香港長跑網 - 長跑長友

標題: Nike回收跑步感應器 [打印本頁]

作者: adamtam    時間: 2008-11-13 17:22
標題: Nike回收跑步感應器
Nike回收跑步感應器

登錄/註冊後可看大圖
(明報)11月13日 星期四 13:40

[url=]美國
[/url]運動產品商Nike宣布回收一款戴在手腕的跑步感應器,因裝封出問題,令水氣進入,影響功能。
Nike表示,他們回收該款名為「Nike+SportBand」的跑步感應紀錄器,因為由於裝封出問題,令水氣可容易進入,影響資料紀錄及上下載。
該款「SportBand」的跑步感應紀錄器分為兩個部分,一個是戴在手腕上以顯示資料的紀錄器,另一個則放在運動鞋的感應器,以紀錄用家的跑步情況,包括時間及步速等,再傳送到手腕的紀錄器中,用家更可將資料上下載入電腦中,以追蹤跑步的成績,售價為59[url=]美元
[/url]。
購買了的用戶可退回產品的款項,或更換新的產品,公司預計明年可推出新產品。(綜合外電)
作者: cu83    時間: 2008-11-13 20:22
之前有位c-hing 已經有提出過
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-14 00:37
好似係有位ctse用sportband.
可以回水 .
作者: running-sue    時間: 2008-11-14 08:57
我都有一條, 係上次參加Nike Human Race 10K的紀念品
我唸去專門店一趟喇

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-14 09:35
原帖由 叮叮噹 於 2008-11-14 00:37 發表
好似係有位ctse用sportband.
可以回水" />" /> .

果個咪係SSP Twins既 catcat law,佢都係話有水氣入咗去,原來真係個產品有問題。
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-14 09:54
oh..........太好了.........
我隻死野買左幾個月已經常神神地.....................有得換就好了...

作者: witchycatcat    時間: 2008-11-14 09:56
[quote]原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-14 09:35 發表

登錄/註冊後可看大圖

果個咪係SSP Twins既 catcat law,佢都係話有水氣入咗去,原來真係個產品有問題。jquote]

咪就係囉.....你知啦....我跑步汗都唔出多滴,平時又唔會用這隻錶,都唔明點解佢會short既...
作者: saki    時間: 2008-11-14 10:13
其實早在半年前一出時, 已經俾人投訴了 !!!!!!

當時有考慮買過, 但當古狗一下就見咁多投訴,  我才放棄呢個想法...............,

根本是隻錶100% 不防水的 ................................
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-14 10:44
原帖由 saki 於 2008-11-14 10:13 發表
其實早在半年前一出時, 已經俾人投訴了 !!!!!!

當時有考慮買過, 但當古狗一下就見咁多投訴,  我才放棄呢個想法...............,

根本是隻錶100% 不防水的 ................................

我係買左之後才上網search用家意見.....so一買了過後已經好後悔啦...
作者: hobbywet    時間: 2008-11-14 15:09
我都係玩 human race送o既,點樣換呢
作者: running-sue    時間: 2008-11-14 20:08
我唸住聽日打電話 / 去專門店問一問, 如有進一步消息, 再上傳, ok?
作者: running-sue    時間: 2008-11-15 22:28
我今日去旺角門市, 佢話尖沙咀廣東道30號果間門市才做退回手續.
之後, 我打電話去廣東道分店,
佢話:
(1) 用錢買的, 要帶埋張單, 如冇單, 信用卡過數記錄都得, 才可退錢.
(2) 玩human race的屬贈品, 要與負責human race的單位聯絡, 或者所屬單位會聯絡你.
本來唸住打電話問埋nike+, 但過了辦工時間, 所以要星期一先問到喇.

作者: hogay    時間: 2008-11-16 23:09
我都是玩human race 送的,因為壞咗拎去廣東道NLKE門市,
到而家都兩星期都無通知,恐怕凍過水。
作者: running-sue    時間: 2008-11-16 23:46
我唸你打電話你問一問好d喎
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-17 10:34
我隻野係買既,有單有盒....
昨天已拿去換啦,必須在niki專門店換產品....
換左2件跑衣,補多$7x埋單.....
各ching/ctse快d換啦....我怕遲左nike唔算數啦...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2