香港長跑網 - 長跑長友

標題: 旺角擲通渠水樽灼傷46人 [打印本頁]

作者: ChARsoN    時間: 2008-12-15 19:17
標題: 旺角擲通渠水樽灼傷46人

登錄/註冊後可看大圖
(明報)12月14日 星期日 00:00
兩個載有腐蝕性液體的膠樽,從[url=]旺角
[/url]西洋菜南街高處墜下,灼傷46人,警方一度封鎖現場調查。
在下午5時多,兩個載有腐蝕性液體的膠樽,由高處墜下。45人被灼傷,其中40人分別被送往[url=]廣華醫院
[/url]及[url=]伊利沙伯醫院
[/url]。而其餘5人自行步行到醫院就醫。
目擊者表示,當時大家以為只是普通的水,不以為意,但其後感到灼熱,立即用清水清洗身體及眼睛,有人更脫下衣服。部分女傷者擔心傷勢,在現場哭泣。
警方到場後,立即封鎖現場,並派出警員,上樓調查,並用紙皮箱,將兩個涉案通渠水膠樽遮蓋。
警方表示,相信有人蓄意從高處擲下膠樽,他們高度重視有關案件,將全力調查。

我認為.....就算憤世嫉俗都唔駛咁傷害人呢...." />" />
作者: 亞平    時間: 2008-12-15 21:03
小弟返工放工經常要經過...驚驚!
作者: ChARsoN    時間: 2008-12-15 21:09
標題: 回復 2# 的帖子
真係擔遮都可能"乸"穿@@.....
p.s. 前幾年d 磚頭好似仲攞命
作者: =chairman=    時間: 2008-12-15 21:14
希望可以快d捉到那個涉案人士,繩之於法 ~
作者: 亞平    時間: 2008-12-15 21:17
原帖由 ChARsoN 於 2008-12-15 21:09 發表
真係擔遮都可能"乸"穿@@.....
p.s. 前幾年d 磚頭好似仲攞命

上次係磚頭,今次係"強"水,下次你都唔知佢玩乜野,
帶頭盔擔遮都冇用,聽天由命罷了..
作者: 卓卓    時間: 2008-12-15 23:32
我覺得假如兇徒"掟"銀紙,情況會更恐怖  
作者: running-sue    時間: 2008-12-15 23:47
小妹響事發前10分正在該處走動, 返到家睇電視, 同媽媽講, 媽媽即叫我點番支香還神喎真好彩
作者: 法蘭    時間: 2008-12-16 11:25
小弟原本都想係個日落旺角行下,好彩最後都無去!唔係中焦個個可能係我!

我覺得個兇徒,想引人注意!心理不平衡!
作者: ivanbaby    時間: 2008-12-16 15:14
0個陣我係個入口...不過無行入去.....
作者: 亞平    時間: 2008-12-16 15:17
原帖由 running-sue 於 2008-12-15 23:47 發表
小妹響事發前10分正在該處走動, 返到家睇電視, 同媽媽講, 媽媽即叫我點番支香還神喎hgjD115" />" />hj真好彩

SUE師姐,你真係好好彩...
作者: lvrunner    時間: 2009-1-5 02:08
香港地真係乜野人都有!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2