香港長跑網 - 長跑長友

標題: 腳底有"枕", 襟落去會有D痛, 影响跑步, 求解決! [打印本頁]

作者: runnerg    時間: 2013-6-1 10:56
標題: 腳底有"枕", 襟落去會有D痛, 影响跑步, 求解決!
舊枕都好耐下, 唔算大, 不過襟落去會有少少痛, 好唔自在。有咩方法可以除去?
作者: running-sue    時間: 2013-6-1 21:10
要確認是枕還是其他

如果係枕, 批佐佢, 但都會重生

作者: fu38    時間: 2013-6-2 13:50
我左右腳都有枕,批or剪佐佢都得,因為會再生返,所以每隔一排剪一次。
作者: 零下十度    時間: 2013-6-2 15:13
呢個擦好好用架...用之前先泡一陳對腳.
系建材鋪十多元有交易,又平又正.(前進師兄推介)
作者: runnerg    時間: 2013-6-2 16:49
零下十度 發表於 2013-6-2 15:13
呢個擦好好用架...用之前先泡一陳對腳.
系建材鋪十多元有交易,又平又正.(前進師兄推介) ...

嘩! 好野黎 wor, 係建材鋪點稱呼呢舊東東? 五金鋪有冇得買?
作者: maytai    時間: 2013-6-2 21:23

包装上寫“Abrasive Spunge Fine Grain #120/80"冇中文
牌子吳講啦,是装修磨沙用的
作者: 零下十度    時間: 2013-6-3 00:48
runnerg 發表於 2013-6-2 16:49
嘩! 好野黎 wor, 係建材鋪點稱呼呢舊東東? 五金鋪有冇得買?

搞裝修的鋪頭都有得買,好似叫磨沙綿...系甘上下啦...
作者: 固體蛇    時間: 2013-6-3 09:42
我由得佢, 跑跑o下就唔覺痛o架啦
作者: rabbit88    時間: 2013-6-3 12:08
我都係咁, 一按襟落去會好痛
個枕好似好深下
有無咩方法?  thanks
作者: leefs    時間: 2013-6-3 16:52
如果係枕, 批佐佢, 但都會重生,
應該喺"雞眼"。

登錄/註冊後可看大圖

作者: 固體蛇    時間: 2013-6-3 17:08
雞眼都有幾粒, 跑得多都無可避免

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2