香港長跑網 - 長跑長友

標題: 賽後投票---2013.11.24 聯合國兒童基金會慈善跑 [打印本頁]

作者: shogikin    時間: 2013-11-24 10:52
標題: 賽後投票---2013.11.24 聯合國兒童基金會慈善跑
賽後投票---2013.11.24 聯合國兒童基金會慈善跑
細則: 只供有報名參加跑手投票

以10分為最高

投完票後, 請登出個人評分及就比賽給予簡評及/或意見
請登出個人跑評及個人評分各個細項(可因應個人喜好增減)
格色如下 eg:
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間9, 紀念品7,收費6,氣氛9)

比賽後數日內開始
投票後討論,按情況關閉.各項細則,可按情況更改
投票結果及評論,只反映跑友意見,與本網立場無關

作者: blurmax    時間: 2013-11-24 11:39
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 7, 日期時間9, 紀念品8,收費7,氣氛8)
作者: NKLK    時間: 2013-11-24 16:31
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間7, 紀念品8,收費7,氣氛9)

今年特別想提嘅係沿途班少女打氣團好好,差唔多每隔幾百米就又見一堆喺度又自娛又算落力咁打氣,就連攞行李嗰班都真係跑去攞番D嘢俾你,快到有D驚... 呢D睇得出主辦機構家教好,唔似渣馬嗰班,每況愈下,身為全港最有力嘅"商業"馬拉松賽事,但D氣氛只能靠番班短短嘅洛克道至維園嘅市民觀眾,稀虛
作者: wwwdragon2    時間: 2013-11-24 21:05
同意打氣氣氛好,d 水又足夠。當是 半馬last 4 k 同 十公里1 組2 組 塞在一齊。
作者: Pawda    時間: 2013-11-25 09:20

總分 9
賽道設計 9
賽事安排 8(領取跑手包地點太偏遠),
日期時間 9
紀念品 8.5
收費 10 (撥歸慈善用途)
氣氛 9.5
賽後補充體力飲料/食物(包括商戶贊助) 9

* 水站位置與公佈落差太大,影響跑手表現, (據選手須知公佈, 10 km是每3 km設一水站,但第一個水站位置約在4 km,全程只有2個水站). 另外,水站分別有清水及補水運動飲品提供,超正! 但最好有明顯標示,以免跑手擰錯所須飲料,造成浪費及阻塞.

未來會繼續報名支持!

作者: cmanho    時間: 2013-11-25 10:10
總分8
賽道設計8 (半馬足數有長無短~ 正~~)
賽事安排 6 (柴灣取號碼布...)
日期時間9
紀念品7 (件衫...)
收費7
氣氛9 (好過渣打好多~~)

作者: car666    時間: 2013-11-27 17:25
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間8, 紀念品7,收費7,氣氛9)
同千嬅一齊跑5K, 所以啦啦隊反應超熱烈LOL
不過我2個GPS APP都話路線長過5K, 有冇人有同樣情況?
作者: siufung    時間: 2013-11-27 17:49
總分8
賽道設計 8 (斜路唔算多, 里數夠, 環境優美)
賽事安排 8 (寄行李快, 上線快, 起步準時, 水站足, 有啦啦隊)
日期時間 8 (天氣涼爽)
紀念品 7 (件 TEE 真係唔識欣賞, 特別係祖國式既公仔)
收費 8 (慈善籌款, $470 下限可以接受)
氣氛 9 (明星, 啦啦隊, 米老鼠 等等, 唔駛多講)
作者: ET124    時間: 2013-11-27 23:40
car666 發表於 2013-11-27 17:25
總分8 (賽道設計8, 賽事安排 8, 日期時間8, 紀念品7,收費7,氣氛9)
同千嬅一齊跑5K, 所以啦啦隊反應超熱烈LO ...

我同另一位朋友都人係跑5k, 佢手錶顯示5.63k
作者: Mickey    時間: 2013-11-29 17:24
總分7 :

賽道設計 5 (最後同十K jam 埋一齊,條路變成好多好多好多人)
賽事安排 8 (寄行李快, 起步準時)
日期時間 8 (天氣涼爽)
紀念品 6 (公仔麻麻,好彩藍色夠搶)
收費 8 (慈善籌款)
氣氛 7 (除左啦啦隊, 其他睇吾到,可能半馬早起步)

作者: bbtbb    時間: 2014-1-25 00:08
總分8 (賽道設計7, 賽事安排 8, 日期時間8, 紀念品8,收費6,氣氛9)

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2