香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2016年3月6日 鹿兒島馬拉松 [打印本頁]

作者: 日本專家    時間: 2015-8-28 01:46
標題: 2016年3月6日 鹿兒島馬拉松

2016年3月6日 鹿兒島馬拉松

=== === =
8:30AM 馬拉松比賽開始(時限7小時)
全馬10000人(抽籤7000人,鹿兒島縣人2500人,縣外/海外500人)

如果想和朋友一齊去不想抽籤(eg我同朋友8人要一齊去)....可以選擇
特別名額是給外縣市及海外參賽者,共500人(免抽籤),但必須入團(參賽並順道觀光)

(最平A餐兩日一夜Y35800/單人房....仲有少量位)
A餐包含:參加費Y10000,旅遊巴士,住宿一晚星期六酒店,一個星期六午餐,導遊費,旅行保險
https://amarys-jtb.jp/kagoshima- ... nal_v3.aspx?m=0&b=1

http://www.kagoshima-marathon.jp/foreign/chnh/

https://www.facebook.com/pages/鹿児島マラソン/1866016576955973

作者: craig    時間: 2015-8-28 23:26
多謝分享。
作者: qaz.201309    時間: 2015-8-29 00:06
Thanks for sharing!!!
作者: tonyskfung    時間: 2015-8-29 09:35

Ching, A餐米要跑嗰朝晨早 check out 酒店,跑完冇得沖涼?我又係想平平地報個A餐同老婆跑 fun run,但跑完冇得返酒店.......

作者: 日本專家    時間: 2015-8-31 01:41
tonyskfung 發表於 2015-8-29 09:35
Ching, A餐米要跑嗰朝晨早 check out 酒店,跑完冇得沖涼?我又係想平平地報個A餐同老婆跑 fun run,但跑完 ...

係呀,都可以考慮另外比錢住多晚嘅....否則朝早要早check out呀,因為有專車送你去起點跑8:30am/8:45am...大行李當然可以免費寄存酒店先...等你地跑完自己搭車回去,取回再去你自己另外訂的酒店check in後再沖涼(可能只係12點因為你fun run,正常日本只會1500先比你入房,確實有點煩)

例如我上年橫馬和前年東馬感覺,日本冬天比賽日子比香港乾燥,跑完有少有大汗情況,可能有少少鹽在衫褲,在終點後取回寄存大會在小行李後,洗手間濕毛巾擦身(我懶只換衫)再換上乾淨衫褲再搭車都ok...我估fun run 10k更ok

作者: makiofai    時間: 2015-9-1 11:18
我都申請了抽簽
其實3月份都還有點寒寒地, 抺抺身還可以的, 今年2月22東京馬仲係好凍下添.
作者: run4ever    時間: 2015-9-2 02:25
申請了抽簽

作者: wlau    時間: 2015-9-2 15:13
日本專家 發表於 2015-8-31 01:41
係呀,都可以考慮另外比錢住多晚嘅....否則朝早要早check out呀,因為有專車送你去起點跑8:30am/8:45am... ...

上年跑完橫馬去左浸溫泉.. 所以無沖涼既煩惱.. 但無涼沖都係煩..

作者: wlau    時間: 2015-9-2 15:14
run4ever 發表於 2015-9-2 02:25
申請了抽簽

佢十月九日前都可以入飛抽, 可以等埋東馬/姬路城馬既結果先決定入唔入飛.
作者: terrylkc    時間: 2015-10-8 09:34
請問呢隻馬, 有沒有完走獎牌?
作者: terrylkc    時間: 2015-10-19 14:26
登入 jtb 已經有抽籤結果, 小弟抽中
作者: wlau    時間: 2015-10-19 16:36
terrylkc 發表於 2015-10-19 14:26
登入 jtb 已經有抽籤結果, 小弟抽中

恭喜啊..完賽牌我唔肯定有無, 但日本既比賽, 尤其係放出來俾外國人玩果D, 都應該會有完賽牌, 只係好多比賽都係去到最後一, 兩個月先會公佈完賽牌同件衫.. .
作者: terrylkc    時間: 2015-10-19 16:39
wlau 發表於 2015-10-19 16:36
恭喜啊..完賽牌我唔肯定有無, 但日本既比賽, 尤其係放出來俾外國人玩果D, 都應該會有完賽牌, 只係好多比 ...

Thx ching, 剛剛睇過 FB, 如果沒有理解錯, 好似有完走獎牌.

【完走メダルについて】
こんにちは。事務局です。
鹿児島マラソン2016のフルマラソン完走メダルについて、現在、デザイン等を検討中です。
完走されたランナーの皆さんに喜んでいただけるメダルを作っていきたいと考えております。
作者: tonyskfung    時間: 2015-10-21 00:15

我都中左,但等埋星期四橫濱10k 結果先訂機票
作者: 日本專家    時間: 2016-1-16 20:28
昨天鹿馬有email, 要海外跑手(參加JTB PLAN朋友)補回全名,出生日期,地址,選酒店,,,,之後仲長途電話打來香港,有國語人打來問,想昨天完成資料,比回九州當地政府....

我和朋友都回覆哂,,,大家有冇咁情況??

作者: run4ever    時間: 2016-1-17 14:45
日本專家 發表於 2016-1-16 20:28
昨天鹿馬有email, 要海外跑手(參加JTB PLAN朋友)補回全名,出生日期,地址,選酒店,,,,之後仲長途電話打來香港 ...

沒收到EMAIL
作者: 日本專家    時間: 2016-1-21 20:22
run4ever 發表於 2016-1-17 14:45
沒收到EMAIL

可能只有參加 JTB PLAN(包必定參賽權和住宿一晚)的朋友先有呢個補回email...

抽䈘參加者不用(我估)

作者: tonyskfung    時間: 2016-2-14 15:46
各位抽中既師兄師姐,有冇賽事消息?
網站有 guidebook 下載,但只有日文。
仲有三星期,但好似乜消息都冇……
作者: water    時間: 2016-2-14 20:16
JTB 有英文guide 同number card download 喎
作者: tonyskfung    時間: 2016-2-15 18:58
just checked mail and found it.
作者: 日本專家    時間: 2016-2-22 01:50

七個跑友C區,一個D區....

大家留意email...我有三個朋友錯排名字
eg: chan tai man
email : chan man tai,,,

係就快啲email叫大會改.......如果唔係張cert..

作者: maggiec5    時間: 2016-5-12 10:38
請問鹿兒島馬拉松的補給站有食和牛? 約多少公里有的?
作者: water    時間: 2016-5-12 11:41
約26km

http://blog.waterworld.com.hk/post/2016-kagoshima-marathon
作者: frandee    時間: 2016-5-20 11:42
water師兄,介紹得好詳細準確,謝謝!
我都有跑呢隻馬,但係揾唔到相。見你有啲相係其他人影嘅,係咪當地義工影?
有冇link可以俾我試下揾相?

作者: water    時間: 2016-5-20 21:59
有d係all sports買既,不過比賽完佢Facebook page 有條link 係有幾張免費相…不過我唔記得條link了…

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2