香港長跑網 - 長跑長友

標題: 500km後的Gorun [打印本頁]

作者: mor23ten    時間: 2013-9-3 14:27
標題: 500km後的Gorun
Gorun 又輕、又軟,彈性又好。係現在覺得最舒適的跑鞋。
著了約550km,包括1個全馬及2個半馬比賽!
作者: ayudover    時間: 2013-9-3 19:23
I have a gorun ride too
作者: Ah_Wing    時間: 2013-9-3 21:53
我對 GoRun2:

登錄/註冊後可看大圖

~1080k,鞋底冇乜蝕,但鞋面開始穿窿(比較薄,磨蝕得快啲)。
作者: mor23ten    時間: 2013-9-4 00:47
咁 Gorun 2 都好襟著!Ching !著到1000K後,鞋的彈性如何,因試過很多大品牌到了800K已沒有彈性,及鞋底變硬。
作者: Ah_Wing    時間: 2013-9-4 01:17
我本身輕磅(得120磅),所以通常著得耐啲鞋嘅彈性都唔會有太大損失。同對啱啱買嘅新鞋比較,係差少少,對舊鞋墊睇得出係扁哂。GoRun2係屬minimalist,彈性比其他鞋低,著慣咗少啲彈性其實都唔多覺。鞋底冇變硬,隻鞋依然可以頭尾對摺。
作者: mor23ten    時間: 2013-9-4 10:13
有机會試下Gorun 2 先!
作者: mor23ten    時間: 2013-9-4 13:27
Wing Ching ! 你点解有3對Gorun 2 咁多,係唔係好底呀?
作者: Ah_Wing    時間: 2013-9-4 21:52
舊果對開始殘,新果兩對啱啱先買,係美國 outlet 咁啱減價,買第二對半價,所以「被迫」買咗兩對 (圍起~HK$410一對)。我今年大約平均一個月走400k,所以買定做「士啤」。
作者: mor23ten    時間: 2013-9-4 22:26
一個月400K勁呀Ching !
我2個月加埋都冇呀!我發覺HK買跑鞋真係貴。一般質量好些正價都要$700以上,有些所為日本製造更要過千元!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2