香港長跑網 - 長跑長友

標題: 利事跑 vs 發財跑 [打印本頁]

作者: bunbun    時間: 2014-1-31 17:04
標題: 利事跑 vs 發財跑
論歷史悠久, 一定是發財跑

而從今早的相片來看, 若論心思, 利事跑則較有心

作者: coolmanlai    時間: 2014-1-31 21:10

delete

作者: wwwdragon2    時間: 2014-1-31 21:35
第二年參加,大會有進步呢!
作者: waterboy    時間: 2014-1-31 21:50
support
作者: acghut    時間: 2014-1-31 22:42
第一年參加,利是跑報名費值回票價,可惜報唔到發財跑
作者: 小叻    時間: 2014-1-31 22:57
香港人以價錢和禮物去論比賽, 當然無話可說...
利是跑是區議會贊助, 當然有"心"!
若以此心而講HKLRRC沒有心, 太武斷吧!
這個比賽我廿年前開始跑, 就是一個非牟利組織, 只靠義工持續去攪一個比賽, 也不容易!

希望以後多D人參加利是跑吧!
作者: savlon    時間: 2014-1-31 23:21
今日第一次參加利是跑~~
真係超正~~
紀念品又多,60蚊真係超值~~
氣氛又唔錯~~
仲有紀念牌~~T shirt 又靚
最正係兩個財神~~d 表情好生鬼~~值得一讚~~

下年都會再參加~~
作者: bunbun    時間: 2014-2-1 07:00
小叻 發表於 2014-1-31 22:57
若以此心而講HKLRRC沒有 ...

兩者都有"心"

而利事跑是多了一點點 "心思"
作者: bunbun    時間: 2014-2-1 07:01
小叻 發表於 2014-1-31 22:57
若以此心而講HKLRRC沒有 ...

cjie:

你儲齊一套十二生肖Tee?
作者: waterboy    時間: 2014-2-1 07:42
冇人話發財跑唔好,有情意結就繼續參加囉。只是平心而論,利是跑亦給跑者看到其有心之處,不同意有錢就當然有“心“這類護主之說 ,Leslie鬥Alan年代已過,開放門戶之見,得益者是跑友
作者: ahleung    時間: 2014-2-1 10:12
「心思」這東西真是很微妙,它可以不需太大花費,但當你作出貼切環境、氣氛的需要,或是比人家作多一點點,事後人家會在心頭迴起一陣憶念,這已是「心思」所起催化的作用。
作者: bunbun    時間: 2014-2-1 10:45
ahleung 發表於 2014-2-1 10:12
「心思」這東西真是很微妙,它可以不需太大花費,但當你作出貼切環境、氣氛的需要,或是比人家作多一點點, ...

如係凱旋門, 貼對春聯, 我feel到有「心思」
作者: shogikin    時間: 2014-2-1 11:53
2個都開了賽後投票
歡迎各位參加者
去投票區投票

Kin in Running
作者: 小叻    時間: 2014-2-1 12:51
bunbun 發表於 2014-2-1 07:01
cjie:

你儲齊一套十二生肖Tee?

我家裡沒地方儲TEE, 太多比賽TEE, 沒有特別儲, 好看的我會經常穿, 已爛和掉!
當中有一兩次報唔到到無玩, 也有一兩件送過比朋友!
作者: 小叻    時間: 2014-2-1 12:58
waterboy 發表於 2014-2-1 07:42
冇人話發財跑唔好,有情意結就繼續參加囉。只是平心而論,利是跑亦給跑者看到其有心之處,不同意有錢就當然 ...

只是想講, 利是跑有贊助, 經費較多, 所以報名費較平, 而且紀念品也多, 不能直接作比較!

我也跑過HKLRRC的BOXING DAY RUN, 20蚊報名費, 有毛巾和紀念品, 也有抽獎, 一睇就知攪一次比賽是蝕大本!
可能是鬼佬攪外國人的節日, 會較投入!
不過發財跑的TEE是MIZUNO, 賽後也有抽獎, 也算值回票價! 而且得獎獎牌, 應該比力行社比賽頒的獎牌漂亮得多...!

上年12月皇者全馬個完成獎牌, 是我跑咗57個全馬之中, 最核突的~! 我覺得用一個中學獎牌頒比全馬參加者, 簡直有辱馬拉松跑手辛辛苦苦完成咗42公里! 有心? 我寧願佢分少D豬肉獎, 或收多少少報名費, 去整一個像樣的完成牌!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2