香港長跑網 - 長跑長友

標題: 邊個牌子既女裝跑褲平、靚、正呀? [打印本頁]

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-2 20:29
標題: 邊個牌子既女裝跑褲平、靚、正呀?
ctse 們 :

我又想買多條跑褲;邊個牌子既女裝跑褲平、靚、正呀?

Nike 最平既 $125;不過 Nike 的 size 同款不大合心水。

小妹比較 愛 New balance;但好少地方有.....天水圍、屯門都搵不到 。

妳地又咩好介紹呀  ? thx
作者: nc    時間: 2008-11-2 22:53
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-2 20:29 發表
ctse 們 :

我又想買多條跑褲;邊個牌子既女裝跑褲平、靚、正呀?

Nike 最平既 $125;不過 Nike 的 size 同款不大合心水。

小妹比較 愛 New balance;但好少地方有.....天水圍、屯門都搵不到 。

妳地又 ...

我也覺得跑褲選擇不多, nike算是平靚ok了
作者: ee_tpk    時間: 2008-11-3 11:08
new balance 的話..就可能要去 new balance 既專門店...

我買開 mizuno 既跑褲...
作者: redred    時間: 2008-11-3 12:28
我都係著開nike
有d跑褲側邊開得太高
唔係好鐘意
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-3 20:40
new balance 專門店除左 apm 有, 仲有邊度有呀 ??

美記個d又邊度多款呢 ??
作者: vhtober    時間: 2008-11-3 21:36
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-3 20:40 發表
new balance 專門店除左 apm 有, 仲有邊度有呀 ??

CTSE, 可以去東薈城睇睇ar...new balance 間shop 不大..但d 跑褲都有d簡下law...仲有d top (即係d sport bar 呢) 都好平..好似11x 左右~不過我諗唔係新款掛...

美記就唔知la...我都想問下邊樹有呢?
作者: nc    時間: 2008-11-3 21:38
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-3 20:40 發表

太子 - 東京

new balance專門店, 應該很多地方也有, 鑽石山何李活廣場有一間. ctse也可上網check check
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-3 22:34
thanks ~ Vhtober  &  Obaanc
講起 top ~ 我覺得 nike 同 NB 都OK !

我覺得最正係 top serect;d 款靚 ,d size 夠多 ;不過貴... 下下都成$400幾..
我上次好初有free cupon 。
作者: vhtober    時間: 2008-11-3 23:44
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-3 22:34 發表
thanks ~ Vhtober  &  Obaanc
講起 top ~ 我覺得 nike 同 NB 都OK !

我覺得最正係 top serect;d 款靚 ,d size 夠多 ;不過貴... 下下都成$400幾..
我上次好初有free cupon 。

我見佢d款都好靚咁ar~不過mud 佢唔係for yoga 架ma? 我以為佢係, 所以唔夠support 咋....不過400~真係幾貴...貴過wacoal
作者: MJ576    時間: 2008-11-3 23:59

c tse,

nb 專門店係   銅鑼灣時代廣場7樓717號舖
             或  九龍尖沙咀海運大廈OT272-273號舖
             或  九龍官塘apm商場一樓L1-19號舖
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-4 22:23
原帖由 vhtober 於 2008-11-3 23:44 發表

我見佢d款都好靚咁ar~不過mud 佢唔係for yoga 架ma? 我以為佢係, 所以唔夠support 咋....不過400~真係幾貴...貴過wacoal

下. .. 我覺得 support 不錯war.. 可以 試下..hehehe 勤d練跑獎自己
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-4 22:23
原帖由 MJ576 於 2008-11-3 23:59 發表

c tse,

nb 專門店係   銅鑼灣時代廣場7樓717號舖
             或  九龍尖沙咀海運大廈OT272-273號舖
             或  九龍官塘apm商場一樓L1-19號舖

thanks ~
作者: vhtober    時間: 2008-11-5 00:23
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-4 22:23 發表

下. .. 我覺得 support 不錯war.. 可以 試下..hehehe 勤d練跑獎自己

真既? 佢好似間唔時有PROMOTION  KA......等我找找FD , 有無人有DISCOUNT 先......
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-5 13:07
原帖由 redred 於 2008-11-3 12:28 發表
我都係著開nike
有d跑褲側邊開得太高
唔係好鐘意

我都係著開nike呀.....佢fine fit個款夠短,我一次買左3條呀.....我唔中意跑褲長"奶奶"甘....個叉開得高我反而中意喎...散熱快呀嘛...
作者: ee_tpk    時間: 2008-11-5 17:56
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-5 13:07 發表

我都係著開nike呀.....佢fine fit個款夠短,我一次買左3條呀.....我唔中意跑褲長"奶奶"甘....個叉開得高我反而中意喎...散熱快呀嘛...

有男跑友同我講... nike 對佢來講太刮(係未佢跑得太快... )..建議我唔好試 nike
我著過一次背心仔 + 高叉短褲仔之後... 就愛上0左果種涼快既感覺...
比賽必定背心加短褲仔
作者: vhtober    時間: 2008-11-5 18:57
上身..我鍾意addidas wor....型 d wor....
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-5 20:38
vhtober : 真係講到好想去買... 旺角個間個度 D sale 好nice;

witchycatcat, ee_tpk  :  nike 我都有一條..不過貼左d...可能我剛剛好著到S 碼。

NB 就好D.. 通常都著NB個條比賽。

ee_tpk :  上次跑"可樂" 著背心..真係好爽 。
作者: ee_tpk    時間: 2008-11-5 23:36
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-5 20:38 發表
vhtober : 真係講到好想去買... 旺角個間個度 D sale 好nice;

witchycatcat, ee_tpk  :  nike 我都有一條..不過貼左d...可能我剛剛好著到S 碼。

ee_tpk :  上次跑"可樂 ...

咁 c tse 你本身有無著開小背心跑步 ?
作者: vhtober    時間: 2008-11-6 00:04
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-5 20:38 發表

ee_tpk :  上次跑"可樂 ...

其實我唔係好敢小背心...雖然涼快...但係...手瓜起展...食野唔洗比$~費時la...
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-7 00:12
原帖由 vhtober 於 2008-11-6 00:04 發表

其實我唔係好敢小背心...雖然涼快...但係...手瓜起展...食野唔洗比$~費時la...

手瓜起展,,,食野唔費比$ 架 ~ 上次跑完"可樂", 食早餐我都未比錢個朋友,,,,
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-7 00:15
原帖由 ee_tpk 於 2008-11-5 23:36 發表

咁 c tse 你本身有無著開小背心跑步 ?

極少著呀! 因為手瓜起展.......
不過上次可樂送大背心,咪著來跑law;難得大把大隻妹啦 ! 我甘矮唔多特出的...
作者: ee_tpk    時間: 2008-11-7 09:50
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-7 00:15 發表

極少著呀! 因為手瓜起展.......
不過上次可樂送大背心,咪著來跑law;難得大把大隻妹啦 ! 我甘矮唔多特出的...

c tse 你愈跑愈 fit... 唔怕露出來俾其他人羨慕下....

btw.. c tse 你買到新衫仔同埋新褲仔未?
作者: xue    時間: 2008-11-7 12:30
我通常著單車褲跑,各師姐有咩意見
作者: nc    時間: 2008-11-7 12:49
原帖由 xue 於 2008-11-7 12:30 發表
我通常著單車褲跑,各師姐有咩意見

最緊要跑起上來, 自己舒服, 穿什麼也不是問題
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-7 20:26
原帖由 ee_tpk 於 2008-11-7 09:50 發表

c tse 你愈跑愈 fit... 唔怕露出來俾其他人羨慕下...." />" />

btw.. c tse 你買到新衫仔同埋新褲仔未? " />" />

no 啦 ~ 你去睇下大圍兄影"可樂賽"個張相就知......
未呀!未有時間睇呀! 褲仔就會買啦! bra 就唸下先.......近來買左個camp bag...唔可以甘大駛。
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-7 20:27
單車褲,,,我覺得太貼身..
不像跑褲甘爽 war
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-8 00:38
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-7 20:27 發表
不像跑褲甘爽 war

x2, 跑褲比較涼爽!
作者: lvrunner    時間: 2008-11-9 11:57
Just curious!  Is running skort popular in HK?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-9 15:57
原帖由 lvrunner 於 2008-11-9 11:57 發表
Just curious!  Is running skort popular in HK?

"skort"?short+skirt?
女跑手的跑褲選擇不多!
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-11 08:45
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-11-7 20:27 發表
不像跑褲甘爽 war

我都有同感....
我之前買過兩條NB既貼身單車褲,好似游水衫個d質地.....
嘩,著左後d pat pat肉唧晒出黎....超核凹....

作者: xue    時間: 2008-11-11 11:11
haha... im used to it, and dont feel it's 'chiu wat duk'
running shorts dont look good. i wish there're better looking running short in the market.. maybe not many girls running...
作者: xue    時間: 2008-11-11 11:12
just google skorts, i wonder if they sell it in hk.. i had a look at the sports shops yesterday... didnt see it.
作者: meimei    時間: 2008-11-11 14:01
我唔鐘意著單車褲咯,因為太貼身,唔系人 人都著得好睇,除非身材好FIT,而且會曬到一"節節",唔好睇!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-11 23:46
原帖由 meimei 於 2008-11-11 14:01 發表
我唔鐘意著單車褲咯,因為太貼身,唔系人 人都著得好睇,除非身材好FIT,而且會曬到一"節節",唔好睇!

x2, 要大腿及hip肌肉線條美才著得好睇. 比較適合三行鐵人.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-18 21:58
長沙灣幸福商場地下間運動用品店,有不少女裝跑褲,NB,美記,又有short tight & mid tight, long tight. 算多女裝款式,有些款做七折yrty12yty .

元朗東月(元朗廣場對面地鋪),,男裝跑褲款多,女裝跑褲比較少, 女裝快乾衣及sport bar多款多色,運動行山襪比較便宜.
作者: xue    時間: 2008-11-19 10:44
thanks ding ding for the info. will go take a look on sat.
作者: wongc    時間: 2008-11-19 12:05
上次係New Balance 15K度有個檔口擺New Balance 的貨比人睇(不過無得買), 我見到條女裝高义running short好正, 不過睇過兩間New Balance Shop都唔見, 唔知邊樹有得賣呢?  又或者仲有邊隻牌子有女裝高义褲呢?  男裝就大把.  女裝就唔係好多選擇.

我未著過, 不過我估會好爽, 以前有D怕羞唔敢著, 但而家跑多左又覺得條平腳褲有D阻住咁.
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-19 17:14
原帖由 叮叮噹 於 2008-11-18 21:58 發表
長沙灣幸福商場地下間運動用品店,有不少女裝跑褲,NB,美記,又有short tight & mid tight, long tight. 算多女裝款式,有些款做七折yrty12yty .

元朗東月(元朗廣場對面地鋪),,男裝跑褲款多,女裝跑褲比較少,trtheartr ...

係咪即係近元洲村個間..?
作者: Gills    時間: 2008-11-19 17:39
原帖由 witchycatcat 於 19-11-2008 17:14 發表

係咪即係近元洲村個間..?

witchcatcat姐, 應該近消防局果邊, 幸福村商場.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-11-19 20:56
東月我都有去睇過....女裝跑褲的確少款
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-19 23:30
原帖由 Gills 於 2008-11-19 17:39 發表

witchcatcat姐, 應該近消防局果邊, 幸福村商場.

yes,上次去唔見小白.
作者: kandis    時間: 2008-11-19 23:56
原帖由 lvrunner 於 2008-11-9 11:57 發表

上星期在東薈城NB 見到有。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2