香港長跑網 - 長跑長友

標題: 今天的飛達慈善復活跑係咪又唔夠十公里呢? [打印本頁]

作者: gary928    時間: 2013-3-24 10:20
標題: 今天的飛達慈善復活跑係咪又唔夠十公里呢?
如題,我用IPhone+Nike app,得9.77KM.係我個電話唔準定係跟本唔夠10K.

作者: JIMTSE    時間: 2013-3-24 10:24
我剩係好濕好熱!跑死!
作者: jam13579    時間: 2013-3-24 10:43
Ching,可能 隧道GPS 收得差d~而令overall 距離差左少少
作者: awolswat    時間: 2013-3-24 11:25
真係好很熱! 我隻Motoactv 就剛剛 10KM
作者: gary928    時間: 2013-3-24 12:04
噢﹗THX各位師兄,應該都係接收問題。
作者: Mimi    時間: 2013-3-24 12:06
I use Runkeeper, 10.06Km
But really VERY HOT and HUMID today!!
作者: akirayuki    時間: 2013-3-24 12:45
其實今日都幾熱, 跑到一半已經成身濕哂!

而今日NIKE 隻錶跑到6K自己突然DETECT唔到, 去到7K幾先正常番, 唔通神左?
作者: rabbit88    時間: 2013-3-24 13:00
polar 9.66km only
作者: YM Tse    時間: 2013-3-24 13:23

我隻910 ....9.94km

我起步跑左幾步即度左20m.....
作者: JIMTSE    時間: 2013-3-24 13:56
rabbit88 發表於 2013-3-24 13:00
polar 9.66km only

我都係.....
作者: shogikin    時間: 2013-3-24 14:16
歡迎各位參賽者
到投票區
賽後投票
寫下跑後感

賽後投票---2013.3.24 飛達慈善復活跑

Kin in Running
作者: JIMTSE    時間: 2013-3-24 14:24
Mimi 發表於 2013-3-24 12:06
I use Runkeeper, 10.06Km
But really VERY HOT and HUMID today!!

上橋時真係攞命潻~
作者: kchan777    時間: 2013-3-24 14:31
Fr610 剛好10k
作者: tank1438    時間: 2013-3-24 14:32
我用footpod度,10.22km
作者: chiho    時間: 2013-3-24 16:06
有位師兄訓底左、吾知有冇事?
作者: ibm135    時間: 2013-3-24 17:04
My Motoactv displayed 9.96 km !
作者: ritalau    時間: 2013-3-24 17:36
outbound watch H100, 9.97k
作者: toffeerabbit    時間: 2013-3-24 19:52
我用手機Runkeeper 竟然計左10.85km.  我估應該隧道收唔到所以有偏差!
作者: Mimi    時間: 2013-3-24 20:48
chiho 發表於 2013-3-24 16:06
有位師兄訓底左、吾知有冇事?

Read from facebook:
體外心臟去顫器(AED) 電了一下後,有番脈搏。
資料由警察提供:個位先生送到 ICU後,仍然生存,警察話好似醒番。
作者: dchsub    時間: 2013-3-24 21:57
謝師兄師姐報了平安
望嗰位師兄可以很快康復
作者: maxwongwk    時間: 2013-3-24 22:17
akirayuki 發表於 2013-3-24 12:45
其實今日都幾熱, 跑到一半已經成身濕哂!

而今日NIKE 隻錶跑到6K自己突然DETECT唔到, 去到7K幾先正常番,  ...

i am also the nike+ gps watch user, the watch always unstable....

作者: ccomeout    時間: 2013-3-24 22:18
我用Garmin 310XT + footpod, 10.2KM. 都好準。因為有墜道,無footpod的話,gps接收會有偏差。

祝個位師兄吉人天相,早日康復!
作者: km63    時間: 2013-3-24 22:53
我的 MOTOACTV, 剛好 10K.
今天天氣又濕又熱, 跑得絕不輕鬆.
祝那位師兄早日康復.
作者: chiho    時間: 2013-3-25 11:12
那位CHING冇事就好了, 感恩有ching及時c救援, good so much
作者: ccomeout    時間: 2013-3-25 15:06
資料來源:飛達田徑會網站

「Panasonic飛達復活慈善跑」圓滿結束,成績將於三月二十六日於綱上公佈,未領取獎杯的跑手請致電或電郵本會。另外,本會感謝昨天賽事中協助救護一位暈倒跑手的醫生、救護員、護士跑手及在場救傷隊員,今早(25號)再聯絡其家人現在情況已穩定,在此,望以此慈善賽之善業功德,迴向給傷者早日康復再?長跑。

東方報導「Panasonic飛達復活慈善跑」詳情 - http://orientaldaily.on.cc/cnt/sport/20130325/00286_018.html
作者: coolmanlai    時間: 2013-3-25 18:56
跑會攪嘅賽事,應該只有長咗無短嘅!
作者: tkorunner    時間: 2013-3-25 20:16
睇返東方的連結先知原來有個小女孩跑手只有九歲,我跑時都見到佢,佢跑得幾快,日後必成大器
作者: dicky    時間: 2013-3-25 22:51
outbound watch H100, 9.99k,應該足十K,因隧道內收得弱,出隧道後gps只會計返直線,不會繼轉彎.

作者: onionufo    時間: 2013-3-25 22:55
其實我好好奇條路線係由咩人用咩方法量度出黎
作者: fergusmok    時間: 2013-3-28 22:07
my iPhone (Nike+) show 10.1km
作者: LegLegHim    時間: 2013-4-3 15:30

登錄/註冊後可看大圖

爭少少
作者: dchsub    時間: 2013-4-3 15:35
tkorunner 發表於 2013-3-25 20:16
睇返東方的連結先知原來有個小女孩跑手只有九歲,我跑時都見到佢,佢跑得幾快,日後必成大器 ...

佢好似四十五分幾跑完
現實真係殘酷
作者: LegLegHim    時間: 2013-4-3 15:42
tkorunner 發表於 2013-3-25 20:16
睇返東方的連結先知原來有個小女孩跑手只有九歲,我跑時都見到佢,佢跑得幾快,日後必成大器 ...

好堅~快我十幾分鐘HAHAHAHAHAHAHA

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2