香港長跑網 - 長跑長友

標題: 想買 Asics Skysensor [打印本頁]

作者: kchan777    時間: 2013-2-27 08:48
標題: 想買 Asics Skysensor
我行波鞋街搵唔到有日版的 Skysensor, 請問各位邊度可買到, 謝謝.

作者: didierlee    時間: 2013-2-27 09:36
専賣跑鞋個D樓上舖,樂天郵購,Yen平托人旅遊買啦。
作者: kchan777    時間: 2013-2-27 09:55
Ching, 可否PM専賣跑鞋個D樓上舖給我, 謝謝.
作者: didierlee    時間: 2013-2-27 09:58
Send
作者: kchan777    時間: 2013-2-27 10:23
收到, 謝謝
作者: 柔詠    時間: 2013-2-27 10:48
jp skysensor 正.!
作者: muse2705    時間: 2013-2-27 13:24
我對NON JP skysensor2, 著半年前掌已經磨平左,應該唔超過500KM
不過避震依然唔錯, 對鞋輕身比賽一流
作者: kchan777    時間: 2013-2-27 14:03
其實我只有一對M記IDATEN GR, 已經跑左過千KM, 鞋面新淨, 不過底已蝕, 想試下其他跑鞋.
作者: little-fish    時間: 2013-2-27 16:51
你好似唔輕,你確定嗎?
作者: kchan777    時間: 2013-2-27 17:14
我而家大約165LB左右, 不合適嗎?  那我應該買那一種較好?
作者: 肥鬼跑手    時間: 2013-2-27 20:49
muse2705 發表於 2013-2-27 13:24
我對NON JP skysensor2, 著半年前掌已經磨平左,應該唔超過500KM
不過避震依然唔錯, 對鞋輕身比賽一流 ...

冇法 同跑車軑一樣
蝕得快但好著
作者: little-fish    時間: 2013-2-28 05:55
kchan777 發表於 2013-2-27 17:14
我而家大約165LB左右, 不合適嗎?  那我應該買那一種較好?

我重你7lbs.
啲racing 鞋唔敢著。
作者: kchan777    時間: 2013-2-28 08:14
little-fish 發表於 2013-2-28 05:55
我重你7lbs.
啲racing 鞋唔敢著。

咁係咪應該著保護性強的一種? Thx.

作者: little-fish    時間: 2013-2-28 08:27
kchan777 發表於 2013-2-28 08:14
咁係咪應該著保護性強的一種? Thx.

我由200lbs 多開始跑,至今三對跑鞋,我是打算慢慢減鞋重量,加上我逐漸跑快(高步頻),可以減少腳底接觸地面時間,減少了回震力。
現在唔少保護較高鞋的型號,也比前身輕咗。
意見而已,不要介懷!
作者: kchan777    時間: 2013-2-28 09:30
little-fish 發表於 2013-2-28 08:27
我由200lbs 多開始跑,至今三對跑鞋,我是打算慢慢減鞋重量,加上我逐漸跑快(高步頻),可以減少腳底接 ...

嗯,那我去買保護高的比較合適,因為怕鞋重所以才選輕身。  謝謝你的提意。  只是討論,不用介意。
作者: muse2705    時間: 2013-2-28 22:09
kchan777 發表於 2013-2-28 09:30
嗯,那我去買保護高的比較合適,因為怕鞋重所以才選輕身。  謝謝你的提意。  只是討論,不用介意。 ...

Ching 可以試以兩對, DS trianer 比較輕D, GT2000 保護會好D

http://www.asics.co.jp/running/products/C/detail/~TJR496&C

http://www.asics.co.jp/running/products/C/detail/~TJG684&C
作者: kchan777    時間: 2013-3-1 09:53
muse2705 發表於 2013-2-28 22:09
Ching 可以試以兩對, DS trianer 比較輕D, GT2000 保護會好D

好呀,我去試下,多謝你的提議,唔係我都唔知應該點選擇。
作者: kchan777    時間: 2013-3-1 18:06
最後買左 ds trainer 又平又舒服, ching 無介紹錯

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2