到兩三次後可以再上20公里,再追時間。

多謝提點...
我會加番我練跑時公里...
10公里跑1小時,其實這個速度合唔合格?..
我之前跑開都是大概這個速度~~
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:38
原帖由 龜速行 於 2008-9-19 11:35 發表
welcome welcome

cookie97   c tse

多多指教ar

小弟跑開西環到數碼港 \ 南區

c tse 你跑南區哪裡多啲?

之前會跑運動場...
不過跑得多都覺得悶...
而家會改跑海傍..
域多利道都會去下~~
作者: kenneth    時間: 2008-9-19 11:40
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:41
原帖由 Gills 於 2008-9-19 11:36 發表

以長距離慢速跑, 不以速度為主, 以長時間及長路程操練耐力.

哦..
即係唔好停,keep住黎跑...
想問多少少野..
跑o個陣係唔係要練好呼吸的節拍架?...
作者: nc    時間: 2008-9-19 11:42
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 11:35 發表

跑了3年渣打,都冇乜練過去跑,今年想認真d...哈~
除跑渣打外,都冇試過其他比賽,唔可以話係師姐啦...

曲奇ctse, e到唔係ctse就係ching架喇, 算把啦
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:43
原帖由 kenneth 於 2008-9-19 11:40 發表

如是,閣下跑得都算快的﹗半馬應對閣下問題不大﹗

等我依照你的方法試下先得....
不過都驚自己應付不了..
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:44
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 11:42 發表

曲奇ctse, e到唔係ctse就係ching架喇, 算把啦

哈..
咁我應該稱呼閣下為ctse 定ching呀?...
作者: kenneth    時間: 2008-9-19 11:45
作者: 龜速行    時間: 2008-9-19 11:48
ic ic

跑街真的冇咁悶

add oil c tse

作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:49
原帖由 kenneth 於 2008-9-19 11:45 發表

要練的﹗最少可以減少橫格膜抽筋的情況出現。而小弟的呼吸方法是"深呼淺吸",一長慢呼,兩吓吸,用咗幾個月,效果不錯的。

多謝提點..
我要好好練習呼吸的技巧...
唔係的話..
跑跑下痛死在跑道上~
作者: Gills    時間: 2008-9-19 11:49
如果有興趣去沙田玩番轉, 10月4日長跑網米拿大夫會指教吓, 睇吓時間是否許可.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1796&extra=page%3D1
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:50
原帖由 龜速行 於 2008-9-19 11:48 發表
ic ic

跑街真的冇咁悶

add oil c tse

多謝~
你都係呀...
真係佩服你..
由西環跑去數碼港其實都幾遠..
而且都幾多上斜落斜喎~~
作者: nc    時間: 2008-9-19 11:51
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 11:44 發表

哈..
咁我應該稱呼閣下為ctse 定ching呀?...

都係一句啫, 是但啦

南區是兒時讀書地方, 留下了不少汗毛呢
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:51
原帖由 Gills 於 2008-9-19 11:49 發表
如果有興趣去沙田玩番轉, 10月4日長跑網米拿大夫會指教吓, 睇吓時間是否許可.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1796&extra=page%3D1

唉..
咁o岩o個日就係有野要做..
未能出席...
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 11:53
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 11:51 發表

都係一句啫, 是但啦

南區是兒時讀書地方, 留下了不少汗毛呢

我是住在南區,讀在南區..
咁耐都未離開過~~
作者: nc    時間: 2008-9-19 12:02
小妹都係練緊半馬, 以前 (n年前) 都有玩過吓10k, 但超慢, 幾次10k都要1小時多, 都是跑番步1年, 近幾個月可算是全情投入跑步, 現在目標希望1小時內完成10k已可喜可賀

除了會報渣打半馬外, 也報了30/11的半馬, ctse大家努力加油呀
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:07
30/11 有半馬跑呀?..
2.5個月練得切?
作者: nc    時間: 2008-9-19 12:13
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 12:07 發表
30/11 有半馬跑呀?..
2.5個月練得切?

30/11 有10k 及半馬

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1726&extra=page%3D1
作者: 力    時間: 2008-9-19 12:13
Hi Cookie,
Welcome to longrun.hk! Your name is Cookie but look like Elmo
作者: 龜速行    時間: 2008-9-19 12:28
標題: 回復 28# 的帖子
C tse 太過獎!!

域多利道都 ok ar

上斜落斜嘅角度都可接受
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:29
原帖由 Alex 於 2008-9-19 12:13 發表
Hi Cookie,
Welcome to longrun.hk! Your name is Cookie but look like Elmo

哈..
因為我鍾意elmo嘛...
所以咪用elmo as my pic~
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:30
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 12:13 發表

30/11 有10k 及半馬

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1726&extra=page%3D1

多謝分享~
等我睇下比賽詳程先~~
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-19 12:30
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 10:56 發表
大家好...: )
之前參加過3次渣打10km..
今年想試下玩半馬...
唔知有冇人可以教下怎樣練習才好呢?..

歡迎 ctse ,

其實可以上吓 course like :

http://sites.google.com/site/universerunningclub/training

第一屆馬拉松訓練班

課程目標:本訓練班是針對2009年2月8日舉行之香港馬拉松(全程或半程)而舉辦。通過約十一星期之系統性、集體性訓練,學員可以理解如何去訓練並準備一個馬拉松,如何知道自己的合理目標時間、配速等等。

報名資格:任何人年滿16嵗,身體適合長跑訓練(請咨詢醫生)皆可參加。

參加者須對跑步有興趣,對自己有要求和目標。

參加者另須自行報名參加香港馬拉松。

教練:
本會教練為田總一級註冊教練或擁有運動科學碩士資格。所有教練均有豐富馬拉松實戰經驗。
課程由總教練馮華添先生編排。

日期:
2008年11月25日至2009年2月5日 (逢星期二、四,公眾假期除外)

Nov (25,27), Dec (2,4,9,11,16,18,23,30), Jan (6,8,13,15,20,22,27,29), Feb (5)

時間:
晚上7時30分至9時15分 (7時15分集合)

地點:
香港仔運動塲(黄竹坑道108號,香港仔隧道出口附近)

訓練費用:
非會員HK$700

學生非會員(包括全職專上院校學生) HK$500

宇宙長跑會會員HK$550

學生會員 HK$400

名額:
60人
截止報名11月14日或額滿即止
結業証書:
學員出席率達七成者將獲本會簽發結業証書。
惡劣天氣:
課堂前两小時若懸掛八號風球或黑色暴雨訊號,課堂將會取消。

報名辦法:
1.        填妥表格,請連同劃綫支票(抬頭人為”宇宙長跑會有限公司 The Universe Running Club Company Limited”)及個人相片寄回: The Universe Running Club, 12/F, Asian House, No.1, Hennessy Road, Wanchai, HK.
(
信封面請註明第一屆馬拉松訓練班”)
2.        學生請附上學生証副本。
3.        逾期報名或已超越名額恕不接受,報名者將收到電郵通知。報名表及支票會被銷毀而不另行發還。

備註:

1.       根據測試結果,學員會被分配到不同組別(高級、中級或初級)參與訓練。
2.       可同時申請成為會員,年費$100,學生半費。

查詢:
[email protected]

課程-3381
跑步運動訓練課程(長途及越野跑)
    本課程由本中心與城東體育會合辦。跑步運動,可以提
高心肺功能、強身健體及促進新陳代謝、纖體健美。
    本課程專為對跑步運動有興趣及想提高體適能健體的人
士而設。內容包括體適能評估、跑步運動認識及裝備、正確
跑步運動姿勢、跑步運動技術改良、上下坡跑步方法、越野
跑步的技術、長途跑步運動的訓練方法、體能訓練及比賽前
準備方法。本課程由專業田徑教練任教。
註:1. 各學員上課時請穿著運動服裝及運動鞋。
    2. 請於每次上課前在城東體育會集合處集合。
    3. 參加者請參閱封底內頁外展課程位置圖。
  上課地點:跑馬地--跑馬地運動場(小食亭集合)
                   (上課位置圖71)
            九龍仔--九龍仔公園(九龍仔泳池側集合)
                   (上課位置圖37)
  課    程:全期10課,每課1小時30分
  費    用:全期300元

課程編號          開課日期           上課時間
HR93381  (跑馬地) 11月3日逢星期一    晚上7:30-9:00
KR93381A (九龍仔) 11月5日逢星期三    晚上7:30-9:00
KR93381B (九龍仔) 11月8日逢星期六    下午4:00-5:30

作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:31
原帖由 龜速行 於 2008-9-19 12:28 發表
C tse 太過獎!!

域多利道都 ok ar

上斜落斜嘅角度都可接受

我係指數碼港上番去華富o個條長斜路....
一條好長的斜路...

作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:36
原帖由 慢子 Wilson 於 2008-9-19 12:30 發表

歡迎 ctse ,

其實可以上吓 course like :

http://sites.google.com/site/universerunningclub/training

第一屆馬拉松訓練班

課程目標:本訓練班是針對2009年2月8日舉行之香港馬拉 ...

多謝你的課程提供...
咁ching你之前有冇參加類似的course?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-19 12:40
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 12:36 發表

多謝你的課程提供...
咁ching你之前有冇參加類似的course?

沒有錢上...............
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 12:42
原帖由 慢子 Wilson 於 2008-9-19 12:40 發表

沒有錢上...............

咁你都係自行練習居多呀?..
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-19 12:45
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 12:42 發表

咁你都係自行練習居多呀?..

大多數是!
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 13:17
我都係要諗一諗報唔報名join course先..
因為d時間咁早開始,我驚趕唔切去~~
作者: nc    時間: 2008-9-19 13:43
join course 真係幾好, 跑步好似很簡單, 但其實要跑姿正確, 真係很深奧, 有排練.  跑步都有不同的pacing, 有 10d, 半馬, 全馬等等. 之前warm up, cool down 動作, 起跑之前的大動作, 例如: 跨步等, 真係很多野學.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 13:48
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 13:43 發表
join course 真係幾好, 跑步好似很簡單, 但其實要跑姿正確, 真係很深奧, 有排練.  跑步都有不同的pacing, 有 10d, 半馬, 全馬等等. 之前warm up, cool down 動作, 起跑之前的大動作, 例如: 跨步等, 真係很多野學.

這一層我都知...
你之前跟過哪個會學呀?~~
作者: nc    時間: 2008-9-19 13:50
標題: 回復 47# 的帖子
係post 39# 第二個 - 是工聯會辦的.
作者: 龜速行    時間: 2008-9-19 14:12
標題: 回復 40# 的帖子
no la

作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 14:20
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 13:50 發表
係post 39# 第二個 - 是工聯會辦的.

工聯會都教得okay呀?
我有諗過跟出面跑會的教練學..
不過我都知價錢相差很遠...
作者: kenneth    時間: 2008-9-19 14:24
作者: nc    時間: 2008-9-19 14:41
原帖由 cookie97 於 2008-9-19 14:20 發表

工聯會都教得okay呀?
我有諗過跟出面跑會的教練學..
不過我都知價錢相差很遠...

工聯會那位謝sir教得唔錯, 很有心機教. 如果有時間, cookie 可考慮報多一個跑會的班, 相得益彰
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 14:52
原帖由 obaanc 於 2008-9-19 14:41 發表

工聯會那位謝sir教得唔錯, 很有心機教. 如果有時間, cookie 可考慮報多一個跑會的班, 相得益彰

好呀..
等我今日晚d去睇下工聯會o個班有冇位先..
至於跑會的班就要去搵下~~
作者: redred    時間: 2008-9-19 16:57
cookie ctse 歡迎曬
努力,加油,祝逹到目標
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-19 17:03
歡迎cookie師姊,

Elmo經常走來走去問自己:"Am I there?"
希望師姊不會迷失於跑道上.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-19 21:12
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-19 17:03 發表
歡迎cookie師姊,

Elmo經常走來走去問自己:"Am I there?"
希望師姊不會迷失於跑道上.

哈哈..
除非唔識睇路標,否則好難迷失於跑道上啦~~
作者: vhtober    時間: 2008-9-20 00:15
welcome ar~cookie ctse~~~我都係新手一名..比起你, 我只是參加過一次渣打咋~~~我都想上下course ar~~我仲以為只有watson 會搞d course, 原來坊間都有好多choice wor~~
作者: vhtober    時間: 2008-9-20 13:26
O~MY GOD~~~~宇宙長跑會...要去香港仔上堂........我在東涌返工...實去唔到la~~~
作者: 曲奇    時間: 2008-9-20 21:02
原帖由 vhtober 於 2008-9-20 13:26 發表
O~MY GOD~~~~宇宙長跑會...要去香港仔上堂........我在東涌返工...實去唔到la~~~

我諗九龍定新界區都有好多跑會攪course架...
唔駛擔心~~
作者: Gills    時間: 2008-9-20 21:27
原帖由 vhtober 於 20-9-2008 13:26 發表

vhtober C姐係東涌返工? 即係唔係赤立角? 有冇係東涌跑開, 小妹經常跑東涌及赤立角嫁.
作者: blurmax    時間: 2008-9-20 22:06
宇宙長跑會...要去香港仔上堂........我在東涌返工...實去唔到la~~~

Despite I work in North Point, it's still too remote to me
作者: vhtober    時間: 2008-9-20 23:31
原帖由 Gills 於 2008-9-20 21:27 發表

vhtober C姐係東涌返工? 即係唔係赤立角? 有冇係東涌跑開, 小妹經常跑東涌及赤立角嫁.

Wa~亞嬌ctse~~~你是在東涌工作 or live ar?~~我在airport工作丫, 但我無在東涌跑過wor..我都是在家附近跑.因為跑完可以白白丫嘛~~坐車時成日都見有人在跑..可能我見過你跑wor
作者: vhtober    時間: 2008-9-20 23:33
原帖由 blurmax 於 2008-9-20 22:06 發表

Despite I work in North Point, it's still too remote to me

blurmax~北角去又唔太遠丫..不過放工時間~銅鑼灣已經塞..我之前在中環工作, 我同事6:30走.返到香港仔成9:00丫..因為果日有馬跑wor~
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-20 23:36
原帖由 vhtober 於 2008-9-20 23:31 發表

Wa~亞嬌ctse~~~你是在東涌工作 or live ar?~~我在airport工作丫, 但我無在東涌跑過wor..我都是在家附近跑.因為跑完可以白白丫嘛~~坐車時成日都見有人在跑..可能我見過你跑wor

阿橋士係長跑網紅人,係師兄啊!
作者: 曲奇    時間: 2008-9-21 00:10
原帖由 vhtober 於 2008-9-20 23:33 發表

blurmax~北角去又唔太遠丫..不過放工時間~銅鑼灣已經塞..我之前在中環工作, 我同事6:30走.返到香港仔成9:00丫..因為果日有馬跑wor~

應該係間唔中先咁塞啫..
平時放工時間,由維園踏巴士往香港仔都唔駛45分鐘~~
作者: 曲奇    時間: 2008-9-21 00:10
原帖由 blurmax 於 2008-9-20 22:06 發表

北角去香港仔都唔係好遠嘛...
作者: vhtober    時間: 2008-9-21 00:17
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-20 23:36 發表

O~原來係ching~~~sorry 先...張photo+個名...令人有太多暇想 la~~~
作者: nc    時間: 2008-9-21 00:22
原帖由 vhtober 於 2008-9-21 00:17 發表

O~原來係ching~~~sorry 先...張photo+個名...令人有太多暇想 la~~~

身份錯亂症, e到有幾位網友間中都有這問題出現, 遲d ctse便會習慣架喇
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-21 01:00
原帖由 obaanc 於 2008-9-21 00:22 發表

身份錯亂症, e到有幾位網友間中都有這問題出現, 遲d ctse便會習慣架喇

身份錯亂症!
長跑網會員繼中毒日深後,
師兄又中招"身份錯亂症".
作者: Gills    時間: 2008-9-21 09:10
原帖由 obaanc 於 21-9-2008 00:22 發表

咪係nc兄羅...習慣哂啦.
作者: Gills    時間: 2008-9-21 09:18
原帖由 vhtober 於 20-9-2008 23:31 發表

係airport丫, T1定T2呀, 果處無涼沖咩? 因為公司有Club House及運動場, 當然有浴室, 所以平日咪係公司果頭跑, 東涌, 赤立角, 維修區, 沙螺灣都玩過, 幾好玩嫁...遲D涼D會係東涌上昂坪去大佛玩, 諗起都開心.
作者: Gills    時間: 2008-9-21 09:28
原帖由 叮叮噹 於 20-9-2008 23:36 發表

講紅咩唔及紅紅姐,
講人氣唔及瘋狂兄,
講熱心唔及Kenneth兄,
講活躍唔及nc兄,
講鬼材唔及OnOn兄,
講文筆唔及CK兄,
講遠見唔及慢子兄,
我都係無野好講啦...
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-21 09:49
原帖由 Gills 於 2008-9-21 09:28 發表

講紅咩唔及紅紅姐,
講人氣唔及瘋狂兄,
講活躍唔及nc兄,
講鬼材唔及OnOn兄,
講文筆唔及CK兄,
講遠見唔及慢子兄,
我都係無野好講啦...

嘻嘻!阿嬌士的人緣無人能及也!

作者: nc    時間: 2008-9-21 09:59
原帖由 Gills 於 2008-9-21 09:28 發表

講紅咩唔及紅紅姐,
講人氣唔及瘋狂兄,
講活躍唔及nc兄,
講鬼材唔及OnOn兄,
講文筆唔及CK兄,
講遠見唔及慢子兄,
我都係無野好講啦...

講粉絲, 嬌兄男女粉絲一攞攞
作者: Gills    時間: 2008-9-21 10:11
原帖由 obaanc 於 21-9-2008 09:59 發表

講粉絲, 嬌兄男女粉絲一攞攞

唔係瓜...唔通同太濫...跑有關, 要好檢討吓啦...不過做人家父從小有句格言, 就係: 做人如面鏡, 你對人好, 人對你好, 不過人老左, 發現只要你對人好, 唔駛理"人地係咪對你好", 要識得接受, 要懂得珍惜.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-21 10:17
原帖由 obaanc 於 2008-9-21 00:22 發表

真係要慢慢認清哪位係ching定ctse先得.... 哈~~
作者: nc    時間: 2008-9-21 10:53
cookie ctse, 妳快d參加我們的約跑便會知道了
作者: 曲奇    時間: 2008-9-21 13:04
好呀..
時間啱的話一定join~~
作者: kenneth    時間: 2008-9-22 11:27
作者: Gills    時間: 2008-9-22 12:08
原帖由 kenneth 於 22-9-2008 11:27 發表

驕士兄,其實小弟是閣下的粉絲來的。

吓....Kenneth兄...幸什...係邊方面先....跑步定我的故事先.
作者: kenneth    時間: 2008-9-22 12:12
作者: pwong5618    時間: 2008-9-22 12:22
Cookie97 Cmui,

歡迎!歡迎!

妳 Cookies 97年出道,好像 亞嬌同佢partner 亞沙妹 都係同年出送道,長跑網未有亞沙妹,唔係就同亞嬌可以復合啦!
作者: 曲奇    時間: 2008-9-22 13:59
原帖由 pwong5618 於 2008-9-22 12:22 發表
Cookie97 Cmui,

歡迎!歡迎!

妳 Cookies 97年出道,好像 亞嬌同佢partner 亞沙妹 都係同年出送道,長跑網未有亞沙妹,唔係就同亞嬌可以復合啦!

哈..97只是我的代號..
我唔係97年出道...
我都冇跑咁多年啦..
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-22 18:38
原帖由 Gills 於 2008-9-22 12:08 發表

吓....Kenneth兄...幸什...係邊方面先....跑步定我的故事先.

重提你的故事!擔登仔排隊等你開場的龍已經去到尖沙咀了!
阿嬌士的故事,何時開影呀?
作者: lvrunner    時間: 2008-9-22 22:48
Hi there! Cookie tse ~

Welcome to longrun.hk!

Please come in more often to "blow water'.  Enjoy!
作者: 曲奇    時間: 2008-9-23 11:21
呵,一定會...
這裡的ching & ctse都好nice呀..
作者: kenneth    時間: 2008-9-23 13:58
作者: Gills    時間: 2008-9-23 14:26
原帖由 叮叮噹 於 22-9-2008 18:38 發表

重提你的故事!擔登仔排隊等你開場的龍已經去到尖沙咀了!
阿嬌士的故事,何時開影呀?

叮噹姐, 唔好褸吓, 小妹的故事, 因為管理委員會要增加長跑網年刊下載量, 決定先轉載於年刊內, 待日再貼上小妹的故事裡. 謝謝...仲有好多集陸續有來.
作者: kenneth    時間: 2008-9-23 15:03
作者: Gills    時間: 2008-9-23 15:05
原帖由 kenneth 於 23-9-2008 15:03 發表

大佬﹗小弟好難出咁多期特刊,連載閣下的故事﹗

Kenneth Big brother, 咪放番係我的故事度羅....
作者: kenneth    時間: 2008-9-23 15:08

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2