香港長跑網 - 長跑長友

標題: Oakley sunglasses [打印本頁]

作者: seamandiver    時間: 2013-1-22 11:31
標題: Oakley sunglasses
邊到買會平d,最好有埋近視佩 : )
唔該哂
作者: lewischan    時間: 2013-1-22 23:33
如果有團購就好了
作者: mtkdc    時間: 2013-1-23 08:35
絕對希望有Oakley Sunglasses 團購!  
作者: seamandiver    時間: 2013-1-23 11:13
為左跑馬,今星期決定出手
作者: apig    時間: 2013-1-23 17:03
我都想知!!!
作者: splint    時間: 2013-1-25 21:52
如果識人係做救生員的,佢地有幾間特約商買有折.
作者: seamandiver    時間: 2013-2-19 13:27
買左對黃色 Fast Jacket 戰全馬 希望可以跑快d啦
作者: ys_tong    時間: 2013-2-19 17:10
seamandiver 發表於 2013-2-19 13:27
買左對黃色 Fast Jacket 戰全馬  希望可以跑快d啦

我都考慮今年跑全馬是否戴太陽眼鏡,有人說跑全馬盡量不帶隨身物品。但是有幾段路是直接向東,請各師兄師提供寶貴經驗!
作者: Pepe    時間: 2013-2-19 18:53
看習慣罷,如果平時練習有帶就帶囉。可擋太陽、風、麈,的確有實際作用嘅。
作者: Horace    時間: 2013-2-19 20:46
seamandiver 發表於 2013-2-19 13:27
買左對黃色 Fast Jacket 戰全馬  希望可以跑快d啦

ching, 請問搵到地方買平嗎?
我問過連鎖眼鏡鋪一般都是9折? tks!
作者: 柔詠    時間: 2013-2-19 21:59
Oakley 錦多形號,又有不同色,,,,應該好難團購
作者: didierlee    時間: 2013-2-19 22:20

Oakley美加入手會平D,另外可考慮海外郵購,本地代理批發來價都好貴,一般眼鏡店有客先向向代理訂貨,原因都係來價貴,同埋官方亦限制住街鋪D價,除非相熟店舖或水貨,一般折扣唔多,不過oakleyD鏡做工真係好清,絕對值得擁有,另外意大利Rudy Project亦可考慮,價錢平D
作者: Fox    時間: 2013-2-20 01:57
我也在找Oakley有可加近視鏡的,但是暫時未找到.
作者: 宇治    時間: 2013-2-20 11:44
題外話,想請教大家oakley 太陽鏡應該用甚麼清潔? 香港代理介紹有支專門的清潔劑(好細支,約$180),除左呢支外,有冇其他方法?
作者: seamandiver    時間: 2013-2-20 12:30

冇特別平到,一般9折成交,都係嗰句:早買早享受
我自己架住佢練跑開心d架,因為「型」
重有一好處就係偷看女仔時人地唔知架
作者: didierlee    時間: 2013-2-20 16:07
宇治 發表於 2013-2-20 11:44
題外話,想請教大家oakley 太陽鏡應該用甚麼清潔? 香港代理介紹有支專門的清潔劑(好細支,約$180),除左呢 ...

不用花$,普通清水便可以沖走汗水污穢,同普通鏡片一樣處理保養,有多$不如配多對鏡更換好過。
作者: 宇治    時間: 2013-2-21 13:08
didierlee 發表於 2013-2-20 16:07
不用花$,普通清水便可以沖走汗水污穢,同普通鏡片一樣處理保養,有多$不如配多對鏡更換好過。 ...

Ooh I see. Many thanks!
作者: Calf    時間: 2013-2-22 00:43
知有幾間最平拎到7折...但...
作者: CYRCON    時間: 2013-2-24 08:16
其實佢地唔可以做得太平, 比D供應商知道會不給他們的
作者: CYRCON    時間: 2013-2-25 07:53
旺角駿視不錯
作者: 大口阿伯    時間: 2013-2-26 23:28
我都喺駿視買,很多款,不錯!
作者: 柔詠    時間: 2013-2-27 23:44
大口阿伯 發表於 2013-2-26 23:28
我都喺駿視買,很多款,不錯!

請問駿視地址,pls !
Thx !
作者: 柔詠    時間: 2013-2-28 22:04

師兄, POST 副fastjacket 上來睇睇....小弟都係oakley fans.
另外想問其他師兄"駿視"地址 ....同埋有parts 賣嗎?
副jawbone ,想轉"jaw" 及 "ear膠"

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2