香港長跑網 - 長跑長友

標題: 慣常的操練隊伍?(尖沙咀、九龍站、奧運站) [打印本頁]

作者: DavidWong    時間: 2013-10-30 15:44
標題: 慣常的操練隊伍?(尖沙咀、九龍站、奧運站)
在尖沙咀、九龍站、奧運站附近,有沒有慣常的Long Run操練隊伍?
作者: shogikin    時間: 2013-10-31 12:21
David 兄,

無啦, 我都在附近工作找了這區最好的跑點:
之前搞過幾個月約跑
九龍公園 <> 西九海濱長廊
後來發現西九海濱長廊都是不太好跑

現在想試試
九龍公園 跑另一邊海濱去漁人碼頭來回
又無時間試

剛剛有個post 問尖沙咀去荃灣西,屯門
我看來看去都是無嘜路好跑
跑開吐露港就真是無得比

現在想近近地跑,我就可能去美孚公園(街坊說多人阻,我慢跑就唔怕)

Kin in Running
作者: fatwoon    時間: 2013-10-31 14:25

師兄,睇下呢條路線啱唔啱使,黃埔漁人碼頭,紅磡海濱長廊,尖東海濱長廊,港威大道,廣東道,柯士甸道西,西九!
作者: shogikin    時間: 2013-10-31 16:43
fatwoon 發表於 2013-10-31 14:25
師兄,睇下呢條路線啱唔啱使,黃埔漁人碼頭,紅磡海濱長廊,尖東海濱長廊,港威大道,廣東道,柯士甸道西,西九! ...

港威大道 出海邊跑 真是未試過
找天試下去找找條路先

作者: DavidWong    時間: 2013-11-12 18:34
Thanks for your reply.
其實我是找一些尖沙咀的朋友, 定期一起跑.
原來此區沒有好路, 也沒有跑手.
我還是回沙田跟壞人隊一起跑吧.
作者: ASI    時間: 2013-11-12 23:56
各位師兄師姐,
我將會搬去奥海城,
想問問附近有邊條路線o岩跑步同附近有公園/運動場跑步

作者: shogikin    時間: 2013-11-28 17:10
ASI 發表於 2013-11-12 23:56
各位師兄師姐,
我將會搬去奥海城,
想問問附近有邊條路線o岩跑步同附近有公園/運動場跑步

其實附近邊有地方好跑
如果想近近地跑公園,我就會去美孚公園(街坊說多人阻,我慢跑就唔怕)

作者: leoglas    時間: 2013-12-15 19:25
我試過跑 西九到九龍城,我已經係夜晚十點半跑廣東道至尖東一帶,真的超多人,要閃避,過了日航附近就好d。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2