香港長跑網 - 長跑長友

標題: 酷熱天氣 [打印本頁]

作者: 龜速行    時間: 2008-9-22 16:31
標題: 酷熱天氣
c hing & c tse 們 
今日天氣酷熱 

沙田有 35.8C 

上水有 36.9C

跑步時記得保保水 

小心小心

作者: 力    時間: 2008-9-22 16:38
標題: 回復 1# 的帖子
上水36.9C
作者: kenneth    時間: 2008-9-22 16:40
作者: ChARsoN    時間: 2008-9-22 18:23
過咗中秋節仲咁熱.....
睇來就快又打風了....
作者: nc    時間: 2008-9-22 18:31
原帖由 ChARsoN 於 2008-9-22 18:23 發表
過咗中秋節仲咁熱.....
睇來就快又打風了....

已一號波了
作者: CRE    時間: 2008-9-22 21:00
又熱又焗空氣又污濁
都係跑少轉穩陣
作者: vhtober    時間: 2008-9-22 23:10
原帖由 CRE 於 2008-9-22 21:00 發表
又熱又焗空氣又污濁
都係跑少轉穩陣

係丫...好焗丫......所以唔去跑.去左swimming la~~~舒服 涼快!
作者: Gills    時間: 2008-9-22 23:14
原帖由 vhtober 於 22-9-2008 23:10 發表

係丫...好焗丫......所以唔去跑.去左swimming la~~~舒服 涼快!

心諗黎緊幾日落大雨, 可能冇得跑, 所以中午進行了地獄式Recover Run, 都唔可以叫Run, Jog吓算數, 36度, 天上白煙差點連平日看見既東涌碼頭差點看不見, 全完無風, 好似係真空焗爐練跑一樣, 原先計劃跑6k, 結果跑左3k就放棄, 跑完簡直想疾息.
作者: 龜速行    時間: 2008-9-22 23:16
剛剛龜速走完數K

真的又熱又焗空氣又污濁

很倦很倦很倦

作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-22 23:22
真係好熱!
為補償昨天沒有跑,今晚親個風未打到來,
跑返一轉8km,天氣好焗 ,超辛苦.
作者: vhtober    時間: 2008-9-22 23:32
原帖由 Gills 於 2008-9-22 23:14 發表

心諗黎緊幾日落大雨, 可能冇得跑, 所以中午進行了地獄式Recover Run, 都唔可以叫Run, Jog吓算數, 36度, 天上白煙差點連平日看見既東涌碼頭差點看不見, 全完無風, 好似係真空焗爐練跑一樣, 原先計劃跑6k, 結 ...

丫嬌ching~我在cx city 返工ka~~~放工在等車..我d汗都係咁流..你仲跑丫...真係要保重保重丫
作者: 曲奇    時間: 2008-9-22 23:47
我都有落街跑一陣,在海傍跑都冇風o既,好鬼焗...
作者: vhtober    時間: 2008-9-22 23:51
明天好似會掛3號~不過又無講大唔大機會上8號
作者: daniel0415    時間: 2008-9-23 10:16
經過了週日的長課,原本諗住昨晚放工慢jog松吓筋算數。但見到天氣極度焗熱,心思思想挑戰自己,結果仍按平時的速度跑了10K。哇!真惡頂,返到屋企休息了好耐都覺得心口有些悶,下次都係要小心啲。 九月尾啦,天氣仲係咁...HOT HOT.....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-23 10:50
而家已經 3 號波,今日仲帶咗衫諗住放工走返轉,如果到落兩唔知跑唔跑好。[attach]2161[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-23 10:51
作者: Gills    時間: 2008-9-23 11:36
原帖由 大圍新跑手 於 23-9-2008 10:50 發表
而家已經 3 號波,今日仲帶咗衫諗住放工走返轉,如果到落兩唔知跑唔跑好。2161

唔係咁大雨照跑, 我都帶咗衫返工, 而家出面都落緊雨, 一陣照跑可也.
作者: 曲奇    時間: 2008-9-23 11:41
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-23 10:51 發表
昨晚三點幾半夜起身, 見到既溫度係三十二度!

近排真係熱到人都顛...
作者: 龜速行    時間: 2008-9-23 11:45
標題: 回復 17# 的帖子
亞嬌 c hing

話時話個"黑格比"跑得很快

天氣可能忽然變壞

小心小心
作者: pwong5618    時間: 2008-9-23 12:51
標題: 回復 17# 的帖子
嬌兄:

我經常在屯門碼頭區跑步時,望向東涌時經常下雨,但很少會吹向屯門,當時都不知幾慶幸,無比雨淋到。
但今日望極都無雨,反而想東涌那些雨早些飄過來,真是世事無絕對!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-23 14:12
原帖由 Gills 於 2008-9-23 11:36 發表

唔係咁大雨照跑, 我都帶咗衫返工, 而家出面都落緊雨, 一陣照跑可也.

咁激!打去運動場問吓八號波仲開唔開先。
作者: 曲奇    時間: 2008-9-23 14:16
原帖由 大圍新跑手 於 2008-9-23 14:12 發表

咁激!打去運動場問吓八號波仲開唔開先。

八號波運動場當然唔開啦~
作者: Gills    時間: 2008-9-23 14:18
原帖由 龜速行 於 23-9-2008 11:45 發表
亞嬌 c hing

話時話個"黑格比"跑得很快

天氣可能忽然變壞

小心小心

原帖由 pwong5618 於 23-9-2008 12:51 發表
嬌兄:

我經常在屯門碼頭區跑步時,望向東涌時經常下雨,但很少會吹向屯門,當時都不知幾慶幸,無比雨淋到。
但今日望極都無雨,反而想東涌那些雨早些飄過來,真是世事無絕對!

速行兄及pwong兄, 剛剛玩完回來, 風確實大了點, 但係好熱, 由如置身大型暖風機, 溫度沒有昨日般悶熱, 雨就只有一點點, 遠望屯門天氣仍非常光, 不過尼個快風可能有突如其來的轉變, 各位今晚想跑, 要睇天做跑人.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-23 14:24
原帖由 cookie97 於 2008-9-23 14:16 發表

八號波運動場當然唔開啦~

咁咪即係唔使跑,嬌士兄打風跑街幾危險吓,諗諗佢好wor,其實我都想試吓打風跑街既滋味。
P.S. 原來嬌士兄已經跑完返來。

作者: Gills    時間: 2008-9-23 14:30
標題: 回復 24# 的帖子
中午跑, 唯一缺點係太曬同熱之外, 不知幾自由自在, 至少冇人鵝你, 同埋有同事陪跑哦.
作者: nc    時間: 2008-9-23 14:31
原帖由 Gills 於 2008-9-23 14:18 發表

速行兄及pwong兄, 剛剛玩完回來, 風確實大了點, 但係好熱, 由如置身大型暖風機, 溫度沒有昨日般悶熱, 雨就只有一點點, 遠望屯門天氣仍非常光, 不過尼個快風可能有突如其來的轉變, 各位今晚想跑, 要睇天做跑人 ...

幸好嬌姐不是長髮, 否則被大風吹到一團糟
作者: Gills    時間: 2008-9-23 14:36
原帖由 obaanc 於 23-9-2008 14:31 發表

幸好嬌姐不是長髮, 否則被大風吹到一團糟

有幾位長髮同事跑時多數帶帽, 或者扮吓小甜甜, nc姐可以考慮吓.
作者: pwong5618    時間: 2008-9-23 15:15
原帖由 Gills 於 2008-9-23 14:36 發表

有幾位長髮同事跑時多數帶帽, 或者扮吓小甜甜, nc姐可以考慮吓.

哦!原來如此..........
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-23 17:54
原帖由 Gills 於 2008-9-23 14:30 發表
中午跑, 唯一缺點係太曬同熱之外, 不知幾自由自在, 至少冇人鵝你, 同埋有同事陪跑哦.

小妹以為阿嬌士是唯一一個傻佬烈日當空唔食lunch走去跑,
竟然有同事同你一齊傻,貴工司真好福利,返工時間可以去跑步.
作者: lvrunner    時間: 2008-9-24 04:51
香港仲咁熱, 又打風tim! 呢邊天氣漸涼了, 今朝起身只有15度, 而家升到30度.  很多運動公司已將winter running gears攞出嚟賣了.  Vegas其實只有兩季 ~ 夏天和冬天!

作者: CRE    時間: 2008-9-24 20:19
香港同Vegas都係得兩季
春天同秋天已經係不知不覺間消失了
作者: vhtober    時間: 2008-9-25 00:14
不過~~~好似又有個風來緊la wor~各位~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2