香港長跑網 - 長跑長友

標題: 俾d意見改善吓! [打印本頁]

作者: 埔荃    時間: 2009-1-11 23:15
標題: 俾d意見改善吓!
今日糖尿聯會健康長跑運作上好有問題, 排大隊先攞到支水,攞行行李有好似股票行咁舉哂牌大混亂, 55min外完成的跑手攞齊嘢要40分鐘,夠d高手跑多個ROUND.

較後回程既跑手話回程水站已經無水. 又口渴及無衫著. 6-7度咋

唔係想投訴,我都覺得呢個組織有意義,下年多會玩, 不過大家俾俾意見, 之後send條 link俾主辦單位改善一吓!

下年做好d!

作者: ming    時間: 2009-1-12 00:00
改善 :
1) 行李擺放費時
2) 聽說路段少了約1至2百米, 小弟都覺得短了數十米
3) 排隊取水,隊尾有一段時間更排到終點區.
4) 水站有水,冇柸

讚賞 :
1) 設有展板.宣傳糖尿健康資訊
2) 5公里,10公里跑 , 3x1公里校際接力 安排不錯

好似唔見有救傷隊 ??
作者: WAY_LEUNG    時間: 2009-1-12 09:18
昨天真是好凍呀!

建議:
1) 希望水站如得一個時, 可放在5km左右位置, 備免其他人會認為還有水站
2) 其實可以把行李分組安放, 避免做成混亂, 各跑手排隊期間, 另外派人手安排提供取水, 避免跑手缺水及受凍
作者: cu83    時間: 2009-1-12 09:43
我相信係因為行李沒有妥善分組擺放, 導致尋找需時, 引致排隊條龍打哂蛇餅!!
行李區明顯雖大大改善!!!
作者: 埔荃    時間: 2009-1-12 13:30
吓! 又短咗

我做咗B喎 ! 咁咪又唔算數!

其實尋日好多嘢可以改善
1)一過終點劃號碼布派水係一個可以參考既方法.
2)行理可以改用流水號的方式把行李,收行李時順序排,俾返一張順no.的存根跑手,跑完之後憑存根取回行李.
  咁樣可以省卻收行李時的分類,出行李時又唔使尋寶.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2