香港長跑網 - 長跑長友

標題: 馬鞍山新手報到, 多多指教 [打印本頁]

作者: kokyan_lam    時間: 2012-12-14 01:26
標題: 馬鞍山新手報到, 多多指教
大家好, 我係Alex, 馬鞍山區, 新手, 跑齡8個月
平日每weekend跑馬鞍山海濱

跑步目的: 煅鍊自己, 挑戰自我, 及想為鼓勵家人, 朋友及下屬而樹立一個好榜樣

跑步緣起: 畢業後幾年來都不甚運動的我, 有一日回想身邊不少朋友都跑渣打, 覺得好有意義, 自己都應該可以, 心血來潮走去買左第一對跑鞋, 跑了第一次之後立即愛上跑步

比賽經驗: unicef 2012, 10k 56:08

多多指教!
作者: kin8333    時間: 2012-12-14 08:42
http://202.123.213.5/forum/viewt ... &extra=page%3D1
C兄:有時間就來一齊練跑啦
作者: kokyan_lam    時間: 2012-12-14 12:54
標題: 回復 2# 的帖子
極有興趣, 可惜我weekend在內地工作...thanks kin8333 ching^^
作者: mill    時間: 2012-12-14 16:56
原帖由 kokyan_lam 於 2012-12-14 01:26 發表
大家好, 我係Alex, 馬鞍山區, 新手, 跑齡8個月
平日每weekend跑馬鞍山海濱

跑步目的: 煅鍊自己, 挑戰自我, 及想為鼓勵家人, 朋友及下屬而樹立一個好榜樣

跑步緣起: 畢業後幾年來都不甚運動的我, 有一日 ...

Welcome呀Alex,
有機會可join我們跑網的約跑活動啊!
你仲有無報其他比賽呢?
你10k第一次跑56min都不錯了, 大家一齊加油!
作者: kokyan_lam    時間: 2012-12-14 20:14
標題: 回復 4# 的帖子
mill ctse 多謝你既鼓勵, 爬文睇到原來你地個個都咁勤力, 個個星期都兩三課, 我諗如果要做好d成績我都要更努力d~~~^^

我報左渣打10k一組, 不過呢段時間想攝多兩個10k吸收多d經驗

尋晚响呢度睇到1月份有個獅子會科學園10k交左form, 不過睇清楚d原來係香港半島獅子會, 怪怪地
作者: Mimi    時間: 2012-12-21 14:08
我都係跑沙田馬鞍山。慢人一名。跑齡10個月,不過9月先開始喺街跑。
各位師兄師姐多多指教!
作者: JonesCheung    時間: 2012-12-21 19:33
HELLO~ALEX
我是大圍的跑友, 有時跑長課也會跑入馬鞍山, 以後多多指教

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2