香港長跑網 - 長跑長友

標題: 開心分享: 日版 TartherZeal 唔洗 $1,000- [打印本頁]

作者: DorisC    時間: 2013-6-26 15:15
標題: 開心分享: 日版 TartherZeal 唔洗 $1,000-

[attach]21917[/attach][attach]21916[/attach][attach]21914[/attach]

作者: vcbid    時間: 2013-6-26 15:45
嘩!!!!!!!!粉藍色, 我既至愛呀, 好毒
作者: minmin    時間: 2013-6-26 16:55
網上買的嗎??
作者: 柔詠    時間: 2013-6-26 17:32
女裝....正价13650日元,一般係日本會揾到10xxx 日元...,但係hk 買就貴!
作者: kokyan_lam    時間: 2013-6-26 20:29
好靚呀!
作者: DorisC    時間: 2013-6-26 21:57
柔詠 發表於 2013-6-26 17:32
女裝....正价13650日元,一般係日本會揾到10xxx 日元...,但係hk 買就貴!

師兄, 係香港不知在那裡可找到? 找不到才上網買; 香港買要多少$ 呢? 那裡可買呢?
作者: DorisC    時間: 2013-6-26 21:58
minmin 發表於 2013-6-26 16:55
網上買的嗎??

Yes, on-line shop
作者: freddyctw    時間: 2013-6-26 22:20
請問是哪個網呢, 想看看!!
作者: ayudover    時間: 2013-6-26 23:33
rich runner
作者: Calf    時間: 2013-6-27 00:30
前排代理有入左對made in JP既tiger週街都有得賣,係唔係呢對?
作者: bigman    時間: 2013-6-27 06:15
好靚, 咩網賣

作者: eddiefan    時間: 2013-6-27 12:48
我都想知咩網址,pm please
作者: raymondli    時間: 2013-6-27 14:03
pls PM me also...thank you very much
作者: speedpurple0    時間: 2013-6-27 14:51
呢對都唔同以前 d 日版鞋 ge

作者: speedpurple0    時間: 2013-6-27 14:56
同埋平時日本版個盒係寫 Tarther Japan
作者: 柔詠    時間: 2013-6-27 20:09
有傳統Japan tarther 鞋外側繡住Japan 的.
作者: DorisC    時間: 2013-6-28 10:24
各位師兄, 有興趣可參考下列網站, 但可留意是否 made in Japan 才下單!

http://global.rakuten.com/en/sea ... &k=Tarthe+Japan
作者: allanccl    時間: 2013-6-28 11:02
柔詠 發表於 2013-6-27 20:09
有傳統Japan tarther 鞋外側繡住Japan 的.

香港行貨也有很多日版,就是師姐這對咁樣,沒有鞋外側繡住Japan,但個盒及條利打明Made in Japan。
作者: allanccl    時間: 2013-6-28 12:04
好欣賞 DorisC 師姐,有好野會推介給別人,給妳十個讚!
作者: allanccl    時間: 2013-6-28 12:29
實話實說,其實本人就不大喜歡網購,有點隔山買牛,跑鞋在跑步時保護對腳呢樣咁重要既工具,點可以憑見過張相又只信日版就係最好的呢? 每個人對腳都唔同,有厚、有薄、有長而窄、有高足弓、低足弓、闊而短,甚麼腳形都有,最好都係親身去專門一點的鞋店試穿後才買。 小弟這一年帶了不少人(大部份是視障朋友),去專門一點的鞋店買,老闆及店員好專業的,先要客人坐下除鞋,觀視腳形後才度尺碼,搵適當的款給他們試,試最舒適那對鞋才買。 他們是專賣正版行貨的鞋,也有不少日版老X鞋(好像有九折),其他的鞋有八折,咁既服務先係我們買到最岩自己既鞋的途徑。

不想幫人賣廣告,但怕個個要PM,這舖叫10x(),話哥介紹黎都有折的。

說話率直,如不喜歡,請諒!

作者: DorisC    時間: 2013-6-28 12:33
allanccl 發表於 2013-6-28 12:04
好欣賞 DorisC 師姐,有好野會推介給別人,給妳十個讚!

allanccl 師兄過獎, 題目是開心分享嗎..哈哈! 在這裡亦可學到很多知識分享; 10萬個 like!
作者: desmond_myf    時間: 2013-6-28 14:08
亮哥, 有地址嗎? 可否pm我
作者: speedpurple0    時間: 2013-6-28 15:19
咁其實 Tarther 同 TartherZeal 是否一樣?
作者: allanccl    時間: 2013-6-28 15:39
desmond_myf 發表於 2013-6-28 14:08
亮哥, 有地址嗎? 可否pm我

哎也! 都話唔想逐個PM,請 打10K,search一下便搵到
香港總店. 地址香港灣仔告士打道169號一樓28937990
作者: akirayuki    時間: 2013-7-25 00:24
對鞋好靚.....
作者: rexleung    時間: 2013-7-25 08:51
我都訂咗對青黃色嘅,雄峰而家賣緊$1800,而家運費連稅大概$1000,呢兩日會到
作者: rexleung    時間: 2013-7-26 12:19

我對都到咗啦!落地試鞋後,感覺好輕好貼腳又貼地,中前掌觸地感好強,腳踭穩定性底,係針對速度同比賽嘅鞋,跑長課同均速都唔係太啱。

作者: macuLam    時間: 2014-6-26 23:52
多謝分享 其他牌子唔知, 老虎著開size, 買番同一個size根本實岩, 要選擇只是type (regular, wide, slim), 另外, 想請教師姐, 運費幾錢? THX
作者: ncy727    時間: 2014-6-27 16:05
macuLam 發表於 2014-6-26 23:52
多謝分享 其他牌子唔知, 老虎著開size, 買番同一個size根本實岩, 要選擇只是type (regular, wide, slim), ...

CHING, 請教一下.
我赤腳量度腳長, 由腳趾公到腳踭, 總長 25.5CM.
我應該買返ONLINE SHOP上標示的 25.5cm, 定係要買大少少個SIZE, 例如 26cm or 26.5cm?
Thanks.
作者: macuLam    時間: 2014-8-8 23:16
ncy727 發表於 2014-6-27 16:05
CHING, 請教一下.
我赤腳量度腳長, 由腳趾公到腳踭, 總長 25.5CM.
我應該買返ONLINE SHOP上標示的 25.5cm ...

唔咁比意見, 但如果你著開"美記", 個長度應該大致相同, 但都要睇腳型合著regular, wide 定slim. 建議去鞋鋪試試.
作者: tyler    時間: 2014-8-23 21:38
日本鞋要用.JP Size, 計.EU 就中曬招
Eg. Tarther Japan JP 26.5/ Eu 40.5  vs  Gel Feather Jp 26.5 / Eu 42
作者: KANJI    時間: 2014-9-6 23:29
我最愛日版ASICS MAGIC RISE。超超超超級無敵好穿。

登錄/註冊後可看大圖

左手紅色果隻

登錄/註冊後可看大圖

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2