香港長跑網 - 長跑長友

標題: 進入渣打馬拉松...一個月既倒數...小心身體 [打印本頁]

作者: pakcb    時間: 2009-1-7 18:19
標題: 進入渣打馬拉松...一個月既倒數...小心身體
http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm

香港天文台在 2009年01月07日16時34分發出之天氣報告
影 華 南 的 冬 季 季 候 風 會 在 未 來 數 天 逐 漸 增 強 , 並 為 該 區 帶 來 寒 冷 的 天 氣 。

天氣轉凍...仲要一直咁凍
大家小心身體...係呢d時間病左都幾大影響
作者: 龜速行    時間: 2009-1-7 18:41
thank ar

pakcb 天氣先生
作者: 曲奇    時間: 2009-1-7 18:42
Thanks Pakcb ching..

嘩,星期六突然凍左咁多...
練跑時定要避免著涼..
作者: onionufo    時間: 2009-1-7 18:51
無錯,呢個月係備戰最關鍵時期,希望大家都可以安全度過
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-1-7 23:54
星期日糖尿要係寒風下衝刺 !!!
作者: pakcb    時間: 2009-1-8 00:09
原帖由 kcchu 於 2009-1-7 23:54 發表
星期日糖尿要係寒風下衝刺 !!! " />" />

寒風凜烈都吹不熄師兄既壯志紅心...加油!
作者: Parco爸    時間: 2009-1-8 00:12
原帖由 pakcb 於 2009-1-8 00:09 發表

寒風凜烈都吹不熄師兄既壯志紅心...加油!

我個慢車頭..寒風唔凜烈都吹熄我啦...而家咁凍..直頭撻唔著...
作者: cu83    時間: 2009-1-8 00:19
我都好怕凍
作者: redred    時間: 2009-1-8 00:40
大家真係要小心呀
尤奇練跑,記得帶件外套
唔好冷親
作者: sleung2002hk    時間: 2009-1-8 09:26
寧願著多d衫笨重d跑~好過凍親丫
作者: 大圍新跑手    時間: 2009-1-8 09:29
標題: 回復 1# 的帖子
淨返1個月....而家心情真係超緊張。
作者: 肥哥哥KC    時間: 2009-1-8 09:52
最煩係好似上年咁, 開跑個時都幾凍 (大約14-15度) , 要著件褸開跑, 跑左一陣就要除
作者: HIN    時間: 2009-1-8 18:09
我尤奇要小心呢...
小弟下星期考試...
作者: Parco爸    時間: 2009-1-8 21:26
唔知大家備戰順利嗎...
上星期6小弟身痕走左去石崗跑10k..差D魂斷石崗....

剩下一個月..又有半個月要離港...呢鑊賺緊佢啦270跑足2個鐘...
作者: ram    時間: 2009-1-8 22:44
標題: 回復 14# 的帖子
Parco兄: 其實快同慢不是最重要,
可以好好去享受一個比賽都幾好架! (小弟都係慢車一部)

作者: Parco爸    時間: 2009-1-8 23:25
原帖由 ram 於 2009-1-8 22:44 發表
Parco兄:" />" /> 其實快同慢不是最重要,
可以好好去享受一個比賽都幾好架!" />" /> (小弟都係慢車一部)

看你個簽名都話慢車....
我雖然是慢車..但我都會盡力嫁...只係個目標驚嚇親人...在心中...
作者: 叮叮噹    時間: 2009-1-9 00:35
原帖由 Parco 於 2009-1-8 21:26 發表
唔知大家備戰順利嗎...
上星期6小弟身痕走左去石崗跑10k..差D魂斷石崗....

剩下一個月..又有半個月要離港...呢鑊賺緊佢啦270跑足2個鐘...  

恭喜! 跑足兩個鐘, 記得食多條香蕉.

跑畢全程, 加油!
作者: pakcb    時間: 2009-1-16 10:11
天氣咁鬼凍
凍到成個人都懶晒
無跑好奈

又話暖返d...又係又落雨
唉...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2