香港長跑網 - 長跑長友

標題: 【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎? [打印本頁]

作者: bunbun    時間: 2013-10-15 11:01
標題: 【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎?
【網投】對香港馬拉松2014的網上報名安排,滿意嗎?
作者: wlau    時間: 2013-10-15 11:27
本身都幾滿意,
但發現有語言份額就覺得唔滿意, 可能令到一D 師兄OR 無睇住 FORUM 既人唔知原來英文版仲有得報, 令到人錯失左報名既機會,
而另一點係有師兄提出既HTTPS 問題, 雖然唔肯定之後果版有無HTTPS, 但有師兄話CAP 點唔覺有, 咁其實都有D 危險...
作者: fowler23    時間: 2013-10-15 11:42
點解唔安排上年成功完成賽事的人,優先報名先。
作者: 越野越快乐    時間: 2013-10-15 12:08
准备报个半马。
作者: bladerunner    時間: 2013-10-15 12:32
fowler23 發表於 2013-10-15 11:42
點解唔安排上年成功完成賽事的人,優先報名先。

咁前年成功完成賽事上年報唔到名又點搞?
作者: ming4883    時間: 2013-10-15 12:45
滿意...

不過太早起身,加上版面太密... confrim 左 payment 之後我先發現填錯左國藉做阿富汗...
作者: wowodog    時間: 2013-10-15 12:58
7點前報左,非常順利
作者: maylam_running    時間: 2013-10-15 13:02
8:36 報着
作者: gary928    時間: 2013-10-15 13:03
分流報名減低網站流量。輸入信用卡資料避免REDIRECT時發生錯誤﹗讚﹗
作者: scscsc    時間: 2013-10-15 13:15
基本上塞車情況大為改善,又唔使做即時信用咭payment減少負荷。反而我覺得應該考慮更改參賽資格,應該最少跑過半馬才可報全馬,時限也應較嚴格執行,例如半馬少於2:05全馬少於4:20才可報挑戰組
作者: nicolechung    時間: 2013-10-15 16:10
從未如此順利過! 讚!
作者: doracrap    時間: 2013-10-15 17:06
七點即刻報,仲趕得到準時返工~
作者: tango    時間: 2013-10-15 17:14
scscsc 發表於 2013-10-15 13:15
基本上塞車情況大為改善,又唔使做即時信用咭payment減少負荷。反而我覺得應該考慮更改參賽資格,應該最少 ...

自律好重要,又或規定如完成時間超過參加者所屬報名組別,就無証書,甚或無時間記錄,相信參加者會自覺用實際或預計完成時間報名
作者: ckycat    時間: 2013-10-15 21:56
tango 發表於 2013-10-15 17:14
自律好重要,又或規定如完成時間超過參加者所屬報名組別,就無証書,甚或無時間記錄,相信參加者會自覺用 ...

「如完成時間超過參加者所屬報名組別,甚或無時間記錄」呢招好絕~~~
失準咪慘
「無証書」都好淒慘,但可考慮
作者: raylai    時間: 2013-10-18 17:32
improved a lot.
作者: micmic212    時間: 2013-10-22 08:12
今年好左D 啦, 最少話你知排隊,排幾耐.
係0700塞左陣車, 拉左陣筋姐
作者: wayne1409    時間: 2013-10-22 09:45
今朝七點開始上網但上咗成十多分鐘都上唔到, 結果要等到約四十分鐘才排到隊等上網, 等到八時十五分才等到報名, 報完名已是八時三十五分, 即趕返工, 差的遲到.
作者: angkso    時間: 2013-10-22 13:04
improved
作者: 福佬    時間: 2013-10-22 15:29
請問渣打網上半馬報名佔全部半馬人數幾多%呢? 我要用郵寄方法報名. 謝謝!
作者: 細康    時間: 2013-10-23 20:23
較上年好
作者: leehyalbert    時間: 2013-10-25 12:23
我是經田總屬會報的, 但因為我太太不是屬會會員, 所以都要幫她經網上報, 今年渣馬的網站我覺得有兩點差左

一) 無得查番往年成績, 最起碼是2013年成績
二) 網上報名時要開立A/C 及設定密碼, 用黎往後查詢報名狀態和參考編號, 這點無可厚非, 但好像我這些經田總屬會的,     因為一直以來都無需事先設定密碼, 所以就無法好似其他網上報名咁去查詢狀態了(相信郵寄報名都會遇上同樣情況), 往年的情況是無論是用何種方式報名, 只要單單輸入身份證和姓名, 就可查詢到報名狀態和參考編號

作者: 光头羽云    時間: 2013-10-25 14:31
观望!!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2