香港長跑網 - 長跑長友

標題: 澳門馬拉松2014幾時報名? [打印本頁]

作者: Anthony    時間: 2014-9-5 08:40
標題: 澳門馬拉松2014幾時報名?
想問下知唔知澳門馬拉松幾時開始報名?去年改左賽道,覺得幾好跑,今年又想再去。
作者: shogikin    時間: 2014-9-5 09:09
聽到這個比賽有改善,我去不到都贊好啦,

年年都是31/10前
early bird
價錢都平2,3倍

Kin in Running
作者: Anthony    時間: 2014-9-5 21:30
shogikin 發表於 2014-9-5 09:09
聽到這個比賽有改善,我去不到都贊好啦,

年年都是31/10前

謝謝堅堅,記得當年澳門相遇,之後好久不見了!
作者: shogikin    時間: 2014-9-8 09:48
Anthony 發表於 2014-9-5 21:30
謝謝堅堅,記得當年澳門相遇,之後好久不見了!

近年星期日早上都沒空
都無預先報定名參加比賽了
如果到時有空的話就去做義工,之後自己跑翻

Kin in Running
作者: 448800    時間: 2014-9-10 22:24
明天開始報名,全馬1000名,半馬2000名,迷馬3000名。
www.macaumarathon.com
作者: Anthony    時間: 2014-9-12 16:30
448800 發表於 2014-9-10 22:24
明天開始報名,全馬1000名,半馬2000名,迷馬3000名。
www.macaumarathon.com

thanks, 已報。
作者: 448800    時間: 2014-9-13 09:36
半馬,迷馬,報名反應熱烈,昨天已報滿。
作者: Rhys    時間: 2014-9-13 16:39
唔知要幾時book酒店呢?有冇話要book邊間方便起步?
作者: sunking    時間: 2014-9-16 14:27
最近當然係銀河啦, 其他澳門o既酒店都好近, 如威尼斯人, 君怡, 駿景...
但係真係有需要book酒店咩?! 5點起步, 根本無得訓
作者: Anthony    時間: 2014-9-16 18:31
我訂左君怡。
作者: kf    時間: 2014-9-16 20:07
所有項目Full哂
作者: shogikin    時間: 2014-9-16 20:41
澳馬都能滿額
我估幾個原因啦

比賽有改善
澳門跑步基建大幅增加
報不到港馬,近近地去澳門

作者: Pepe    時間: 2014-9-18 07:58
1000名全馬名額,容乜易爆吖!
作者: Rhys    時間: 2014-9-18 09:37
sunking 發表於 2014-9-16 14:27
最近當然係銀河啦, 其他澳門o既酒店都好近, 如威尼斯人, 君怡, 駿景...
但係真係有需要book酒店咩?! 5點起 ...

但係之前一日要拎號碼布,唔訓一晚可以嗎?

作者: sunking    時間: 2014-9-22 22:46
Rhys 發表於 2014-9-18 09:37
但係之前一日要拎號碼布,唔訓一晚可以嗎?

搵朋友幫手拎左號碼布先
五點起跑, 三點半就要起身出動,仲訓鬼訓馬咩
作者: dudulung    時間: 2014-10-2 14:33
參加左成八年
年年有玩
以往電郵通知開始報名兼大把位
今年估吾到報名吾到...
作者: Anthony    時間: 2014-10-2 21:54
今年多左台灣跑手,好早就搞團,幾日就爆左。
作者: Rhys    時間: 2014-10-10 11:21
sunking 發表於 2014-9-22 22:46
搵朋友幫手拎左號碼布先
五點起跑, 三點半就要起身出動,仲訓鬼訓馬咩

無澳門朋友,可能要九點去拎,再去起點訓住等
作者: cghclokyiu    時間: 2014-12-1 11:09
仲有一個星期就比賽了, 本人第一次參加澳門, 心情緊張又興奮

我星期六放工後才能出發取號碼布, 想知運動場附近有冇地方可以比運動員訓教作息, 假如沒有的話, 我會在銀河賭場男廁搵一格訓教
作者: Rhys    時間: 2014-12-4 09:27
cghclokyiu 發表於 2014-12-1 11:09
仲有一個星期就比賽了, 本人第一次參加澳門, 心情緊張又興奮

我星期六放工後才能出發取號碼布, 想知運動場 ...

我計劃和你差不多,大概8,9點到取號碼布再找地方稍休等起步,
但未知我應該要坐幾點船去好,撞正澳門假期唔知會唔會過關會耐d,可能要預時間,坐shuttle bus又唔知點預時間,又唔知邊度有得坐住訓一陣....
作者: colonelbruce    時間: 2014-12-4 09:54
我搵朋友拿跑碼布,
我坐 12:00 船過去...
作者: may_may612    時間: 2014-12-4 10:00
cghclokyiu 發表於 2014-12-1 11:09

我星期六放工後才能出發取號碼布, 想知運動場 ...

上年第一次參加迷馬,寫左少少介紹,希望你有用啦~
https://hk.gotrip.travel.yahoo.net/article/index.php?id=31429

運動場附近除了酒店和賭場,基本上沒有供運動員休息的地方。個人認為雖然睡眠時間少,不過總比沒有睡過好,加上天氣寒冷,有地方落腳,比賽前舒舒服服休息一下,完賽後可以洗個熱水澡。
作者: may_may612    時間: 2014-12-4 10:02
Anthony 發表於 2014-9-16 18:31
我訂左君怡。

我都係
作者: cghclokyiu    時間: 2014-12-4 11:59
may_may612 發表於 2014-12-4 10:00
上年第一次參加迷馬,寫左少少介紹,希望你有用啦~
https://hk.gotrip.travel.yahoo.net/article/index.p ...

THANKS! 睇相先知原來擺行李個袋係咁細 (我以為好似渣打果個咁大), 咁我要盡量輕便了
作者: Rhys    時間: 2014-12-4 18:28
cghclokyiu 發表於 2014-12-4 11:59
THANKS! 睇相先知原來擺行李個袋係咁細 (我以為好似渣打果個咁大), 咁我要盡量輕便了 ...

ching諗住搭幾點船?
作者: Rhys    時間: 2014-12-4 18:29
Rhys 發表於 2014-12-4 18:28
ching諗住搭幾點船?

唔知酒店d lobby 係唔係可以坐係度休息下

作者: cghclokyiu    時間: 2014-12-5 07:51
我6:00才在北角放工,即時去上環買票...票就一定有的,碼頭咁多人平價兜售

只好在賭場搵d位休息下吧,冇辦法,銀河算是安全的
作者: may_may612    時間: 2014-12-7 20:06
今天在酒店大堂和跑道上見到幾個師兄,不過我怕醜,無同大家打招呼
結果無book酒店的師兄們在哪裡過夜呢?
作者: cghclokyiu    時間: 2014-12-7 23:43
我在威尼斯人賭場的梳化公然訓教, d實Q似乎都好明白事理, 任我訓, 不過附近好嘈, 始終睡得不好

我是第一次跑澳門半馬, 感覺非常好, 天氣好, 跑得很舒服, 賽道有上斜有落斜, 絕對可以接受! 超多野送最窩心, 好鍾意隻錶, 件青bb風褸見幾靚都買左件! 不過見全馬要重覆跑2個圈, 應該會幾悶!
作者: may_may612    時間: 2014-12-8 22:02
我住酒店,不過隔音超差,醒左好多次...
我都係第一次跑澳門半馬,感覺良好,雖然PB左,但仲有餘力,後悔遲左加速...
作者: may_may612    時間: 2014-12-16 16:05
大家download左證書未呢?
作者: AhShun    時間: 2014-12-17 08:55
嘗試下載,卻有成隻 Photo-Marathon Logo 喺度
作者: may_may612    時間: 2014-12-17 11:01
AhShun 發表於 2014-12-17 08:55
嘗試下載,卻有成隻 Photo-Marathon Logo 喺度

我在公司download都有logo,不過在家就沒有

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2